::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

December 31, 2011

End 2011

salam semua :)

heee so nak update entry untuk kali terakhir dlm 2011. sbb sok busy nak g anta baju kt tailor, teman cik abg g marhaban n tido terus kat shah alam. ahad kena jadi pengapit utk belah laki. just be ready jee laa. haha so takan ade mase nak update n mengadap blog neh kan. hihihi :D


so nak kena conclude ke untuk this one year ? mcm aku rajin pulak kan. tapi smntara tgu muzh blk dari karoke en. (p enjoy ngn kawan dea) cmburu tu mmg ade tp aku da kenal kawan2 dea so buat wilexxx je laaa. hehe lagi2 abg aweng nak tamat kn zaman bujang dea kan. so aku bg chance dorg spend tegeder2. nnt dea pulak cmtu. hahah :p

ermmmmm rajin ke tak ea. buat2 rajin sikit laaa. so kite pusing n rewind balek. this year aku rush 3 sem. gilee kan ? then shud 2012 pun rush laa jgk baru best abes cpt. hahaha :p nak buat cane. kehkeh. so mcm2 aktiviti, dugaan, halangan, cabaran, suka duka semua. gado ngn bff pun ade jgk. gado ngn bf pun mesti laa wajib. bhahaha! :D aku dah merapu dah. haahhh malass nak pndang belakang dah. so kite tgk ke depan je ea. but carefull jgk atas bwh. hahaha :DD

n mostly akan ditanya. apa azam baru korg???? hihihi mcm aku dulu yelaaa, blajaa rerajin, blaa blaaa n blaaa. but this year sgt2 weird. heheh segan nak cite tapi tak syiokkk kalau tak diluahkan en. heheh so aku doa n berharap sgt2 aku ngn muzh dlm 2012 ni dpt ade ikatan yg sah. dpt bertunang. but kawen tu dlm perancangn jgk. everything dlm perancangn sebenanye. bnda neh ta bole buat main2 kan. so ktrg slow2. cuma start 2012 ktrg baru start nak bergerak. insyaAllah meet his parent first. setel belah sana (actually almost setel dah sbb dah restu sikit :p) hihihi so muzh amek masa dlm bulan Feb dea free baru dea meet my parent. aku nak bersuara kt parent aku pun aku tak kuat. hahaha tapi nnt laa. tgu masa yg sesuai kan. sape2 yg da bace entry neh senyap2 laa. neh just rncangan ktrg je. korg yg da bace neh hope doakan semoga eveything berjalan lancar k :) doa org lain lebih mujarab.



dlm masa yg same. focus jgk kat study aku. cinta2 jgk tapi tu kekuatan aku utk belajar sbnanye :) moga aku abes diploma dlm bulan Sept atau Oct. kalau tak repeat laa kan. heheh lepas setel dip, must smbung degreee. even insyaAllah aku kawen ke tunang ke, aku tetap akan amek degree. cuba nak smbung master tu aku tak gemar sgt. hahahaha aku mane suka belaja sgt. kalau buat2 keje2 tu boleee laa. hahaha aku nak pgg buku? huihhh idakkk leee. hahah papepunnn aku tetap cuba utk mencapai ape yg aku impikan. insyaAllah if aku ade ikatan yg sah dgn dea, aku akan dpt ape yg aku nak n hidup aku akan lebih diberkati. aminnnn....

second anniversary :DD

salam

hahhaaa ape yg 2 tahun ????!! korang mesti suprise n tertanya-tanya kannnn ? hahah tade laaa. arini tarikh 31 dec 2011 merupakan hari terakhir dlm tahun 2011 kan. juga merupakan tarikh (bukan tahun) dimana blog ini diwujudkan iaitu pada 31 dec 2009 aritu. eh dulu2. hahaha :D

dah 2 tahun aku setia ngn blog neh :) walaupun mcm biase. byk dugaan. tapi untuk 2011 ni. tak laaa seteruk mana mcm 2010 dulu. kan ? cuma byk berbunga2 laaa. hahaha so if interest ngn my blog. korg bole tgk2 previous post/entrie aku :) hehehehe

again happy anniversaryy to my blog:)))

yummmm ;DD



December 29, 2011

cerita pengapit dan kampung :)

salam

soryyy lambat update blog untuk hari ahad lepas sbb arini baru ade kt sepang, 3 days kat kampung n phm2 laa internet kt kampung tu mcm mana kan. hahaha :) so aku cite dari awal, kira hari ahad before jumaat tu aku da lari ke shah alam sbb ila na tunang before asar. so tgu2 kt sana, siap2 sume then bertolak ke sana, ila nikah kat sana. hahah first time aku duduk dkt gila iaitu belakang pengantin tawww. jaga dea. haha poyooo je :p then mase nikah tu amir 3 kali lafaz. hahaha then bile da selesai akad sume, pegi mkn kat cafe lua masjid sana. lepas tu rushh balek shah alam balek. mlm tu just setelkn ape yg tak setel lagi. sambil2 tu pakai kn inai kt pengantin laa kan. bile da setel jari pengantin. ke jari aku laa pulak :p hahaha

hari sabtu pulak, pagi2 sambung buat keje jgkk. tp dlm petang tu kelua kjap cari barang2 then check in hotel utk esok, utk pengantin bersiap. bile da setel semua, blk semula shah alam n sambung keje. lewat petang tu mcm ade meeting sikit utk susun atur acara ahad nnt. hahaha nasib aku just pengapit :p lalala ~ then lari p teman muzh g serdang sbb anta barang boss dea pastu dea rush blk sbb na join skali ngn csn2 dea pasang papan tanda. aku kt ruma sana ngn ila n yg lain. gosok baju pengapit n baju yg ade tu. haha :) kira mlm tu aku last tido ngn ila. kihkih :') lepas neh tak bole lepak ngn dea mcm tu daa. dea da mcm kakak n kawan rapat aku n insyaAllah akn jadi cousin aku ^^


so ahad tu berlangsung nye majlis. aku bgn pepagi dlm kol 10 baru gerak g hotel. ahli ruma yg lain pagi2 lagi da gerak sbb na kemas dewan. aku ila n the geng terus bersiap kat hotel. name je hotel tp dea bg bilik kecik gilaaa. hahaha igt sderhana. tp mmg kecik laa kn -.-'' takpe laaa jnji bole bersiap. berhimpit laa dlm tu 2 pengantin n 2 pengapit perempuan. hahahha lepas siap2 tu dlm kol 1pm ktrg gerak. pengapit naik satu keta, pengantin naik satu keta. smpi dlm 1.20pm kot, tp tak dibenarkan turun lagi sebab awal sgt. haha lawak laa tp dlm 5 min lps tu turun dah. so aku berarak bersama mereka. mula2 aku gugup tp last2 aku relax je sbb aku just focus tgk ilaaa. manis dea mase tu. n kak ekin jgk. kamuuu ayuu jgk :) hihi lepas sanding, turun makan dgn pengntin, mknn dea biase2 je tp yg kelaka. aku n pengapit lelaki ila mkn plg lmbt skali . bhahaha! lawak n malu gilaaa ah. tp lantak laaa kn. jnji aku kyg ^^ lepas setel semua. pengapit tak diperlukan. aku dikejar oleh cameraman. myb baju aku kot. haha cewahhh perasan je. yg sweet nye, bakal mertua aku (poyo jap) hehe dea yg berkejar cari aku sbb na bergamba ngn dea. sweet sgt2. mmg na sgt bergamba ngn dea tp ta sgka dea yg cari aku. hehehe :) n dlm mase yg same dea kenal kn aku dgn org2 yg terdekat, mcm family2 dea.hehe ade makna tu :p then maksu pulak pgl aku fairy. hahaha myb baju kembang n putih gituuu en. hahha smbil2 tu smpat jgk ktrg bercerita pasal ehemmm...hnya org yg taw je akan paham :) lepas abes je mjlis tu. sume berkemas pack n balek :) mlm ade sesi bukak adiah.

the whole family. hahah sweeetooo :DD


esok nya hari isnin, pagi2 igt na bertolak cpt sbb na singgah dahlia n suruh muzh anta g bahau sbb family semua da kt bahau, tp mkngah sume ajak siap2 n bfast kat lua. so semua siap2 n mkn pagi kt lua. heee lepas mkn tu blk dhlia terus. siap2 n bwk MUZH blk kmpung. hahahhaah ;DD yg best nye aku da hafal jalan balek kampung. hebat laaa kan. haha muzh duduk situ smpi mlm je. bual2 mkn2 then blk sb sok dea keje. dea  ckp dea first time so elok dea duduk sehari je. hehe:) sweet gilaaa lah isnin aritu aww :DD

-----------------------



btw nak cite psl smlm aku blk kmpung. means nak blk dahlia laa kan. aku rempit ngn adik aku. naik moto jaguh tu. mmg laju ta hengat laa kn bile naik ngn adik aku. hahaha saket pinggang n punggung den -.-'' tapi best experience jgk laaa :) heeeee.

