::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

August 31, 2010

kadang2 orang yg selalu ada di samping kita. kita abai kan. kita ta hirau kan. even kehadiran dea pun kita ta sedar n buat buat ta sedar, then bile insan tu hilang tanpa berita. senyap. baru kita rasa kekosongan. rasa sepi. rasa menyesal yg dea lah yg buat hidup kita bercahaya tak seperti sekarang .

so hargai laaa insan yg sentiasa buat hidup kamu ceria n menyinar. jangan nanti kamu menyesal ^-^.

dedicate to all my blogg reader n expscially to myy BFF , aie sygg. tayah dikenang okayy ;) ade yg lagi baek dari yg tu. jgn mudah give up okayy. Allah lepas kan tu utk kite sbb ade yg lagi better utk kite . wahhh . hehehe. SMILE ^^

August 17, 2010

8 RISIKO BF HENSEM!

Siapa yang tidak suka memiliki teman lelaki yang kacak lagi bergaya. Bukan sahaja sejuk bila mata memandang malah ketampanannya pasti akan buat hati sentiasa berbunga-bunga. Apatah lagi apabila teman-teman sekeliling tidak berhenti memuji dan mengagung-agungkan wajah kacak si dia. Namun jangan terlalu teruja dengan pujian yang dilemparkan. Mungkin dalam pujian dan dalam diam ada hati yang menyimpan perasaan pada orang yang kamu cintai. Inilah realiti yang wajib kamu hadapi bila punya BF yang hensem. Jadi perlu sentiasa hati-hati dan waspada terutama dengan hal-hal berikut :     

1.Selalu Jadi Perhatian
Orang kacak semestinya menjadi perhatian. Kamu mungkin bangga apabila orang memuji teman lelakimu dan melihatnya tanpa berkelip namun kalau terlalu sangat menjadi perhatian si dia mungkin akan terlupa dengan kehadiranmu di sisinya. Silap-silap hari bulan kamu dibuat seperti tidak wujud sahaja bila semua orang datang mengelilinginya.

2.Sentiasa Perlu Di Kawal
Mana-mana si dia pergi kamu pasti akan rasa curiga dan bimbang kalau-kalau ada yang cuba memikat. Oleh itu kamu sentiasa memantau aktivitinya dan kalau boleh kamu mahu sentiasa berada di sampingnya agar semua orang tahu si dia milik mu. Penatkan ??? Awal-awal mungkin boleh tahan namun lama kelamaan si dia pun mungkin rimas dikongkong.

3. Kurang Di Hargai
Si dia tahu kamu amat menyayanginya dan tidak sanggup kehilangan lelaki sepertinya. Jadi si dia tidak perlulah bersusah payah untuk menawan hati mu kerana si dia amat yakin kamu tidak akan pergi meninggalkannya biarpun si dia tidak melakukan apa-apa untuk menambat hati mu. 

4. ‘Perfect’
Kamu sentiasa perlu tampil ‘perfect’ dari hujung rambut hinggalah ke hujung kaki terutama apabila berdampingan dengannya. Tujuannya biarlah setiap masa matanya hanya memandang mu tanpa sesaat pun melirik pada wanita lain. Di rumah pun andai si dia datang berkunjung, kamu akan tetap ‘maintain’ dengan solekan yang tebal.

hahahah.
lawak jeh -.-" menyusah kan kot kalau bf caney .

August 15, 2010

With Me – Sum 41

I don’t want this moment to ever end
Where everythings nothing without you
I’ll wait here forever just to, to see you smile
’Cause it’s true, I am nothing without you

Through it all, I made my mistakes
I stumble and fall, but I mean these words

I want you to know
With everything I won’t let this go, these words are my heart and soul
I’ll hold on to this moment you know, ’cause I’d bleed my heart out to show
And I won’t let go

Thoughts read unspoken, forever in doubt
Pieces of memories fall to the ground
I know what I didn’t have so, I won’t let this go
’Cause it’s true, I am nothing without you
 All the streets where I walked alone, with nowhere to go
I’ve come to an end

I want you to know
With everything I won’t let this go, these words are my heart and soul
I’ll hold on to this moment you know, ’cause I’d bleed my heart out to show
And I won’t let go

In front of your eyes, it falls from the skies
 When you don’t know what you’re looking to find
In front of your eyes, it falls from the skies
When you just never know what you will find (what you will find)

I don’t want this moment to ever end
Where everythings nothing without you

I want you to know
With everything I won’t let this go, these words are my heart and soul
l hold on to this moment you know, ’cause I’d bleed my heart out to show
And I won’t let go (I want you to know)
With everything I won’t let this go, these words are my heart and soul
I’ll hold on to this moment you know, ’cause I’d bleed my heart out to show
And I won’t let go

