::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

August 23, 2011

ouhh neya :)

salam

haha kelaka ulak membalas2 mcm neh. but nak jgk buat explanation.

ouhhh neya sayanggg.

hehe kaw tersentuh yg aku ckp kawan tak ke akhir hayat. camtu kan ? hehe aku pun maen tulis je mcm tu. kite still kawan sampai bile2. tapi takan serapat n berkepit lepak2 selalu if da kawen nanti. kng gado pulak ngn hubby kat ruma. hidup mesti laen sbb ikut dari keturunan aku. kite mmg tak rapat takan la sampai atas katil pulak kan. haa camtu laa mksud aku. hehehe :P

but aku still tak lupa korg as kawan aku okayy. dah tamooo tacing2. kite tetap akan contact kt fb ke. online punya bnda kat banyak sekarang. yea anak2 pun nanti yg mcm kaw cite tu. aku pun agree. comel jeee nanti. hehe aku taleh byg aie ade anak nnt :P hahaha.

btw tade ape pun okay :) aku sayang korg.

sayang:)

salam

sayangggku muzhafar :P

thanks sgt2 tadi sebab belanja jeans utk saya ^^

ohh myy mmg appreciate gileee. nak taww napee.

sbb sy tak pernah beli ladies jeans mcm tu. so bile dpt td. cantik sgt2. tak pernah pakai jeans camtu. maklumlaa camni laaa klu sibling ramai lelaki. btw thnks yeaaa sayanggg :) lawaaa sgt2.

:)

manusia memang tak pernah lari dari kesilapan :)

erti kawan

salam

aku sgp bersekang mata sbb nak jgk post entry utk harini sbb da tataw nak lepas kan katne. tadi pun baru abes buat tutorial records. shud nak tido. tapi mcm tak lena. so utk puas kan hati. tulis je dlm neh

kepada kawan2 aku yg aku suh baca entry neh. aku pun tataw nape. serabut benaa kot.

benda neh asyik jadi isu je. tah bile akan tamat.

beza sahabat ngn kawan ? entah laaa. aku pun tataw na decribe mcm mana. *erghh saket perut pulakkk, kacau mood jeh* huhhh sambung2*

aku takan balas layanan kat seseorang (kawan) dgn sikap annoying aku if dea tak menjengkel kan mata dan hati aku. aku sebaik baik nya cuba elak utk bersikap mcm tu. tapi dah org buat kite mcm tu. dlm sedar or tak sedar. so nak buat mcm mana. dea terkena balek laa. klu nak kate aku diam tu. tak sgt laa kan sbb biase laaa. melayu cepat lupa. saket jgk kadang2. lagi2 aku jenis yg mudah terasa. aku tataw nak cari kawan mcm mane dah. sorry to say if aku nak tanak kdg2 layan kaw mcm tu. tapi dun worrie sbb aku tak pena benci kawan aku, just aku tak SUKE je :) tapi tah laaa.senyap jelaaa. aku mmg org terakhir. bile dah tade org, tade kawan. baru cari aku. mmg aku sedar pun. n aku tak pernah argue.

to Iza, Neya n Aie.

aku tataw. aku suke kawan ngn korg. aku harap korg jujur kawan ngn korg. serik aku tanak kena layan mcm tu dah. bile ngn korg. sume jadi diri sendiri. marah n sound direct je. mcm neya n aie. klu tak suke ape yg aku buat. tak selindung pun. tegur dpan2. itu lagi elok dari musuh dalam selimut. aku taw aku tak pena show n hargai korg dpn2. sbb aku tak rety. heh ;P yg korg mesti igt, korg sntiasa ade dlm hati aku. bkn hanye muzh n family aku je. korg kawan aku. bile aku kena mcm tu je. menangis hati aku mntak sala sorg dari kaw chill kan aku. myb sbb kite da bertahun kenal. sbb tu senang paham. tah laa aku speechless bab neh. aku tataw nak ckp cane lagi dah. aku taw kawan takan jadi teman rapat kite smpai akhir hayat.

sekarang neh. aku fokus kat muzh sorg je. dea laa kawan aku, dea laa pendengar aku 24 jam. sentiasa ade ngn aku. n doa agar 2012 menjadi tahun yg bermakna bg aku.

kite memang tak bole hidup tanpa kawan tapi kawan bukan segalanya.

aku pegang prinsip tu jee sbb aku lemah bile open topik kawan neh. yaAllah. hmm

August 19, 2011

cook with them ?

