::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

March 31, 2011

Faizal Tahir Live :D



sumpahhh comel ouhhh ! 
im meltingg ;DD hahahaaa

9 Siti yang perlu dicontohi :)

Siti Khadijah
Beliau merupakan isteri Rasulullah s.a.w yang setia dan menyokong Rasulullah walaupun ditentang hebat oleh orang-orang kafir dan musyrik, menghantarkan makanan kepada Baginda ketika Baginda beribadat di Gua Hira’.


Siti Fatimah
Anak Rasulullah yg tinggi budi pekertinya. Sangat kasih dan setia kpd suaminya Ali karamallahu wajhah walaupun Ali miskin. Tidur berkongsikan 1 bantal dan kdg2 berbantalkan lengan Ali.

Siti A’ishah
Beliau isteri Rasulullah yg paling romantik. Sanggup berkongsi bekas makanan dan minuman dgn Rasulullah. Di mana Nabi s.a.w minum di situ beliau akan minum menggunakan bekas yg sama.


Siti Hajar
Isteri Nabi Ibrahim yg patuh kpd suami dan suruhan Allah. Sanggup ditinggalkan oleh Nabi Ibrahim atas suruhan Allah demi kebaikan. Berjuang mencari air utk anaknya Nabi Ismail (Pengorbanan seorg ibu mithali).

Siti Mariam
Wanita suci yg mmg pandai menjaga kehormatan diri dan mempunyai maruah yg tinggi sehingga rahimnya dipilih oh Allah s.w.t utk mengandungkan Nabi Isa.


Siti Asiah
Isteri Firaun yg tinggi imannya dan tidak gentar dgn ujian yg dihadapinya drpd Firaun Laknatullah.


Siti Aminah
Wanita mulia yg menjadi ibu kandung Rasullullah. Mendidik baginda menjadi insan mulia.


Siti Muti’ah
Isteri yg patut dicontohi dan dijanjikan Allah syurga untuknya kerana setianya kpd suami, menjaga makan minum, menyediakan tongkat utk dipukul oleh suaminya sekiranya layanannya tidak memuaskan hati, berhias dgn cantik utk tatapan suaminya sahaja.


Siti Zubaidah
Wanita kaya dermawan yg menjadi isteri Khalifah Harun Al-Rashid. Sanggup membelanjakan semua hartanya utk membina terusan utk kegunaan org ramai hanya niat kerana Allah s.w.t.


p/s: 9 Siti ini adalah petikan daripada kata-kata Ustazah Siti Norbahiah Mahmud dalam rancangan Halaqah TV9 bertajuk ‘Siti Impian’.

March 30, 2011

final exam -.-"

salam.

as you guys already known. exam final budak2 uitm makin hampir right ? HAHA gilaaa. lagi 20 hari je. kalau tolak2 cuti. mau nye beberapa hari lagi. HAHA abes laa. must get ready from now. sekarang pun dah stat mengasingkan diri. macam sem lepas. dekat2 na final. lebih suke menyepi dan senyap ;)

sebab nya bukan ape. nak tenangkan diri. amek mood untuk study. n tak lupa always doakan untuk kawan2 sendiri moga sem depan tak repeate pape. HAHA takut jgk. mostly kat BEL260. fuhhh lepas taw carrymark semalam. rase gelap gulita dunia. even miss kate ta cmpur lagi  online assgmnt punya markah. tetap ta yakin. hope dpt cover balek mase final. 40% kena pushh, kena dpt kan.atleast 20 KOT. huhuu gudluck  for me. aminnnn~

March 23, 2011

happy birthday sayang :)

salam

heee. selamat hari lahir sayangg ;) sudah 26 years old yeaa. HAHA ;P takpe. still berjiwa muda okayy ;P (amek ati je) haahahhaha.untung couple muda neh. hahaha wekk!! :P so may god bless you, dimurahkan rezeki serta achieve ape yg diimpikan ;) amiinnnn.....

so on your birthday actually da buat mcm2 planning taw. elok2 rapi disusun plan A, dummm tetiba ta bole buat so ke plan B. tetibe ta jmpe pulak tetibe muncul plan C. harung jelaa. haha

PLAN A

plan A shud be like this, rabu malam kumpul ramai2 kt dataran nilai with housemate then buat suprise kat dea. siap dgn pizza n kfc sume mkn sama2. rancang nye laa. TETAPI gagal sebab ade test listening. HAHA adehhh.so rabu mmg taleh kacau da.