December 19, 2011

hi hi :)

salam semua :)


hi hi ^^ lame tak update blog kan ? last aku update masa awal bulan dec aritu. hahah tak rajin laa nak update. kena amek mood betul2 sbb kena menaip kan. hahah actullly byk lagi keje kena buat. proposal n newsletter tu tak setel lagi. this week kena submit. haha nanti laaa :)

so lepas update ni aku kena :

  • gosok baju
  • kemas barang/buku utk esok
  • bagi teara n baby makan
  • TIDO :)
heee tu jadual aku tiap mlm selain dari menatap assigmnt. so sebenarnya aku byk benda nak share kat sini tapi bile start je menaip, sume hilang. haha pape pun weekend ni aku akan jadi pengapit wooooo! hahaha aku suspen sbb majlis tu grand sbb ade dea pengantin (eh mmg laa dua pengantin kan sbb laki n perempuan) hahha means 4 pengantin laaa. 2 pasangan. hahaha mane tak seram. n tak pena apit org pun. haha lalalala~ bantai je laa ye nanti :) heee comel dea nak kawin daa. bileee laa turn aku nnt yee :p lalalala~

ade lagi 4 hari lagi kelas. rase mcm lambat nyeeee masa berjalan ! nak cuti nehhh! my family semua kt penang sbb ikut abah g outstation kat sana. jelesss tawww! hahaha saba jelaaaa. na buat cane en. hehhe :) n one more thing....aku excited sgt2 na masuk 2012 :) haiihhhhhh.....

December 3, 2011

Nur Shazleen tu siapa ?

salam

haha saje buat title gempak en ^^ actually aku saja update tentang kisah aku dulu :) nak tau ke ? neh cite dulu2. if sala information sorry sbb mak yg cite n if sala dga tu tataw laa. but overall mmg mcm ni ceritanya :)


sape tu NUR SHAZLEEN ? haha siapa ek ? tade laaa. tu nama yg patut aku dpt sbb parent aku letak nama tu before dpt NUR DIYANA ni.

tapi kenapa tukar ke NUR DIYANA ?

nak taw sebab? sbb nye arwah atuk aku yg tak suka nama nur shazleen tu. dea ckp nama tu tak sesuai dgn aku n npk ganas. (myb aku comel sgt kot masa baby n terserlah keayuan disitu) eerrr perasan jap :p hihi
tade laaa. so arwah atuk aku choose name nur diyana tu yg memberi maksud cahaya agama. yg best nye mak aku da siap jahit nama aku yg shazleen tu kat towel mandi mase aku baby dulu. haha sweet kan? ^^ tapi nak buat mcm mana. sayanggg my atuk laaa ^^

so saya Nur Diyana :) heeeeee~


*gambar2 diatas tiada kaitan yea :) n bukan saya. hahah

December 1, 2011

This is True Love. maybe ?

salam

aku nak story yg semalam aku tgk movie. haha Marathon movie ;DD 2 movie berturut2. first tgk twilight and then sambung tgk cite PussinBoots :)



shud kelua smlm sbb aku nak talk something ngn dea. but dea ajak tgk wayang dulu, so happy2 dulu. then after da settle tgk movie, dea ajak jalan2 kt uptown Mines tu. tp aku ckp nak lepak memana n nak berbual sikit. so dea park kt satu tmpat. and we start the conversation........

mlm tu rasa perit sgt. semua yg aku smpan aku luah n cerita. bia betul tak betul jnji aku luahkan kat dea. yelaaa kalau lame2 simpan bole gila. n sampai satu masa tu both of us diam tak berkata papa. airmata je yg menemani. aku just nak yg terbaik utk dea. tapi dea kata dea ade aku sorg n aku nyawa dea. aku smpi tataw na ckp ape utk phm kan dea. smpi laa dea anta aku kt ruma. then dah kat ruma pastu text. aku ckp sumtin kt dea smpi dea kata dea langgar divider jalan then WTB calar n kemek. aku speechless ;/ aku tataw ape yg aku ckp. tapi tadi aku cuba utk kuat dgn dea. aku cinta mati dea, aku beruntung sgt sebab dea sgt2 menghargai dan mencintai aku. dgn umurnya tu, aku fhm dea serius. so tadi aku betul kn semua. cuma aku kesian kn dea. dea ckp dea tak tido sbb still terkejut psal smlm. aku serba salah. niat aku nak yg terbaik utk dea tapi dea tanak. aku terpaksa ikut ckp dea...jujur aku cinta dea n tak boleh hidup tanpa dea....:'(

YaAllah, kuatkan lah jodoh kami. dekatkan lah jodoh kami. satu kan kami YaAllah....:'(

November 29, 2011

Abgnol dah tunang.

salam

heee :) semalam kan aku ikut family aku g rombongan meminang. ramai2 g Taman Tun, dlm 6 or 7 keta kot. hahaha bykk kan. ciann org ruma sana. terkejut tgk ktrg ramai2 anta rombongan. hihi kalau dah kata konvoi tu. kalau tak sesat mmg tak sah laa kan ^^ HAHA


so semalam arrive dlm kol 4 lebih. aku bwh dulang sirih. pastu smpi je terus mula. ktrg sume duduk kat ruang tamu lua. santekk gilaaa ah ruma tu. simple :D then lepas da setel sume. abes je sarung  cincin, ktrg suma bergamba ngn kak ayin. hee dea simple je. pakai baju kurung moden n pakai yg kat atas kepala tu. (aku tak igt apa nama tu) hahaha mcm selendang tu. kihkih :p bantai laaa. pas amek gamba, then makan2. pastu gerak balek. sempat jgk laaa abgnol n kak ayin bergamba kat lua. just utk tatapan dorg je kan :) sweet je. kejap je abgnol dah jadi tunang org then bulan 5 nnt kawin dah. lepas ni sapa punya turn ^^ kitaa tungguuu~~

November 22, 2011

New Semester - 4 ;)

salam :)

heyy guys :) ape kaba sume ? haha sorry late update this blog sebab busy dgn student life. maklum laa baru stat sem. n tak sangka pulak awal2 dah penuh kelas. assig pun da ade -.-'' adoiii haha . so harini baru dpt brdband then update laa utk arini sikit :)
lepas ni kena tido sebab sok kelas pagi. (hari2 pagi -.-'') ayyooo serius heavy this sem. entahlaaa. dgn personal problems lagi. tapi tak berat sgt sbb tade ape pun sbenanye. just cuba untuk away from that THING. for those yang memahami tu dorg paham laa. yg membe aku sorg ni pun gile taw aku punya mood. dea siap kata lagi stat sem ni aku mcm lain dari yg laen n tak ceria cam dulu. haha well aku pun tataw :) try to be who i am. its hard okay , if korg kate best jadi aku. uihh aku nasihat kan jangan laaa. love yourself first. jangan jadi mcm org laen. be yourself. hidup aku neh laen dari yang laen. just aku pun tataw na define mcm mana. haha aku pun serius admit yang aku tak seceria yang dulu. tapi still hepi2 biase camtu. hee :) okayokay stop pasal feeling2 ni kejap

about my new semester. ade 7 subjk. sumenye npk simple tapi agak heavy jgk. ade jgk assg yg na kena anta da next week. hahaa i have to focus more on ECO subject. gilaaa maa. hahha seram sejuk. aku harap aku dpt balance kan aku punya mood tapi kdk2 aku suka jgk sbb bile aku moody, mood study tu lagi menambah. HAHA pelik kan ? tapi moody ngn frustrated laen yea. kalau frust mmg aku cry gilaaaa2 lah kan? haha :)


btw aku baca entry kawan aku pasal kawen kan...aku mcm terdiam. dulu aku punya excited tp bile lame2 aku bole jadi speechless. yea we should put our target at the highest but aku tak sanggup. entahlaa :) korg tak baek mengata aku ea if korg da baca ni. aku bkn tanak tapi aku tana terlalu mengharap :) cuma bila kita kawen, bukan soal kita n pasangan kita je tapi kena amek kira jgk hati orang sekeliling kita. waahhh ^^ takpe laaa. aku ade target jgk. ade date2 n month yg aku dah wish utk jadi wife org. (gila kan ? ) haha dreaming tak sala :) tapi nak kongsi kat org tu yang susa. yelaa pendam tu saket. even kepala aku ni sekarang pun aku tga risau takut ade pape. tapi hopefully takde.so nak tana aku syok sendiri je laaa ^^

November 14, 2011

suweiiitt :DD

salam

read this conversation :)


hahah aku suke masuk page dea tapi tetibe tertarik ngn satu perbualan dea ngn cousin dea. hehe seriously sweet <3 :) aminnn moga tahun depan semua dipermudahkan. 