August 14, 2010

yang terindah - dakmie

Semenjak kau hadir dalam hidupku
Tiada lagi keresahan
Kau mengetuk pintu hatiku
Tanpa sedar hingga ku izinkan
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Maaf jika ku tidak sempurna
Tika bahagia mula menjelma
Bila keyakinan datang merasa
Kasih disalut dengan kejujuran
Mencintai dirimu
Merindui dirimu
Memiliki dirimu
Hingga akhir hayat bersama kamu
Kau yang bernama cinta
Kau yang memberi rasa
Kau yang ilhamkan bahagia
Hingga aku terasa indah
Kau yang bernama cinta
Hingga aku rasa indah

Gio - Getar Hati

Saat pertama aku mengenal dirimu
Berdetar jiwa ragaku kau mempersoraku
Tanpamu aku lemah
Kau berikan kucahaya
Terangi gelap hidupku
Kululuh Padamu

Dengar Hatiku
Kan ku Bisikan Cintaku (Cintaku)
Lihat Jiwaku
Kan Kau Dapatkan Setia....ku
Ingat Diriku Kau Kan Rasakan Rinduku
Untuk Dirimu KanKu Berikan Hidupku.

August 13, 2010

is that true ?

salam .
hey just drop by to write sumtin.

ade laa mcm2 org ckp. ( mcm2 ? ape ayat aku tuh) haha. btw ermmm.cane eh na mule.

betul ke org ckp.boyss ney , bile dea nak kan someone special. punye lahh beriya iya  n bersungguh sungguh. segala mcm usaha dea akan buat utk jadikan gurl tu milik dea. then smpi one time gurl tu da jd milik dea.

dah pulak jadi milik dea. boyss neh rase cm ' ahhh dah jadi milik aku, buat pe aku nak layan sgt. bkn lari mane pun ' .ermm bg yg kaum hawa . phm laaa kot ape yg aku mksud kan neh. kire mcm bfore couple. for boyss. dea sgp buat ape saje utk tackle awek tu. but bile da dpt. buat tataw je sbb da dpt en,buat lyn ta layan je.mcm dulu kerap jgk text pepanjang. sgp call sana sini. sgp dtg jumpe. bg ayat jiwang.tapi pastu dah tade dahh. hahaha. haiihhh

saje je kot. sbb terlintas tadi. tu nak ckpckp kat sini.lgpun kepala aku makin serabut je n saket. ta pena nak elok. suke na berfikir even bende tu ta penting pun, hee;) btw hope tu ta jadi kat aku laaa. if terjadi jgk. ape kesah. aku buat balek laa ape yg dea buat. hehe. ;P tp syg tetap syg maaa ;) <3

haiihhh tga bored neh. nak balek dahlia tapi ruma tga renovate so mesti na study ta selesa. so tido je laaa sini.but mayb sok lusa buka puasa kat ruma sane laa. hehe. other things is na tgk movieeee. lame ta tgk.last aritu tgk cite IP man kot. tah laa ta igt. huuuu.caney la org kaki wayang. takpe. akan pastikan dpt tgk jgk movie. sgt2 nak tgk . HAHA -.-"

August 12, 2010

changes .



ermmm rase cm na tuka link baru untuk blog ney laaa.but tga memikir kan nya. ;)

any changes i will inform .

August 5, 2010

second time .

salam. 

heyy.hmmm. td terlena atas lantai terlelap.mayb penat yg teramat sgt.bile dpt pejam mate tu rase tenang je. bgn je tetibe masuk text dari dea.aku dlm mood tga penat tu je.terus betuka jd moody. nasib sat g na kua lepak ngn my best friend. huuu rindu kaw neya :( nak pegi perak daa. tgl aku sesorg kat sini. 

aku stress ouhhh. masuk ney dah 2 kali kot tekena. aku igt .hmmm fedup. give up.tekanaaannnn. dulu aku admire org tu. mmg laa ta declare pape. but rapat tu mmg laa. dea mmg bg harapan kat aku. aku mmg trust sgt kat dea sbb hmm. aku mmg sng syg org tapi bile da syg tu susa na tgl kan.but last2 satu mlm tu.dea ckp parent dea da jodoh kan dea ngn org laen. n dea ckp dea stuju nk brtunang ngn gurl tu even ta knl.hati aku luluh kot.mmg ta terkata ape laa. tp dlm mase yg same dea ckp suh stay syg dea suh stay bersama ngn dea.gilee pe. takan ta taw hati aku saket. hmmm.aku igt sgt2 saat tu sbb mase aku baru lps tgk konsert faizal tahir.tga syok2 excited hepi. dea terus down kan aku.terus melutut teduduk kat tgah2 dataran merdeka tu.