salam

saje na bercerita kenangan semalam. haha yg baca status aku kat fb tu msti tau punya. this year tiap ari khamis mesti ade sumtin special kan ? hehe. 

okay mcm aritu aku buka puasa ngn muzh. just two of us. romantic. mcm dinner. n semalam abes je kelas note taking petang tu, aku terus lari balek, siap2 n muzh pun da smpi sbb na bwk aku blk ruma dea sbb berbuka ngn kawan2 dea. n his mum pun ade. so he want me to cook.

tapi aku smpi dlm hampir kol 7 jgk laaa. smpi je ruma dea. salam mak dea. mak dea ckp tayah laa masak. kng ta sempat. tapi aku cm nak jgk kan. barang pun da beli. n aku masak laa jgk. nak jgk buat mak dea bangga sikit ngn aku. HAHA :P taade laaa. sbb brg da beli. kng bazir lak. so aku masak sambal sotong. aku berani masak sbb masak tu kejap je n bole serve cepat.


then masaakk2. smbil tu mak dea n dea kemas2 ruma. prepare utk minuman. aku sorg2 kat dapo. haha. SERIUS, tak pernah2 aku menggigil waktu masak, smlm pehh. nak ptg bwang je kot. gigil yang amat bile mak dea ade. hahaha lawak gileee. tapi alhamdulillah smpat siap before buka. serve kat depan. aku pun mase tu tataw ape rasa. sbb puasa kan. hehe

masa nak azan tu, muzh turun bwh jmput kawan dea, so aku tgl laa ngn mak dea berdua. aku taklaaa segan sgt sbb dea biase kena tgl ngn mak dea. cume aku neh mane reti nak bual2. sikit2 tu bole laaa :) azan jee. aku sediakan dea air panas. dea mkn dulu. then aku pun mkn. dea puji aku punye sambal sotong. alhamdulillah :) legaa jgk. yeelaaa. mane tak nye. tak pena2 fail masak sambal. tetiba time tu fail. mati laaa kan. AHAHA :P

so after buka tu. muzh bwk kawan2 dea. turn dea pulak mkn. then mak dea kelua sbb ade hal. so ktrg lepak2 je kat ruma. then abes balek. mmg kenyang laa waktu tu. mknan byk.

btw mase tu jgk , aku ngn muzh letak kan baby n teara dalam satu cage. alolo sweet sgt2 dorg maen. mcm adik ngn abg. hehe teara tetap garang n baby pandai laaa tolak ansur sikit. n baby dpt beg baru. hehe mesti dea suke.  :)

August 15, 2011

huhhh!

bila mood tga tak okayy

n ade org cari pasal. dlm separuh sedar. rasa mcm nak maki org

HEY KALAU DAH TAK DATANG KELAS TU JANGAN MENYUSAHKAN ORANG LAAA !!

August 14, 2011

berbuka puasa

salam

fuhh smlm indah sgt tawww.

smlm ade LPPKP, so dlm na dekat kol 5 tu abes, then rush balek. mandi2 n siap lawa2 ;P pastu muzh sampai. dea amek bwk kelua g buka puasa dkt luar. mmg dea ta bg taw katne smpi aku terlelap dlm kereta. haha penat siang td kot ngn hari jumaat tu bkk puasa ngn kawan2 dea.



sampai je tempat tu , HOTEL SINGGAHSANA, kat PJ, area rumah dea. masuk je dlm tuu, wahhh sgt2 best. mcm2 makanan ade. first time pergi bkk puasa mcm neh. ade siap nama dea kt meja yg reserve tu. hehe agak jakun sikit :P n ckp kat situ  ade Rabbani buat persembahan. heee :) mmg serius byk makanan kat situ ^^

then smntara tgu azan. amek makanan tp sikit2 dulu. lepas je azan, mkn kejap. pastu stop then lari g solat Maghrib :) selesai solat, ktrg bantai makan nasi n lauk. fuhh sedapppp ! sambil di hiburkan oleh kumpulan Rabbani. heee syiiokkkk sgt2. dlm na dkt kol 9 ktrg gerak terus sbb mlm sikit na g uptown cari barang.



mase dkt uptown pulak. da setel dapat beli shawl. then tgk muzh sakan shoping beli selua. suke tgk dea shoping sbb jarang dpt tgk dea beli2 barang mcm tu. hehe then beli shampoo n vitamin utk teara n baby. abes je semua tu, ktrg gerak balek. before balek tu singgah kat drivetruu McD. n ktrg  bungkus. aku mkn mase sahur td. hihihi :)

August 11, 2011

fS1

salam

tak lama lagi raya akan menjelma. mesti ramai yg nak cuba pelbagai jenis lilitan selendang kan ? haha aku cuba promoted beberapa style. tapi buat masa neh yg biasa dulu.

shawl loose style.