Tag from Sharina :)

salam


firstly i dont know what is this. haha first time buat benda2 mcm neh btw thanks sgt too my cousin tersangat raapaat sbb sudi tag saye yee :) hihihi so can we start now?

first.

1. You must post this rules.



2. Each person must post 11 things about themselves in their journal.




3. Answer the questions tagger set for you in their post. And create 11 new questions for people you tagged to answer.




4. You have to choose 11 people to tag and link them on the post.




5. Go to their page and tell them you have tagged him/her




6. No tag back!

No 1 sudah.
then No 2 pulak.....-.-'' malas nye. amende aku nak merepek jap neh.

1. saye tak sabar nak kawen (sbb minggu neh asyik teman org g settle hal kawen je, HAHA)
2. saye ada buah hati yg sangat2 saya sayangi dan cintai. wahhh jiwang sehhh :P
3. saya excited nak masuk semester 4 dah sebab tak sabar nak abes kan diploma. (pasal kawen jgk ke aku neh, HAHA -.-'')
4. antara wishlist yg ade dlm kepala otak saya: nak beli Iphone ! haha n nak ade kereta sendiri (itu antara je eh, penuh list kang. hahha)
5. saya nak jumpa Faizal Tahir laahhh !!! korg denga tak? hahaha gilaa saya.
6. kalau saya kawen kan saya nak shenna sharn jadi pengapit saya. saya dah cop dulu. haha gilaa mesti dea ckp saya ilang akal. mmg saya gilaa skrg. hahaha :p
7. suke pendam perasaan n suka nangiss. (bukan suka dah tapi mmg selalu nangis) hahaha
8. saya kuat cemburu tgk blog orang yg lelawa tapi dlm hati saya, bkn nak bermegah dgn blog sendiri. neh tmpat saya share mcm2 benda. bkn utk famous amous. (erk) hahah
9. aku nak kawen jgk taun depan. nak nak n nakkk. 
10. saya ade twitter tapi saya tak suke add orang sbb kat blog laen kat twitter laen. its my place to talk privacy. hehe ;) (give me your reason if you want it)
11. erm ape lagi eh. thanks la sebab sudi baca menatang alah neh. hihihi kidding :) takde idea dah.

Done No 2 :)

lets go to No 3~~ ape yg sharn suh aku jawap neh. hahah meh tgk :-

1. Drama apa yang paling best?Kenapa?
tak minat laa drama neh sayang. haha erm ape ek....eemmm..( 10 minutes later )......errr tade kot sharn. hahhaha

2. Filem apa yang paling best?Kenapa?
ohh my . filem manyakk ouhhh ;DD yg paling latest n best tgk cite shark night sbb rase nak tampar jerung yg buat kite sakit dada tu. HAHA n cite raya tak jadi :D kelaka sgt2.

3. Bila jalan-jalan, korang suka pakai selipar ke sandals ke kasut?
depends on kemana nak pegi. if shopping pakai sandal or heels. if g pantai or g ruma nina. kite pakai selipa je ea bole? HAHA

4. Antara kucing dan arnab, yang mana satu idaman anda?
ARNAB surelyyy! :DD sebab? errr...

5. Secara anggaran, berapa lamakah anda online dalam satu hari?
tak tentu.sbb sekarang tga cuti sem so agak lama nnti da start kelas pun lagi tak tentu. bhahaha 

6. Kalau Malaysia ada empat musim, musim yang mana anda suka?
musim yg ade bunga2 tu. hahaha :D

7. Negara yang paling teringin untuk dilawati?
Negara yg ade banyak makanan seafood yg MURAH. ade ke ? hahahah! n tempat mcm ade disneyland tu (cm bebudak kan? hahah)

8. Apa jenama laptop/notebook/desktop yang korang tengah guna sekarang?
LENOVO laa bebeh. kita kan sama ^-^ ''gunalah lenovo, pasti takkan menyesal'' trademark den. hahaha :p

9. Apa hadiah hari jadi yang paling berharga pernah diterima?
ermmm mase form 5. terasa sgt2 dihargai. hahaha sbb mcm2 dpt n junior pun bagi kad bday so mcm terharu. but paling2 berhaarga bday baru2 neh. my syg bagi frame gamba kitorang yg dea buat sendiri n design sendiri then dea wish bday kat tgah2 tu. aww sweett :D

10. Anda pernah jumpa selebriti atau mana-mana orang yang famous?
ramai dah. tapi tak pena pun keja dorg. kalau jumpa Faizal Tahir je saye akan kejar. seriously haha sebab aritu jumpa tomok kat Mines pun buat tataw je. sengal kan kite. hahahha

11. Kalau saya ucapkan terima kasib sebab sudi jawab soalan saya, korang jawab?
samasama sharnnn ;DD thanks sbb tag kitee tawtawww :D cayanggg awak sesangat lah. heee <3

hahaha done jawab soalan cik adik neh. so kena create soalan pulak utk korg iyooo. haahha jawab jgn tak jawab ;D

1. korang ade pakwe tak? dea sayang korg lebih dari korg or korg sayang dea lebih?
2. korang nak kawen bila? HAHA :p 
3. korang pakai fon ape ea sekarang neh? 
4. korang suka kereta ape n kenapa korang suke bebeno ngn keta impian korang tu?
5. ape pendapat korang tentang kahwin awal? pendapat je ea tamo kritik :p
6. korang gilaa ngn warna ape eh? ;)
7. kalau korang jalanjalan kan, korang lebih selesa pakai seluar or kain ?
8. kalau beli barang kan, korang suke tgk  jenama dulu ke or sedap mata dipandang? hahaha
9. neh best neh nak share n tanye..!! hahaha tema wedding yg korang impikan nanti kaler ape? aku kaler coklat silver. ekekekeke :p
10. korang lebih rapat ngn mak or ayah korang ?
11. macam nak tanye lebih tapi tak boleh dah ea :p saje malas nak langgar rules. so ape korang rase bile aku tag korang? hihihi :)

wahhhh settle bikin soalan. hahaha bukan soalan SPM ea :p hehe 
selesai No 3. tapi nak tagg 11 orang. kena tgk dulu sape yg aktif blogger. baru best ;D jum kite cari. kalau korg nak buat 11 org buat laa. eden tak larat ramai2..

1. Neya ;) *amrisayepunye
(silakan buat yeee :p)


(hahaha rajin2 kan diri tu taww)


3. winnie *winnielovinit
(spend laaa kejap buat neh :p)


4. aqish *qisgudgurl
( jumm joinn jgk buat neh, hehehe )


5. mimyyy *citmonofus
(awakkk...try it)


6. linaa *lynansary
(lalalala~~)


7. kak ida *audiidamerczzz
(taw akak tak busy kan. haha buat cepat ;p)


8. syaa *syasyarazi
:P


9. Ariff *abdulariffabdulkarim
(kegedikan kaw yg melanda...jawab cepat! hahaha)



okayyy dahhh ! ;D






teater dan pengapit

salam

hahaha btw title nak gempak je kan. heee :P biase lah. tu mainpoint dea utk semalam dan harini. hahaha sementara internet aku neh tga sehat so aku nak update cepat2 sebelum dea buat hal balek. hahah dahlaa nanti kena beli bredbond. haiiyyooo -.-''


semalam aku g tgk teater ''BADAI SEMALAM'' n pelakon utama dea Erra Fazira, Aaron Aziz n Fizz Fairuz. hahaha mmg terbaik n ade funny n sedih jgk laaa. n dah kate teater so sastera tu mmg ade laa kan. HAHA mmg aku da standby energy segar sbb klu tak cukup tido mmg dah berdengkur dlm tu. hahaha tapi cite neh tetap takleh lawan teater Uda dan Dara aritu yg aku tgk ngn dak2 kolej ;) alahh thank god sbb dpt pegi smlm sbb kawan muzh ade tiket lebih lagi dua so ade chance laa kan ^^ thanksss abg faiz :D

tapi da syiookk2 siang tu happening. malam tu ade drama pulak. aku naek menggila lagi mlm smlm. before nak tido tu mmg dingin gila. kes tacing2 n bertekak semula. n biase laa dipenuhi dgn airmata. punye laaa teruk gado pastu dua2 senyap tertido. penat sgt kot. esoknya relax text cam biase. hahaha tp sesi berminta maaf tu tetap ade. adatlaaa gado2. klu tak gado tak sedap kan sayang :p hehehe n kalau tacing lama2 pun tak boleh. gilaa jgk jadinya nanti. hehehe klaka betul.