PLAN B

so tuka ke plan B yg tetibe muncul. just me alone kelua ngn dea. na buat suprise sendiri kat dea. na prepare kek lilin n gift semua. tetibe ptg selasa tu terTIDO. HAHA bagus! so telupa na kelua beli kek . baru na syok2 ade kek en. tp ta dpt jgk.zzzzzzzzz -.-"


PLAN C

HAHA, tetibe je ade backup plan C ;P lawakk. da agak2 tade kek tu. hampa laa sikit but tryy jgk suprise kan dea. lepas setel kan invitation card tu. lebih kol 12 laa abes.  mase tu da 23 march da. tgk kt fb dea peno org wish. hahah aku je ta wish2. dea pun cm senyap je so aku pun buat tataw laa. hehe nakal en. then lepas setel sume tu dlm kol 1 lebih lepak kt kfc. makan2. aku hurung laa kat sebesar besaar alam tu. then mase dea baru lepas order mknn n ajak mkn. aku tnjuk kat tu kat dea n aku SUKA sangat muka dea time tuh.. aduhh comel :) heheh cam tekejut kot. then dea pehati n ckp thanks sume. pastu aku amek lg sumtin dllm beg aku. aku bg kat dea, tak seberapa pun just dea sgt2 lagi terharu. hahahha! comel siyess! senyuman dea.malu2.dea kate first time clebrate kat tmpt camneh. hehe then belek2 gift tu pastu senyum lagi. hehe ee sweet je muka dea time tu. heee i love you sayangg. u're my everything. my love too you is important. sayangg kamu muzh :) happy birthday yeaa honeyy.

March 22, 2011

result ! ;)

to my lovely COUSIN
Shenna :DD

heee. good luck dear for tomorrow. get ready and get prepare for your result. hope u success ! hee just dont thump and rumble okay ? ' sayang dea '. hihi


March 21, 2011

release

salam.

wahhh feels a lil bit release cause LPPKP already pass away ;DD now just lefted is our event and exam.
phewww!! then finish my second sem. haha  im not ready yet for the final exam. my mood is on our event this sunday.so worried about it. hope it runs well.

also excited waiting this Wednesday night ;) wanna make that person will never forget that moment. hehe ouhh honey. i love you.

March 16, 2011

retaliation

salam

heyy wanna know some story ? haha. this a few days i always talk about love love love right? hehe im just follow my mood. HAHA i hear this short story from a counselor.

the story began like this......

       There's a one sweet loving couple live in happy life. they had together for 6 years and already angaged. both of them still studying in a same place. one day, his partner as known as his girlfriend, going on practical to finish up her study. during she's on practical, she met a new boy. then after she with her new boy. she breakup her boyfriend and left her boyfriend just like that. she leave the boy because she had meet the new boy at her practical place.

       When the boy know that, he crying for 6 hours. meet the counselor. the counselor left him in the room. he feel very down and broken heart. the counselor try to calm the boy.on that day, place were his study had exam but the boy did not want to attend the exam but the counselor try to persuade him to attend and take the exam. so he take the exam paper and he pass the exam.

       BUT the girl had failed the exam. and when she married with the boy that she met at her place of work, she already married but when she give a birth. her child that she born is death, also when second time, her child that born death. when she want back his ex-boyfriend, she's very sad because that boy already married and have a beautiful wife and live happily.


sob sob....;( how sad it was. but that the moral for the girl who fool his boyfriend

L O V E

you guys know want meaning behind the word LOVE ? HAHA i got it from talkshow event part4 2011 ;P

L isten -

always listen when your partner is talking and always be with him when he want to spread his feeling or problems ;)

O verlook - 

dressup neatly, whatever happen always love your partner and accept him for what he is.

V oice - 

voice is important. when with your partner or your lover, when you are talking with him, your voice become softly romantic and gentle.