1. letak kan shawl atas kepala (bebas shawl ape pun, better yg nudah bentuk)
2. pendekkan belah kiri, yg belah kanan panjangkan.




3. then, ambil yg belah kiri yg pendek tu. bawa ke belah kanan dan pin kan ia di anak tudung shawl. mcm video di atas.
4. kemudian, yg belah kanan panjang tu, bawa ke atas kepala. dan just loose it atas kepala n bhagian leher tu pun longgarkan. nak kemas. pin mana yg patut <3

harap dapat membantu :)

August 4, 2011

speechless x_x

salam

hmm rasa mcm na menangis spnjng bulan puasa neh. need time n need sumtin. mcm2 benda ganggu n kacau. study life, relationship n my ownself. 

firstly pasal study life. rushing buat itu ini. mmg deadline after raya. tapi harapan laa kan na buat keje time raya nanti ? cuti raya nnt mmg  tolak tepi laa sume tu. sbb tu na setel sume within 3 weeks neh. mmg serabut laaa. tgl assgmnt group je. buat cd laa. kena go out survey office org. then movie task pastu essay. pehh sume heavy2. bukan yg senang tepek cm folio tu dah. hahah pengsannn !

rase mcm singkat sgt. weekend sume fully book. nak sgt2 g shopiing raya ngn tersayang :( tp mcm2 benda . nnt ade lppkp. pastu na survey office utk group assgmnt lagi. haiihh tgl 2 weekend je yg free klu tolak 1 weekend utk lppkp. jgn laa mcm neh ouhh.

then pasal relation pulak. yea i admit it mmg dea kurg spent masa dgn aku. tapi aku phm masalah dea. keadaan dea lagi. yg tak sehat. ngn mcm2 lagi. penat sume. then...hm berlainan . bialaa dea. aku cuba kuat utk dea. untuk dea hepi. hopefully laa. yelaa first bersama puasa ngn dea. rasa lain sgt. okayy dea jenis yg baik dari aku. korg pun paham ape mksud aku. tapi em. tah laa. speechless...i just love you n always do. sorry sbb tak kuat utk syg. diri neh pun lemah. 


satu lagi, aku rasa mmg nekad laa na tuka num. sbb mcm ta berapa perlu sgt org cntct aku. lect pun ta cari aku sgt. so aku myb tuka kot nnt before raya. tgu ade duit. skrg pun tga saving n bile da dpt duit blnje. na bg half dkt syg. kesian dea. aku ta bole tgk dea mcm tu. hm aku tuka num pun sbb mcm2 gguan da. dah paling teruk da aku rase. ade org ta mkn saman. mmg sgt2 kepala batu. aku pun hairan. ape laa yg ade kat aku neh. hmm

but pape pun. hope aku kuat menjalani semua neh. dlm bulan yg mulia neh. aku berusaha ta tgl solat. even ta g terawih. actually takut. huhu aku solat kat ruma. then  try khtm Al-Quran. mcm mustahil. tp beberapa taun yg lepas aku dpt khatam. nape this year ta bole. pape pun tetap cuba. ilovemyself much. cukup laa layan hati yg sayu neh. biarlaa org na ckp aku cane pun. aku taw ape yg aku buat, ape yg aku rasa n ape yg aku da lalui.

August 2, 2011

Selamat Berpuasa :)

salam

sorry lambat update. shud semalam dah ucap. busy sikit so lambat na update ;)

so selamat berpuasa kepada semua umat islam di dunia neh. mogaa ramadhan tahun neh lebih diberkati dan dirahmati. aminnn :)

semalam dah lalui hari pertama puasa. ngn petang ade kelas. hampir muntah jgk laa. haha but yg best first berbuka di rumah :) heee solat pun tak dilupa. mudah mudahan dibuka pintu hati bkn hanya di ramadhan sahaja. aminnn.

banyak dugaan di bulan puasa neh. nak tanak aku kena kuat jgk. ngn assignment n test yg beratur panjang. ngn relationship aku. ngn life sndiri  lagi. hope dgn izin Allah aku dpt menjalani kehidupan ini ngn baik.