so cite pasal arini pulak, aku g cari baju pengapit utk wedding cousin muzh next month. mula2 suh cari wane maroon sbb yg pengapit laki nak maroon tapi last2 tuka ke wane putih sbb susa nak matching. HAHA dpt dress idaman aku ^^ tapi simple je. tak bole lebih dari pengantin woooo :D kan kan. hihihi tgu turn aku nanti yeaa. hahaha

TAPI kannn. yg syok nye pilih baju neh, yg nak sgt suh aku beli baju tu ialah my sayang. hahah muzh sendiri yg excited lebih bile aku try pakai baju tu. dea kate if aku pakai baju neh g dinner mesti kena bwk dea. hahah comel je. n lagi satu dea ckp. if kitorang kawen nnt dea ckp mesti aku memilih sgt pasal baju. pastu aku lawan balek n ckp eleh dea yg beriya pilih baju utk aku. so siapa yg memilih skrg. (n dea senyum memalu) awww <3 you comel laaa sayang. hehehe comel je tadi kan teman cousin awak beli baju nikah. kite pulak excited berangan pilih baju colour ape. hahhaa serius mmg situ murah n akan target situ nanti. hahaha lalalala~ :p tapi bukan murah ape just harga dea memang sedap laa. :) tak sabar pulak :P heeeeee sssyyhhhh! :DD

November 10, 2011

gilaa ke mereng ? or both.

aku neh kan tak abesabes cakap pasal nikah kawen tunang. hahaha adehhh gileee ke ape. haha entah sebab benda paling dasyat n havoc sgt dlm hidup aku ialah cinta n aku taknak benda yg paling bernilai tu aku rosak kan n salah guna ( or myb dah pun sala guna) 

huhu pape pun i take a risk n ape jua yg berlaku lepas neh aku sanggup tanggung sebab aku nak selamatkan diri sendiri keluarga n org yg tersayang. even cara aku salah pun aku dah mencuba. 

errr -.-'' okayy.

Tips mencari pasangan

erghhhh tak boleh tido jgk. hahaha so terjumpa lagi yg menarik ;) so i shared it with you guys.

Mencari pasangan ? Sabar, bawak bertenang...jangan main sapu je kalau nak cari pasangan ni. Kita kena tengok sama ada teman lelaki atau teman wanita kita tu sesuai ke tak dengan kita ? Takut nanti bila dahh jadi suami isteri, kegersangan tu hilang lah pulak sebab takde keserasian....So, jangan main belasah je ! Hahaha... Jom kita tengok ape kate orang dulu dulu bab bab mencari pasangan yang serasi ni...


Falsafah orang tua tua 1
Anak sulung tak sesuai berkahwin dengan pasangan anak sulung. Alasannya, dua dua ada sifat yang sama macam manja dan keras kepala.

Falsafah orang tua tua 2
Anak bongsu kena elakkan mencari pasangan yang sama sama bongsu gak. Alasannya, dua dua bongsu ni sukar nak kawal situasi. Anak bongsu juga perlu elakkan berpasangan dengan anak tunggal. Konsepnya same, je dua dua sama sama manja dan perlukan perhatian

Falsafah orang tua tua 3
Anak sulung serasi dengan anak tunggal. Dengan syarat, anak sulung tak boleh begitu tegas orangnya sebab anak tunggal selalunya manja.

Falsafah orang tua tua 4
Anak tengah yang berpasangan dengan anak tengah dikatakan serasi, sepadan, merpati dua sejoli ! Pasangan ini saling melengkapi sebab salah seorang mesti cenderung macam anak sulung dan seorang lagi cenderung macan anak bongsu.


Tapi betul ke cakap orang tua tua kita nih ? Boleh percaya ke apa yang diorang cakap ?! Bagaimana cara diorang melihat ? Pakai microscop ke ? Hahaha...yang penting korang doa je lah pada Ilahi untuk dikurniakan pasangan hidup yang baik dan soleh solehah. Semoga berjaya ;)

p/s: hehe korg nak taw tak. before aku meet muzh, aku percaya semua neh. tapi kan bile aku tgk balek aku ngn muzh. dea anak sulung n aku pun anak sulung. n we both serasi je. but mayb dea ade dua beradik n bole dikatakan tunggal tak berapa tunggal kot. so sulung dgn macam tu. so okay laa. hihihi saje je. up to you guys ;) 

cinta ohh cinta

salam

:) hey readers. this is my last entry for today before i sleep.


tadi terjah macam2 org punya fb n blog. (err betul ke ayat aku neh) hahhaha so now kite talk bout cinta kejap. hehe bile aku tgk org sekeliling aku yg aku kenal. aku tgk relationship dorg n aku tgk blk relationship aku. aku tgk yg da setaun lebih pun putus jgk. n yg baru bape bulan pun tetap putus jgk. pastu ade yg sambung putus sambung putus. n ade jgk stay kekal bertaun2 n adeeeee jgk baru kejap couple n dah ikat :) aku kaitkan dgn hubungan aku. bukan ape. just ape yg kite tgk tu sumtime bole buat pngajaran or iktibar.

so aku ngn muzh kenal antara satu sama laen dah setaun lebih. n aku tak perna seserius macam neh.org yg kenal aku taw laa aku dulu macam mana. n bile aku tgk org laen. aku takut benda tu jadi kat hubungan aku. ku takut hubungan aku ngn dea sekerat jalan je macam ade a fews couple. dah bertaun2 couple tapi putus di tenga jalan. tapi aku trust muzh. dea pena cakap yg dea takan lepas kan aku dalam ape jua keadaan. i trust him. just aku risaukan diri aku neh je.hehehe ape yg aku ngarut neh.

n tadi aku ade jumpe something kat blog someone.

shared -


Kalau kita keluar berdua je dah tentu kita tahu orang ketiga ialah syaitan. Kita kompom terdedah dengan dosa punya. Walaupun kita keluar dating tak pegang pegang tangan pun. Tapi kalau dah tersentuh sana sini, batal air sembahyang ,itu dah kira dosa jugakkan. Baik dengan dosa keluar berdua, atau dosa bercakap dalam telefon, dosa sms benda bukan-bukan. Perkara yang kita sedar kita buat, tapi masih kita teruskan. Tak serba salah ke rasa di hati tu ?

Bukan setakat itu, sama jugalah kalau kita sesama kawan lelaki perempuan bertepuk tampar, cubit mencubit, bersalam-salaman. Jadi perkara biasa pulak, padahal bukan muhrim pun. Yang ini saya sendiri belum pass lagi, sebab saya pun lepak dengan kawan-kawan sampai tak sedar yang kita ni duk cubit mencubit, tolak menolak aihh macam adik beradik pulak. Padahal tak boleh tak boleh.

Kalau putar balik masa, saya sendiri tak nak melalui zaman-zaman dating. Elakkan lah. Ingat, nikah dulu baru boleh dating dating okay.

Kalau lelaki tu betul betul serius dalam perhubungan, mesti dia berani jumpa mak ayah terus. Gentlemen lah katakan. Peduli la mak ayah dia get ready parang ke bom ke..apa dia kesah pun kan. Kalau lelaki tu tak serius dalam perhubungan tu, jangan harap lah nak datang jumpa mak ayah..mesti banyak dalih punya. Tau nak berdating, suka ria je. Apepuntaboleh.

hehehe bile baca neh. ade terasa jgk n rase betul jgk kan ? hehehe hanya dalam hati aku neh je taw ape yg sedang diperkatakan. haaiihh ;) 

n for my sayang. aku tataw yg dea takan lepas kan aku. but if next year ape yg dicakapkan kan tu tak berjalan langsung. so i have too....bukan aku tolak takdir. tapi dah tak sanggup lagi :') n seriously aku sayang dea n sampai bile2 akan cinta dea. you are one in six billions. 

p/s : tapi actually muzh dah jumpa pun parent aku. n his family pun da jumpa family aku :) tapi pangkal dea tu tak capai2 lagi. hehe just praying, hoping n waiting...its not that easy right ? 


hanya Allah taw masa yang terbaik untuk hambaNya :)

(aku igt nak buat diary bertulis laaa....ade benda yg nak sgt diluahkaan tapi tanak sesape taw) hmm tapi tak rajin.

November 9, 2011

Skema jawapan kpd soalan cepucemas (bila nak kawen?)

Kenapa Lambat? 
✔ Kerna Allah tahu masa yg tbaik utk ku.