E ffect -

when you're in love. its effect all your life and also will change it into fantasy. always dreaming with your lover.think and do something that out of mind with your partner ;)

HAHA ;)

March 15, 2011

marry you ?!

salam.

i just cant imagine when he said like that. this things happen early morning today. i've wake up and read my message.feel shock! because of your word.u said u wanna take me as your ****.ohh my god, i already have my  boyfriend and i know you know that. why you so stubborn and always stick with your mind ?

you think that you and me can live forever happy as husband and wife? ohhh no. no! please, i talk softly, reject you kindly so please okay. change your attitude. i know you wann search a partner in your life but not me okay. im not for you. also please understand my relation with him.

love ;)

When You're Gone
It's gonna be hard,
It's always hard,
If you leave;
Even for a day, if you go missing,
I just can't pretend to be happy.

We're in this together, love,
I'll miss you a lot, i know you will too,
But i'm just hoping that,
You shoudn't go too far;
Life is meaningful when you're around,
It'll be empty while your gone;

Memories of yours will keep haunting me;
Along with the beautful moments,
That we had all along;
The last time we talk,
And all those words;
Burns like a fire inside of my mind,
I'll be out here alone;
It's gonna be dark,
I wished it wouldn't come this way;
You leaving me for a while...

Believe me I won't stop you loving,
If only i could say this to you;
Holding your hand;
Wrapping you around my arms;
Telling you,
‘Why does it have to be this way? '

But i guess i won't love,
I can't fall weak; i'll be your strong girl;
and i'm sure we'll make it through,
IT'S just a matter of weeks,
It won’t be easy the day when you're gone,
But remember this;
I'm with you in your eyes;
In your mind,
And I'll forever be in your heart;
For a long time...! 

teaching

salam ;)

i've just done teaching my friend, nani;) bout how to create a blog. HAHA everyone in my class is busy doing their online assignment. also to get higher mark from our lovely lecturer, Miss Norazidah. heeee ;)

another story is about last sunday ;) i've never tell you guys right? bout our sports day at stadium here at my place. even we all lose in many kind of games ( not all actually :) ). but...................... we've won the best mascots, the most beautiful camp and also contingents most havoc ;DD i really excited plus so happy even the cunning crawler is the champion of Fescot 2011.
ouhhh when this assignment online will end ! i really wanna post stories with my own style and language. HAHA ;P

March 5, 2011

green hornet !

salam.

ahaaaa. now i really proud with team Green Hornet ;) even not at first place ( dont know the whole result but not us the champion ) for our green hornet,

boria - third place ;DD ahahah really proud ! heee.
choir and solo - last
modern dance, dikir, 1 malaysian, - second place
drama, duet, band - third place;)
traditional dance - FIRST PLACE. 

heeee congrats too GREET HORNET. hooorayyyy~~

March 3, 2011

gonna miss you

honeyyyy !! im gonna miss you much.



ohh my. thanks too you my dear. cause willing to spent lil bit time with me. even for a while. i know you kind a busy but still have time to met me :) i love you.

so funny, together we ate mcD at Putrajaya. we just hang out at the roadside. HAHA so sweet actually. sitting on the road. talking n eating together side your car. your lovely WTB ;P heee.im gonna miss you. take care yeah.


HAHA

sorry if my english is BROKEN ;P


btw sorry again because have two language in here.i use malay when have some info to share with :)


thank you.

outstation

salam,

huuu ;( he's going to go away. sad :( even not very far actually, just later maybe he will busy with his work. huhhh this is my first time he's going outstation, in our relation. this Friday he goes to Kuching. i thought i wanna send him to KLIA but he said that he should be there before 6. Ohh how can :( i have classes. CTU 151 n OMT 172 !

Im gonna miss him. i must have strengthened to face all this.  hope he didn't forget to contact me even i know that when at Kuching, with all his friends and his boss. maybe its hard for him to contact me :( erghhh forget it. its for our future. he do all this for me and our future life. i love you sayangg. i hope when you arrived here on Sunday, we will gonna meet. take care yeaah.


everyone said that we are the cutest and sweetest couple. maybe because the way you treat me ;) like an angel. thanks honey. im always with you no matter how far you are.

March 2, 2011

Index Cemburu Lelaki Mengikut Horoskop

Setiap insan yang dilahirkan pasti mempunyai perasaan cemburu. Tidak kira semasa zaman kanak-kanak, remaja mahupun di kala usia mencecah batas dewasa, perasaan cemburu tetap wujud dalam sanubari manusia. Bagi pasangan yang bercinta, cemburu sentiasa mewarnai hubungan kasih yang disemai bersama. Cemburu sering dikaitkan dengan kaum Hawa. Percaya atau tidak, lelaki juga mempunyai perasaan cemburu yang terselindung di sebalik egonya. Malah tanpa disedari lelaki zaman ini juga ada kalanya menyimpan perasaan cemburu yang mengatasi kaum perempuan. Jom kita lihat indeks cemburu kaum lelaki menurut bintang kelahiran.


Aquarius- Lelaki Aquarius biasanya akan menggunakan ayat-ayat yang memerli untuk menunjukkan cemburunya. Jangan ingat dia sedang bergurau. Apabila topik perbualannya hanya tertumpu pada seseorang saja, maka ternyatalah bahawa dia sedang cemburu. Lelaki yang paling mulia dan baik hati, lagi kuat cemburunya. Tak lain dan tak bukan adalah lelaki Pisces. Indeks cemburunya amat memeranjatkan. Kalau kekasihnya menderhaka kepadanya, dia akan menjadi seperti wanita meraung-raung. Air matanya juga akan tenggelamkan anda.


Aries - Lelaki Aries mempunyai sifat diktator secara semulajadi. Selain seorang yang memerintah, dia juga suka mengawal orang lain. Tidak kira dalam apa jua perkara, dia juga berharap menggunakan tenaga dan kuasanya untuk menyelesaikannya. Apabila berhadapan dengan musuh kekasih, dia akan segera mengambil tindakan untuk menyebabkan pihak lawan undur dari mengurat kekasihnnya. 


Taurus - Lelaki Taurus adalah lelaki yang peramah dan sangat jujur. Tapi jangan ingat dia tidak tahu cemburu. Dia tidak dapat terima kekasihnya menderhaka kepadanya. sekiranya dia dapat tahu anda keluar makan malam dengan lelaki lain, buatlah persediaan untuk memberi penjelasan kepadanya. 


Gemini- Gemini hanya menganggap cemburu itu sebagai satu permainan saja. Dia ialah seorang yang suka bermain-main. Oleh itu, dia paling benci akan cinta secara paksa. Malah dia tidak akan mungkin melepaskan peluang untuk berkenalan dengan wanita lain walaupun sudah memiliki kekasih. Jadi, indeks cemburu lelaki Gemini adalah kurang berbanding dengan lelaki Zodiak lain.


Cancer - Secara kebetulan lelaki cancer terbalik dengan lelaki Gemini. Dia tidak akan berjauhan dengan kekasih malah selalu berhimpit dengan kekasih. Ini adalah kerana dia mempunyai perasaan kekosongan dan juga perasaan tidak selamat. ( jangan ingat hanya perempuan saja yang mempunyai perasaan tidak selamat.) Bayangkan kalau kekasihnya meninggalkanya, cemburu pasti akan menghuru-harakan dunia ini. 


Leo - Lelaki Leo sangat ego dan juga sangat tabah. Dia tidak akan cemburu kerana perkara yang remeh temeh. Dia tidak akan menyebabkan air muka dirinya jatuh kerana cemburu. Walaupun kekasihnya telah melakukan perkara yang membuatkannya marah, namun dia tetap akan mengekalkan perasaan yang tenang untuk berbincang dengan kekasihnya. 


Virgo - Cemburu lelaki Virgo amat memeranjatkan. Lelaki Virgo tidak mempunyai hati yang lapang dan juga pemikiran yang luas. Cemburu telah menjadi perkara biasa dalam kehidupan pasangan ini. Walaupun dia amat mencintai kekasihnya, namun tetap bergaduh besar dengan kekasih kerana cemburu.


Libra - Lelaki Libra mementingkan imejnya yang bertatatertib. Disebabkan cemburu akan menjejaskan imejnya, maka dia rela mengekalkan penampilan yang baik. Sebenarnya dia tidak ingin menimbulkan perselisihan dengan kekasih akibat cemburu yang akan menjejaskan hubungan mereka. 