Dah Berpunya? 
✔ Ya. Kerna setiap org tlh ditetapkan jodoh masing2.

Siapa? 
✔ Nanti Allah akan perkenalkan kpd ku.

Bila? 
✔ Bila kami dah dipertemukan. InsyaAllah jemput dtg ke walimatul urusku nanti.

P/S: Jgnlah selalu btanya bila org tu nak kawen. Krn semua RAHSIA itu, tletak DI TANGAN ALLAH. Sampai masa Allah akan membongkarkannya. InsyaAllah. 

Selamat Menjawap... Hihihi

wearing a mask

salam

heee saje na ngepost arini. aku first time pakai mask. utk kulit muka laa katenye. so saje try. benda alah neh da beli sejak last week lagi. tak pakai2. hahahah eh jap. last 2 weeks laa. hahahahah ;P so aku try pakai. teruja gilaa sebab dari cecair tetibe bole tgl cam plastik. hihi comel ^^ maklumlaaa org tade kakak. n sorg pmpn je kan. so cam ni laaa. hahahhaa


papepun. saye cuba sedaya upaya utk menjaga kesihatan dalaman dan luaran saya. 

Shark Night


firstlyy.. ngeri kan jerung tu. for me SANGAT ngeri sbb really hate jerung. bole pengsan klu dea bkk mulut luas2 dpt aku camtu. hahahahah cite THE REEF yg tgk dulu pun even ending dea saket hati. tetap terbayang2 jerung tu.

tapi mlm neh punya movie mmg terbaik lah. hahaha korg g laaa tgk. aku tgk cite neh pun ngn muzh. g tgk kat alamanda je sbb da mlm so na g jauh2 malas, dea pun baru blk dari keje n masing2 rindu so lepak2 ajak tgk wayang. mulanya nak tgk REAL STEEL. hahaha aku da tgk masa kat kampung aritu. mlm raya korban. org laen sebok tdo awal sbb na bgn pagi semayang raya. tapi ktrg ramai2 10 orang sepupu sepapat neh g tgk movie midnite. ape ke gilaa kan. balek pengsan terus. hahahaha

so back to our story, tgk jadual real steel sbb muzh excited na tgk. tp sayang waktu movie tu lambat lagi. nak tgu cam malas so beli tiket shark night. igt na tgk cite toyol tapi malas laa. cite tu bole download nnti. hahah mula2 aku ta prasan cite tu 3D. bile masuk je.. OHHMYYY ! okayy 3D. nasib sit tak dpn sgt. gilaaa bole saket jantung nanti. HAHAHA so the movie is start. selama movie tu bermule n sampai abes. aku cuba utk tak jerit n keluakan suara bile terkejut. last2 bile kelua je dari cinema. terus saket dada. tataw nape. HAHAH adehhhh lawak ouhh. muzh pun ckp kat aku yg dea terkejut sbb org sebelah dea jerit over. bkn jerit je ove tp maki hamun lebih. ktrg gelak je. hahahah

sinopsis cite neh alaaa biase laaa budak kolej cuti summer then g vacation kat satu tasik. tasik kot. entah camne tetibe ade jerung en....hahha tgk laaaa ;) mmg real dea tunjuk jerung tu. rase nak campak barang kt screen cinema tu bile scene yg jerung lompat tu -.-'' haha sengal.


then habes je cite tu lepak makan kat sushi king then jalan2 kat putrajaya pastu balek ;)

November 4, 2011

result semester 3

salam


selamat pagi yg hampir tengahari sume :P hihihi lek ahh. baru 10 lebih en. awal arini aku bgn ngadap laptop. sllu tu lewat petang baru ngadap.

selalu nye if pasal result mesti aku segar bugar malam td tgu result. tapi malas punya pasal n aku rasa sangat relax. selalu nye before neh cuak nak mati. ahahaha so pagi neh aku terjaga sebab kesejukan n MIMPI pasal result kot. aku mmpi dpt 3 pointer. aku meloncat bgn on lappy. pastu g toilet jap. kelua je toilet tgk hubbie call. angkat laa sbb mmg pagi2 dea call ;) hehe pastu tetibe dea terus ckp congrates. ouhh ookayyy dea buat aku cuak. dea tana bgtaw pulak tu m suruh aku tgk. drpada aku malas na tgk buat aku kelam kabut bkk email. dea da bkk n tgk dulu sbb aku izinkan. dea mmg excited lebih pasal result aku. aku igt lagi mase semester 1, pagi2 tu dea sgp benti keta tga jalan tp on the phone laa. suh aku bgtaw result aku. hehhe comel kan ;)

so cite pasal result akualhamdulillah. tetap maintain. turun naik tapi tetap 3 pointer. last sem turun. this sem naik balek tapi sikit jelaa. hehehe syukurr :) 3.12 je. takpe laaa harapan nak dekan tu. mmg impian sgt2. just maintain kan ape yg da dapat neh. tapi every sem rsult mesti ade yg cacat cela nya. meh kita tgk :

so ade 8 paper n subject.aku dpt 4 A. bermcm2 jenis A laaa utk CTU, HPD n NOTETAKING ^^ hehe tapi yg aku hairan nye nape paper madam aku dpt C. bkn aku sorg tapi almost my classmate. pelik ouhhh. tapi takpe laaa. laen subjek sume B. pelbagai B. hahaha paper paling takut CSC n BEL pun aku dpt B. heee happy first time BEL dpt B ^^

papepun Alhamdulillah. next sem lagi tough. ade event lagi. mesti huruhara ngn masalah. senior kata paper final ade 2 je. tapi tgk dulu. huhuh risauuu ;)


for those yg berjaya jgk tu. tahniahhh :D

October 31, 2011

nak taw korg stress ke tak ?

salam

mood tenang sambil layan lagu jason mraz Bella Luna neh.

korg ce try tgk gamba bwh neh. if benda tu berputar laju means korg tga stress sgt2. if tak berputar tu korg tak stress laa. haha if sentiasa berputar mmg ari2 laa stress npknye ;)


but jgn smpai stress sbb tgk benda neh pulak yeee. bnda neh saje je utk test. :)

cerita

salam

erm afew dayss lagi result akan kelua n aku malas na fikir pun. tapi malas2 pun berdebar jgk en ? ;) hehehe so lagi beberapa hari je lagi akan start new sem. erghhh malas nye rasa sbb akan menghadapi pelbagai cabaran. lagi2 next sem ade event. so mase na buat event tu mesti ade byk hal n rintangan sume. so mase cuti neh aku relaxx kan otak aku betul2. pasal gado2 sume tu tolak tepi. fokus on my studyy. erghh cepat laaa abes diploma. n hope success in it. aminnnn~

3 days kat Utara n experiences to HatYai :)

salam semua

heee arini nak mengupdate tentang olidayyss yg ta bape olidays jgk sebenanye.hahaha vacation neh satu bas DBP pegi. tujuan dea sbb na ke sekolah ade program tp hari ahad. so camni tentatif dea.hahahaha

so first hari jumaat pagi2 tu dah bertolak ke DBP. sbb abah keje jgk  pagi tu smpi dlm kul 11 lebih. tgu ayong da sampai mkn2 n masuk barang dalam bas. na dkt kol 12 camtu baca doa n taklimat sikit dlm bas then bertolak ;) dlm kol 2 dah smpai kat Tapah. byk kali jgk benti kt R & R ;) hehe lepas tu terus ke penang. sbb na dinner kat sana. plan patut mkan nasi kandar. tapi dah tutup n sesat. hahaha tak jumpa. last2 mkn kat mamak. ade briyani la. just sana penang huru hara. so aku just mkn roti je. kekenyangan dlm bas asyik mngunyah je. hehehe lepas tu naik bas terus gerak ke hotel. simple je hotel dea but selesa sgt ^^ hehee sampai dlm kol 9 lebih nak dkt kol 10 cmtu laaa. ;) blk mandi n rest kumpul tenaga utk esok pagi.