Scorpio - Semakin mendalam cinta terhadap kekasih semakin kuat cemburu. Inilah yang boleh menggambarkan lelaki scorpio. Dia menghormati dan cinta sepenuhnya terhadap kekasih. Tetapi cemburunya juga tidak kurang. Sekiranya kekasihnya menunjukkan sebarang kemusykilan, maka dia akan menunjukkan cemburunya. 


Sagitarius-Lelaki Sagitarius juga boleh cemburu. Namun cemburunya datang dengan cepat, pergi juga cepat. Dia selalunya cemburu sebelum mengenal pasti perkara sebenarnya. Apabila mengetahui hal sebenarnya cemburu pun reda. Tapi, apabila dia ada matlamat baru dia akan meninggalkan kekasih yang sering membuatnya cemburu.


Capricorn - Lelaki Capricorn mempunyai sikap yang pesimistik. Dia merasa rendah diri di dalam kehidupan. Apabila dia berasa cemburu, dia tidak akan tunjukkan pada kekasihnya sebaliknya akan mengeluarkan ketidakpuasan ini pada tempat lain seperti sukan atau di tempat kerja.

Apa Yang lelaki Suka Dan Tidak Suka Pada Wanita ;)

Lelaki suka:
1. Wanita yang bersikap kelakar
2. Berbudi pekerti
3. Murah hati
4. Senyuman manja
5. Tahu memasak
6. Pandai dalam menggayakan pakaian
7. Penampilan yang menarik dan sesuai dengan citarasanya
8. Tidak mudah naik angin
9. Seorang wanita yang sanggup meminjamkan keretanya kepada lelaki bila kereta lelaki tersebut rosak
10. Tidak terlalu seksi dalam berpakaian
11. “Ok..tadi awak belanja makan, biarlah saya bayarkan tiket wayang.”
12. Wanita yang dapat menjalinkan perhubungan rapat dengan ibunya
13. Wanita yang berwawasan/bercita-cita tinggi
14. Wanita yang mempunyai keyakinan diri yang tinggi
15. Wanita yang tahu menjaga maruah diri
16. Wanita yang cekal serta tidak mudah mengalah dalam situasi tertekan
17. Sentiasa berada di sisi tidak kira masa susah atau senang
18. Yang tidak suka berleter
19. Tidak kisah dengan cara apa pun untuk mendapatkan makanan kegemaran lelaki
20. Sediakan secawan teh/kopi tanpa disuruh
21. Wanita yang mengambil berat tentang lelaki
Lelaki tidak suka:
1. Wanita yang suka mengumpat
2. Sombong dan bongkak tak tentu pasal
3. Menunjukkan sikap yang terlalu memiliki
4. Merokok
5. Wanita yang melayan lelaki seperti alas kaki
6. Wanita yang suka menunjuk-nunjuk untuk mendapat perhatian
7. Tak boleh ke awak buat sesuatu dengan betul
8. Jangan awak nak ajar saya apa yang betul, apa yang tidak..
9. Wanita yang bersikap hipokrit
10. Terlalu ingin mengetahui hal peribadi lelaki
11. Sukar buat keputusan terutama hal berkenaan hubungan serius dengan si lelaki
12. Kurang sifat kasih sayang walaupun terhadap binatang
13. Pakaian wanita berselerak di biliknya
14. Tidak bertanggungjawab langsung
15. Wanita yang terlalu suka bersosial sehingga tiada batasan lagi dalam pergaulannya
16. Kuat berleter walaupun dalam hal yang remeh
17. Boros berbelanja
18. Tidak tahu/malas memasak
19. Sikap manja yang terlalu menyakitkan hati
20. Queen control hinggakan nak buang air pun perlu minta izinnya.

9 Perkara yang Tidak Boleh di Bincang dengan Lelaki

Bukan senang nak bina hubungan yang bahagia. banyak yanng anda mesti buat, termasuk dalam soal ini iaitu soal apa yang harus dan tidak harus diciritakan pada pasangan anda. Perkara ini juga akan menyusahkan diri anda juga ;
1.jangan ceritakan tentang lelaki lain yang dalam diam-diam mencintai korang.
2.membenci ibunye. memang lelaki pantang.
3.cerita tentang kecurangan yang anda buat belakang lelaki tu.
4.Jangan juga ceritakan tentang keburukan kawan baik lelaki tu. Kawan tu penting bagi mereka.
5. Jangan membanding-bandingkan dia dahulu dan sekarang , lagi-lagi tentang kegagahannya,- buruk padahnya
6.jangan buat dia patah semangat terhadap pekerjaan yg dia lakukan. sebaliknya cubalah bantu.
7.bercerai.Memang satu perkataan yang lelaki tidak boleh dengar. eloklah dhindarkan.
8.kalau anda pendapatan melebihinya, jangan la nak diperbesarkan, hal tersebut akan menyinggung perasaan dia.
9.bile berjumpa dengan teman lelaki lama, tak perlulah terlalu ghirah dan tak perlu ceritakan perasaan itu kepadanya.

Rahsia Waktu Kelahiran

Ia hanya berupa andaianya yang dibuat secara pengamatan oleh orang-orang tua kita, yang mungkin benar dan mungkin tidak, dan mungkin berlaku secara kebetulan sahaja. Dan yang pastinya ia bukan sama sekali Ramalan Nasib atau Bintang Dua Belas.

1.Waktu Subuh
Seseorang yang dilahirkan dalam waktu subuh dipercayai mempunyai cita-cita yang tinggi dan kemahuan yang besar untuk dicapainya,

Dia akan mencapai kejayaan dalam semua usaha atau pekerjaan yang dilakukannya. Tegasnya seorang usahawan yang berjaya. Sudah tentu ianya amat menguntungkannya.

Justeru itu dia seorang bakal jutawan yang mempunyai harta yang banyak.

2]Waktu Mata Hari Naik
Seseroang yang dilahirkan pada waktu mata hari dipercayai seorang yang rajin bekerja atau berusaha, tanpa mengenal penat lelah.

Dan dia memperolehi hasil setakat apa yang diusahakannya itu. Inilah barangkali yang dikatakan “kalau secupak tak jadi segantang”.

3]Waktu Dhuha
Seseorang yang dilahirkan pada waktu Dhuha dikatakan tidak mempunyai peluang razeki yang luas. Dia terpaksa berusaha keras, membanting otak dan tenaga untuk mencari razeki. Segala pendapatan yang diperolehi adalah hasil daripada berpenat lelah dan bersusah payah.

4]Waktu Zohor
Seseorang yang dilahirkan pada waktu Zohor dipercayai seorang yang dihormati dan dimulai oleh orang-orang yang mengenalinya, dan orang-orang yang di sekelilingnya, termasuklah keluarganya yang memberi kemuliaan yang tinggi kepadanya.

Dia seorang yang mempunyai kedudukan yang tinggi darjat dan martabatnya.

5]Waktu Asar
Seseorang yang dilahirkan pada waktu Asar dipercayai mempunyai kedudukan yang lebih baik daripada ahli-ahli keluarganya yang lain, malah dipercayai mempunyai kedudukan yang lebih mulia daripada mereka.

6]Waktu Maghrib
Seseorang yang dilahirkan pada waktu mata hari sedang terbenam dipercayai seorang yang bakal mempunyai harta yang banyak. Dia seorang yang jutawan.

Dia seorang yang pemurah, tangannya sentiasa terbuka luas untuk menghulurkan tanpa teragak-agak.

Di samping itu, dia seorang pemaaf, yang mudah memberi maaf kepada orang lain tanpa menyimpan dendam.

7]Waktu Isa
Seseorang yang dilahirkan pada waktu Isa dipercayai seorang yang mempunyai hati yang suci dan mulia.

Dia tidak kedekut, malah seorang yang dermawan yang tidak keberatan untuk menghulurkan sumbangan dan bantuan.

8]Waktu Akhir Malam
Seseorang yang dilahirkan di waktu akhir malam dipercayai seorang insan yang beriman dan bertakwa. Dia seorang yang wara’, seorang ahli ibadat.

Justeru itu doanya berkat dan dikabulkan oleh Allah S.W.T.