pagi2 sabtu da kena bgn sbb katanya van smpi dlm kol 9. so bgn geerak g sarapan. abes je mkn2 tgk2 van lewat smpi. na dkt kol 10 baru smpi kot or 10 lebih camtu. ayyooo so bertolak lewat. ade gamba 2 buah van kt fb. hehe seperate into 2 group sbnnaye. ade yg tade passport just jalan2 kat kedah tu. yg ade ikut n naek van. pastu bertolak....dlm van tu mewah gilaaa ouhh. haha kalah van malaysia. hehe :P smpi je kt smpadan then cop2 passsport, sah sume. then masuk terus THAILAND. hehe first timee ouhh ;) heee excited jgk tp tetap sayang negara sendiri tawww! then terus tuju ke dstinasi pertama kt pasar HatYai ;) pasar basah dorg. jalan2 situ sbb mase terhad bole smpi kol 3 je so situ jelaa bole beli brg macam2 so mmg excited. ( oh lupa na cerita aku first time g tuka duit en, mmg teruja. hahaha ) guna duit thai first time. mula2 mmg takut2 na pakai tp lame2 sempoi jaaa sopiing :P hihihih lepas tu destinasi ke dua jalan2 jugak for half an hour. last destination ke pasar terapung. best rupanyaaa ;D tp masa kejap then HUJAN pulakkk. pehhh mmg geram laaa. dpt jln2 n mkn sikit je. tak puas kt situ. rase mcm na pegi lagi nnt. hahhaa ;) nnt da kawen pegi ngn abg sayang laa ^^ then before na gerak blk. na masuk dlm van. ktrg ta prasaan yg van mase tu park kt sebelah tmpat jenazah di simpan. mase tu ktrg sume da masuk. van lagi satu blm cukup org lagi. tetibe pndg sebelah ade org kelua kn mayat.

dorg cite mayat kan....mayat yg kaya akan simpan selama 90 hari, mayat yg tak berapa kaya akan di simpan selama 7 hari n for yg miskin terus je bakar.

fuhhh seram sejuk dahlaa mase tu senjaa2. yg laen sempoii je tgk. abah pun selamba je tgk. mula2 igtkan just org saket tp MAYAT. haha (tadi ppun abah ngadu ckp dah 2 mlm dea mimpi bkn2 myb sbb tgk bnda tu kot) haihhhh. hehe smbung cerita....

otw balek dari HATYAI masing2 kepenatan n rimas sbb kena hujan. before masuk ke jabatan imgration, singgah satu lagi tempat sbb driver na beli beras. ape lagi sume turun cari tandas. n ade yg beli barang sikit. hhaaha then abah aku beli mercun. gilaaaa berani dea. mane tak nye. byg kan klu mercun yg kt sini rm35 kan... kat sana rm6 je. hahah selambee ahhh utk raya aji nnt kat kampung gila2 sikit :P hihihi then lepas tu gerak balek sbb da lewat. npk pulak gajah kt jalan raya. fuhhh hebat laaaa. hehe ;) kt KL ade ka ? sah2 mati gajah kena tembak nnt. hahha then masuk malaysia dlm na dkt kol 10 lebih ;) selama 12 jam lebih tu aku ta bole cntact sesape kt fon sbb tak roaming. sayang aku smpi demam2 sbb rindu kat aku. hahaha comel je. sayangga sangat2 kt dea ;) jiwang kejap. ahahha pastu smpi je trus g ruma kawan abah n diner kat sana. then tuka anta brg naek bas. terus menuju ke hotel n semua pengsan keletihan n esok bgn sbb kol 8 na gerak dah check out.

last day kat utara, hari ahad. bgn pagi kemas2 sarapan then gerak terus naek bas g skolah. ade program. masuk je skola tu pehhh mcm skola menengah padahal skola rendah je ouhh. hahah then ade laa dak office abah buat program sikit ;) dalam 2 jam till 11 da abes. pastu kemas2 terus jalan balek tp singgah kejap lunch mkn ikan bakar. peehhh sedapp, lepas mkn terus gerak tade singgah mana2 just kt R&R je.dlm kol 9 camtu smpi terus KL n smpi kt DBP ;) angkt brg sume kumpulkn. byk jgk barang. hahaha igt sikit je :P salam2 sume kepenatan terus balek. :) tulaaaa perjalan selama 3 hari.

best day best trip :) nanti pegi tempat yg lagi best. heee hopefullyy..

gamba kat hatyaii ade kt fb tapi overall gamba ta dpt na masuk. hehe sorryy ;)

October 27, 2011

3 days ;D

salam

haiii sumee ;D hahaha


aku excited gilaaaa harini sebab sok aku n cuzzy akn folow abah n dak office dea g UTARA ;D heeee naik bas DBP ouhh ! jgn memain. HAHA ;)

abah ckp prepare ape yg patut. sejuk katenye dlm bas tu. n siap prepare CD  utk karoke dlm bas tu. pehhh hebat :D ahahaha aku tataw nape suke sgt. yelaaah tga cuti, jrg dpt jalan jejauh. hehehe n yg paling excited skali sabtu nanti jalan2 n shopping sikit kat seberang. kat Hat Yai, thailand. org ckp sana banjir so tataw dpt masuk ke tak. tapi passport aritu da buat. hahahah best gilaaaa ade passport. soryy laa sbb first time ade passport n atas nama sendiri pulak tu en. hehe comel aku ;P HAHA


then ahad pulak pegi satu skolah sbb dak office abah ade program ngn budak sekolah kat penang kot. ta igt pulak katne dorg ckp aritu. hehe so sampai sepang mayb malam kot ;) heeee waiting for tomorrroooowwww! <3

October 25, 2011

Sunway Pyramid

salam

semalam aku jalan2 maa ngn junior aku mase skola men dulu. dorg rindu aku :p hahaha tade laaa. smlm pun jalan2 g SP. dga nye na maen ic skating. haha okay. dalam hati aku ckp aku takan join. so smlm aku g SP naek knderaan awam. sbb tade trnsportation sndiri kan ^^ ahahaha ;D

sampai sana dalam kol 12 lebih then bungkus mknn trus grk g skating. last2 dorg pujuk suh aku maen jgk. nak tanak aku join laa dorg. first time. aku join je laaa. takut2 nanti ta merasa lagi skating. hahaha so harga pun berpatutan. klu nak maen ice skating nnt, korg jgn lupa bwk socks n glove sendiri taw :) 

then aku start maen. mula2 seram jgk laaa tapi okay :) best jgk dpt skate. yg paling best nye 2 kali aku jatuh !! hahha first jatuh biase. second jatuh mcm na terseliuh kaki. so aku trus stop maen. dorg still lagi maen. till kol 4 kot. aku just window shopping kt mall sunway tu ;) 

yg paling ta tahan mase tu aku kena flirt ngn abg photograhper kat situ. india pulak tu. adoiiii -.-'' seram sejuk na lepak kat situ. HAHA ;DD btw aku malas na full story kat sini. but smlm mmg release stress jgk laaa. :)

bwh ni ade sikit gamba dari fon aku. tak clear sgt :)

 makwe cun. HAHA :P
 them
tgk laaa my kasut :P

October 19, 2011

tade keje.

ouhhh aktif rupanya. hahahahah
(entah laaa. aku tetap tak puas hati dgn org yg dah selalu buat aku sakit hati) but i'll never show it . hehe susa kan klu org camni.

HAHA The End ;) 

October 16, 2011

differences

selera kami sangat berbeza dan itu yg membuatkan kami makin serasi antara satu sama laen ;) hehe comel kan. yg paling ketara : dea suke strawberi flavour but saya suka chocolate flavour. hahaha ;DD


hahahahah ;)

October 15, 2011

tips menjadi pengapit (s1)

salam


ahahah aku saje survey then terjumpe slot neh. even 2 bulan lagi aku bakal jadi pengapit. n bulan depan aku da stat sem baru n mesti busy ngn event. so aku saje na simpan neh dlm blog aku ;) ahahaha lets enjoy read this ;



1. First thing you must remember is you must NEVER overshadow the pengantin. Means, melaram tu biar berpada-pada la cik kak.. jangan la sampai mengalahkan pengantin pulak.. (pernah dituduh cuba overshadow kakak saya. Tidak tidak! Bukan niat saya!! Tipoo tipoo.. kakak saya lebih cantik ketika itu!)

2. Harus tebalkan muka (ini khas untuk kamu2 yg tak biase jadi centre of attention seperti saya juga). Sebabnye kamera memang akan sentiase (konon2) menghala ke arah kite (sebenarnye kamera menghala ke pengantin, tapi sbb kite kat sebelah dia, maka terperasan mcm kamera tu focus kat kite la..) Oleh itu jangan la perasan yer… tebalkanlah muka.. harus diingat tetamu2 yg dtg tu pun tengok pengantin, bukan tengok kamu (walaupun mungkin ada juga mata2 nakal yg mengusha pengapit. Tapi abaikan sajer)

3. Jangan posing over-over.. Again, harus mengingatkan diri bahawa kamera mahu focus pada pengantin, bukan pada kamu (unless memang kamu suruh kwn2 kamu snap gmbr kamu menggunakan kamera kamu atau kamera mereka, then xpe la nak posing pun). So please, jangan over ngalahkan pengantin yer..

4. Harus tebalkan telinga dan menyediakan jawapan untuk the unevitable question. Yer, seperti biase soalan yg akan ditanye di majlis perkahwinan adalah “kau biler lagi?” sedangkan pada pengunjung biase pun soalan itu memedihkan telinga, inikan pula pengapit yg memang confirm akan dgr soalan tu banyak banyak banyak banyak kali. Jadi bersedialah menerima soalan tersebut dgn jawapan default seperti “aku tunggu kau masuk meminang” (eh?)

5. Harus bersedia menjadi waiter/waitress. Ye, kadang-kadang ini juga menjadi bidang tugas pengapit. Ini berlaku jika pihak caterer tidak offer khidmat menyendukkan makanan pengantin ke dlm pinggan. Maka pengapit harus pandai2 la bangun dan tolong isikan makanan ke dalam pinggan pengantin yer. Hep! Jangan malas!

6. Pengapit pengantin perempuan harus sentiasa memegang tisu mengikut pengantin ke mana sahaja pengantin pergi. Ini adalah disebabkan mekap yg mungkin mencair kerana cuaca yg panas, ataupun jika pengantin menangis ketika ibubapanya merenjis. Haaaa… jika perkara2 ini berlaku, di sinilah gunanye tisu yg anda pegang tu. Lap lah peluh/air matanya itu. Kita harus make sure pengantin tu sentiasa cantik sepanjang majlisnya berlangsung.

7. Memastikan pakaian pengantin terletak elok. Selalunya ini untuk pengantin perempuan. Contohnye kalau layah (veil) dah tersenget ke sbb peluk2 family, atau kain terangkat sikit ke mase duduk (tak cantik dlm gmbr) hidung senget sebelah ke (eh?), bulu mata palsu terjatuh ke (tak pernah terjadi, saje je dramatic lebih :p). haaa pepandai lah nak touch up bagi nampak cantik yer.. ingat, itu tanggungjawab kamu!

8. Mengipas dan mempayung pengantin. Yer, kipas dan payung pengantin yer, bukan kipas dan payung diri kamu! Kesian pengantin tu.. kalau panas, abis cair mekap dia…

9. Menjadi pencacai (ade ke perkataan ni? Aritu mcm nampak acol gune. Kalau xde, tu salah acol. Huhu) dalam setiap aspek. Disebabkan anda yang paling dekat dgn pengapit, maka banyak perkara yg kadangkala anda yg harus setelkan. Contohnye, kalau ada org nak merenjis yg xtahu cmne nak merenjis, anda lah yg kene explain apa nak buat (tu kalau xde makcik2 yg nak explain la). Tak pun, kalau pengantin tak sure psl sumthing, nak kene tnye makcik2, anda lah yg harus pegi cari makcik2 tu utk bertanye.. dan macam2 hal lagi yg seangkatan dengannye lah..

10. Anda juga harus menjadi clown atau penenang. Sbb time nak kawin ni selalunye situasi tegang sbb pressure. So it is your duty untuk menghiburkan dan menenangkan pengantin (Sekirenye beliau sedih kerana terpakse kawin dgn pilihan keluarga ke hape ~hoh?) pepandailah buat lawak atau beri motivasi ye.. yg penting, kurangkan stress pengantin.

In other words, you have to do whatever it takes to make sure the pengantin looks absolutely stunning on their wedding and make sure the majlis runs smoothly with no worries. In order for that to happen, you’re gonna have to have the pengantin’s best interest at heart. Jangan berkire dgn orang, nanti orang akan berkire dgn kite jugak. So lakukan sesuatu tugas dgn ikhlas dan jangan harapkan balasan.

October 12, 2011

rindu

aku rindu ibu n ayah
kat mana agaknya dorg sekrang n macam mane life dorg ea. hmmm :(

need attention

pleasee...sikap dea mmg camni ke :( YaAllah kuatkan aku...

rase mcm na cabut je segala benda yg aku bole cabut. na jerit tp da tga mlm kng org kata aku gilaa. aku tataw aku bole tahan tahaapp mane. aku phm dea penat....aku je yg suke cari pasal.

cause i need attention..

benda laen aku bole kawal lagi. tp bile masuk bab dea. aku lemah gile. aku tataw nape aku sayang sgt kat dea.tp geram. da laa dea busy siang, malam pulak sambung kerja kt ruma or g setel hal lain or TIDO. :( aku tak sala kan dea pun. aku sunyi.......

kngg jd mcm td. dea ceramah n nasihat pnjg lebar. aku taw dea ta tahan ngn sikap karenah aku. siang layan pangai bos. malam layan prangai awek. aku rasa klu aku tade utk smentara waktu mesti dea tenang kan..

tadi pun geramm je. then letak pastu aku call balek dea ta angkat, kejap je dea tido mati. aku rasa cm na buunuh bos dea sbb smpi dea penat cmtu. tp bile aku ckp camtu dea backup boss dea. aku na enjoy na cari kawan laki laen pun nnt aku cpt serba sala n takut. tah mcm mana tah aku beruba sampai tahap mcm ni setia. bole gila aku.

aku tataw ape yg aku taip neh sbb kepala aku da berat. dea pun da tido lena. aku rasa na bunuh diri tp amal ta ckup n ta insaf lagi.

aku rasa cam nak je koma utk beberapa hari.....

nak ikat hubungan ta dpt2.

October 11, 2011

silence

salam

malam neh rase sayu sikit hati. aku pun tataw. aku laa buatpe open topik tu tadi. tga hepi2 then terus bertuka hiba n sayu hati :( tapi tak bergado pun. just we both buntu tataw na buat ape dah. igt suka sgt ke couple2 neh. tak bole lama2 macam neh. lagi bahagia kalau hubungan halal disisi Allah. tapi tak semua parent paham :( bkn gelojoh ape. just that way can make us cmore closed to ALLAH....cukup laaa aku hidup mcm neh. aku tak kuat :( aku da buat ape yg aku termampu. aku takut na hadapi sume tu. lagi laa na berhadapan na ckp benda neh. klu aku tak sayang dea aku dah lepas kan dea dah. aku rindu aku yg sedetik mcm tu yg dulu. hanya aku yg taw n kenal.

YaAllah....ape lagi yg bole kami buat :(

muzh tga sedih aku rasa. dea syap tak reply text aku. td call pun dea kate suh aku rehat. bile dea senyap camni aku taw dea tga tak okay. aku dah kenal dea sgt. mase call tadi pun dgn suara dea. aku phm sgt2 situasi dea. aku rosak kn mood dea. tp benda neh penting sgt buat ktrg :( nak jaga diri masing2 pun tak kuat iman lagi. aku tak sala kan sesape. aku nak cuba phm kan dorg pun aku tak bole. nnt kata biadap pulak...zaman sekarang dah byk bnda yg simpang. phm2 lah. aku takut semua tu. aku manusia biasa. tetap berusaha utk menjadi hambaNYA yg solehah.

sayangg...jangan laa senyap lame2 :( kite same2 kuat hadapi semua neh...jgn sesekali lepas kn antara satu sama laen. tak semua kata hati tu betul...

aku nak print benda tu n lekat kat bilik. someday somehow mereka akn masuk jgk n baca n hope dorg sedar. dgn restu dorg lagi berkat hubungan neh. tp tulaaa dugaan :( hm

bkn mudah nak dapatkan hidayah dari Allah... :(

for those yg baca entry neh....jgn laa dikutuk dan dikeji. kami hanya nak jadi hamba yg mulia disisi yg Maha Esa. Usaha Tangga Kejayaan..tak mudah utk mencapai sesuatu. n memprakktikkan lagi sukar dari berkata-kata..

October 10, 2011

topik kahwin awal.

btw entry ini short dari link http://www.kahwinmuda.com/


Mengapa Perlu Halang Niat Suci Orang Remaja?

Niat sepasang remaja melangsungkan perkahwinan adalah niat yang suci - jauh lebih suci dari aktiviti sosial tak bermoral dengan berdating di tepi pantai atau di hotel-hotel murahan.
Niat mereka yang suci membina rumahtangga bahagia, kenapa perlu dihalang?
Apa yang bakal dikongsi dengan anda, adalah berdasarkan pengalaman sebenar, ilmu sebenardari mereka yang berpengalaman, malah penulis sendiri berkongsi rahsianya supaya ramai anak-anak muda di luar sana boleh mendapat rahsia sebenar membina rumahtangga walau di usia muda.

  •  Tak perlu lagi merayu seperti orang terdesak untuk mendirikan perkahwinan di usia muda.
  •  Tak perlu lagi lari ke Thailand untuk kahwin dengan pasangan idaman anda. Tak perlu bimbang tidak mendapat restu ibu bapa lagi. (serius!)
  •  Tak perlu menggunakan bomoh, tak perlu perkara-perkara khurafat dan syirik untuk berkahwin segera atau di usia muda.
  •  Tak perlu lagi menipu keluarga jika mahu berkahwin di usia muda.
  •  Tak perlu lagi buang bayi anak luar nikah yang tak berperikemanusiaan. Jalani kehidupan bahagia tanpa perlu bimbang lagi.


Perkahwinan Adalah Pahala Ibadah & Menambahkan Rezeki. Kenapa Ditangguhkan?
Berkahwin di usia muda adalah suatu niat suci yang tak perlu diberi pelbagai alasan untuk mengelakkan diri daripadanya . Ia sudah menjadi tuntutan agama, yang mana digalakkan oleh Nabi SAW sejak dulu lagi. Malah dianggap sebagai ibadah, macam amalan-amalan lain. :)
Kalau dah agama  yang menuntut kita mendirikan rumahtangga, kenapa kita masih mempertikaikan kebaikannya?
  • Berkahwin boleh mengelakkan maksiat seperti zina daripada berleluasa.
  • Berkahwin menjadikan pasangan itu matang dalam bertindak.
  • Berkahwin menimbulkan rasa tanggungjawab pada pasangan.
  • Berkahwin menarik banyak rezeki.
  • Berkahwin meramaikan ummah manusia, kerana Nabi SAW berbangga dengannya.
  • Berkahwin sebagai salah satu cara membaiki diri.

Betul, dalam dunia masa kini, banyak perkara berubah, dan banyak perkara perlukan perancangan dan kewangan yang stabil, apatah lagi melibatkan perkahwinan - yang selalunya memakan kos yang besar.
Dan inilah faktor yang banyak menghalang dari kebanyakan rumahtangga didirikan.

Tapi ... Lumrah Manusia Tak Pernah Berubah
Walau bagaimanapun, hakikatnya, lumrah manusia masih sama. Semoden mana zaman yang kita berada sekarang, lumrah manusia masih sama.

>> Lelaki ingin berkahwin dengan perempuan.
>> Pasangan muda ingin melangsungkan perkahwinan untuk kebahagiaan.
>> Apabila dah sampai 'seru' dan hajat, kenapa nak tangguh lagi?

Bukankah lebih baik mendirikan rumahtangga daripada diri sendiri dibiarkan terlibat aktiviti sosial yang tak sihat antara lelaki dan perempuan seperti berdua-duaan di tempat sunyi,bercakap perkara tak bermoral & bersembang lucah melalui telefon bimbit serta bercinta tanpa arah tuju yang membuang masa bertahun-tahun tanpa penghujung?
Sudah sampai masa anda mendirikan rumahtangga demi kebaikan anda & bakal pasangan anda.

Ada banyak kelebihan berkahwin di usia muda. Antara yang anda perlu tahu adalah :

  • Kahwin di usia muda memberikan ketenangan jiwa dan tidak akan lagi kesunyian/
  • Kahwin di usia muda, menjadikan ibadah kita lebih berkualiti, penuh khusyuk. Yalah, tiada lagi masalah nafsu dan ketidaktenangan terhadap pasangan yang belum pasti.
  • Kahwin di usia muda, menjadikan mereka lebih fokus terhadap tanggung jawabtermasuk terhadap pencarian ilmu. Masa semakin banyak perlu digunakan dan tiada lagi masalah nak melakukan perkara sia-sia seperti bermain game siang malam, bersembang hingga larut malam dan membaca komik berjam-jam tanpa hulu tuju yang kadang-kadang tak kelihatan matang dan membazir masa jika keterlaluan. :)



Bagi mereka yang masih belajar di IPT atau kolej swasta, pasti banyak halangan untuk mendirikan mahligai bahagia.

Bagi mereka yang sudah habis belajar, pasti belum mempunyai kewangan yang stabil untuk mendirikan rumahtangga idaman bersama pasangan anda.

Bagi mereka yang selalu dilarang oleh ibu bapa untuk melangsungkan perkahwinan di hari bahagia seawal usia muda, pasti buntu mencari jalan penyelesaian.

Antara yang menjadi halangan tentunya :

Masalah Kewangan. Ibu bapa kita yang sayangkan kita, tidak mahu kita berkahwin jika sumber pendapatan bulanan masih belum stabil, tambah-tambah lagi jika kita masih belajar atau baru sahaja menamatkan ijazah di mana-mana IPT. "Mat, belajar lah elok-elok, nanti dah belajar, mudah lah nak dapat kerja. Kalau dah dapat kerja dan gaji besar, boleh lah mula cari calon dan berkahwin." Bukannya salah ibu bapa menasihati, tapi ketika zaman Nabi SAW, mereka yang berkahwin bukannya kaya-raya. Lagipun, duit bukan tak boleh dicari. Ye tal? Rezeki Tuhan, bila-bila je boleh melimpah kepada mereka yang yakin pada janji-NYA.

Masalah Keluarga. Apabila kewangan sudah tidak stabil, maka ibu bapa melarang kita untuk memikirkan pasal kahwin, kahwin dan kahwin. Malah, ada ibu bapa yang perpegang pada prinsip "Belajar Dulu, Baru Kahwin", walau sestabil mana kewangan kita. Jangan bimbang, ada teknik demi teknik yang boleh digunakan untuk memujuk ibu bapa dan keluarga kita merestui hajat suci kita. Dengan restu mereka, akan bertambahlah berkat & rezeki kita.

Masalah Cabaran Selepas Kahwin. Ini antara perkara yang paling ditakuti oleh masyarakat, yang menjadi penyebab utama mereka tak nak berkahwin awal di usia muda. Bimbang banyak tanggungjawab akan mendatang, bimbang tak bersedia dan bimbang perkahwinan berakhir dengan kegagalan. Sebenarnya, semuanya boleh diatasi jika adailmu yang cukup untuk mengendalikannya.

“Ada tiga golongan yang Allah berjanji akan menolong mereka, iaitu :

1 - Orang yang bernikah dengan tujuan menjaga kesucian dirinya,
2 - Hamba sahaya yang ingin memerdekakan dirinya,
3 - Orang yang berperang di jalan Allah.”
(Hadis Riwayat at-Tirmidzi)


October 7, 2011

hahaha kelaka ;D


hehehe teringat pulak ;DD

October 6, 2011

this song for my besties. for them

hate !

thats whyy aku tanak ade facebook !! 

tangan neh gatal je nak menekan ! 

huhhhh org dulu2 tade pun semua neh !


kan dah bergenang mata! aduhh :(



kenapa dgn saya?

salam

i thought its already done. hmmm

while i update this entry. listen song Next to You by Chris Brown ft JB. lagu yg menaikkan semangat aku. aku tataw sama ada dorg baca entry ni. aku pun tataw nape td aku sgp on fb muzh. sebab mungkin aku rindu dorg :( tp pilu hati neh tak hilg lagi. myb dlm perkara tu aku sala. tp cara dorg buat aku trauma :( memalukan aku kat public. habis habisan perli aku. seumur hidup aku tade kawan mcm tu. tahlaa aku cuba terima perlahan-lahan. dorg kate aku ade kawan baru ? siapa ? tunjuk kat aku ? teman aku skrg pun just family aku n muzh n also my babiess...baby n teara.klu dorg bole bercakap mmg da jd kawan aku.

tadi lepas aku post coment guna fb muzh. menitis air mata aku. dgn sikap aie mcm tu. lagi aku tak kuat na okay balek ngn dorg. seriouslyy aku takut :( hard for me to trust friendship. sape kata aku tana FIX friendship kita. tapi aku tak kuat. korg ramai aku sorg. aku kalah. aku tana cuba. bia aku diam...tu je mampu :'(

first time td mase muzh call. aku tak fokus n tumpu perhatian kat dea. first time dlm hati aku pilu sedih. terbayang dorg. mmg aku tak mintak. aku cuba nak jauhh. aku sayang dorg. bia dorg nak buruk kan aku mcm mana pun. aku mmg selalu jadi org yg terakhir. bia laa kita sayang org ikhlas dan tak usah nak heboh2 kan. hanya Allah je taw tulus hati aku. perasaan aku. aku tana pape dah. aku na mintak dorg pulang kat aku. aku takut. aku akan segan semula ngn dorg. serius aku akan segan dgn dorg. susa utk aku jadi diri aku semula. ngn dea mulakan ayat dea ngn 'Hell' . mmg sumpah aku terkelu. tergamam. yea mane pena org berkasar dlm hidup aku. uhhh pleaseee jgn igt lagi syg ! pleaseee ana :( stop it. huhhh i hate myself. bye