afterthat. makan mase jgk laa nak cool down. org kedua masuk dlm hdup aku scra slow slow. umo dea tua setaun dari yg sblm ney. tp mmg da matured sbb da 2o lebih.dea pulak lecture kat situ.but dh benti da skg. aku igt dea bole bhagia kan aku.tapi aku ta berharap sgt sbb aku tanak belaku lg cm before ney. but sememang nye............hmm. nape ea.aku ta phm laa.cube dea duduk kat tmpt aku. baru dea taw saket nye menunggu. dea buat aku suke kat dea. n now jgn harap laa. aku takan mnyesal kalau aku tgl kan kaw.

hmmm. aku ney mmg malang kot dlm hal cmney.kalau di kumpul kan airmata tu da bole buat swimming pool.cousin aku ckp. boy bile makin besa. dea ta fkir sgt pasal cinta ney.abes tu dorg nak ape? pelikk akuu. aku teringin sgt nak dicinta n nercinta tapi sumpah. mmg aku takut sgt. sbb da lame kot aku ta couple.haihhh.dulu mase zaman skola. stok bf aku sume sebaya.tu da serik ngn umur yg same.skg neh sume ckp taste aku yg tua2 n da matured. dah aku berkenan yg tu sbb dorg punye pemikiran da okay.susa na choose boy skg . even dorg ckp. ' eh kaw muda lagi, bljaa dulu' tp tahh. aku nak jgk bercinta. coz g aku tu mcm inspire aku tuk study. sbb tu aku nak boy yg bkn berfkran yg kotor.yg suke mntak benda bukan2.aku harap bkn tu jodoh aku. aku harap sape yg jadi bf aku ney. dorg ta down kan aku n aku akn jage bebetul dea sbb aku nak pulihkan hati aku dgn cinta yg baru. yaAllah...temukan lahh aku dgn seseorang yg bole membahagiakn aku.

even dlm bercinta ade pahit manis nye. but itulahh cinta. tade yg bole lari dari semua tu. jnji ikhlas. n bukan ke arah nafsu,aminnn..........

August 3, 2010

just for fun ;)

salam . 

heyy dlm senyap2. aku jmpe bende neh . klaka jgk bile bace. ta amek siyes pun.hehehe .aku edit kan bahasa dea jadi bahasa melayu sikit. HAHA

  • dulu, sebelum saye couple ngn awak, semua keperluan saye beli guna duit biasiswa sye. skang bile kite dah couple, nk kelua pun saye terpaksa mintak duit ngn mak ayah saye.
  • dulu, sebelum couple, tiap2 semester saye dpt anugerah dekan. sekarang, bile dah couple, tiap2 semester saye kne repeat paper.
  • kalau ade 2 apple depan mata saye, saye akan bagi yang lebih besar untuk awak & yang kecik untuk saye. tapi kalau ade apple depan mata awak, awak langsung x kongsi ngn saye tapi takpe.
  • kalau makan ikan lak, saye bagi awak makan isi ikan tu. saye makan kepala ikan je.
  • saye slalu bg awak hadiah berharga rm300; tapi bile time nak bagi saye hadiah,, jam rm30 tu awak kate rm300.
  • setiap kali bday awak, saye selalu ingt n xpnah lupe nak wish. tapi bile bday saye je, awak selalu kate lupe. 
  • kalau ade awek depan mata saye, awak mesti marah bile saye try nak kacau. tapi bile ade mamat depan mata awak, awak kacau siap mintak no.phone lak.
  • tak cukup ke ape yang saye buat sume tu untuk buktikan saye sayang awak?

hahahaha. just for funn . aku dpt pun dkt someone punye ................haihhh kalau dah putus cinta mcm2 benda belaku kan. tapi harap2 jgn laa sampai aib kan orang. ta elok tawww ;) haihhh bile laa pulak lagi aku nak merasa pahit manis bercouple. heheh ;P gatal -.-"

August 2, 2010

love the way you lie

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear my cry
Well that's alright because I love the way you lie
Love the way you lie

[Verse 1 - Eminem]
I can't tell you what it really is
I can only tell you what it feels like
And right now there's a steel knife in my windpipe
I can't breathe but I still fight all I can fight
As long as the wrong feels right it's like I'm in flight

High off on love, drunk from my hate
It's like I'm huffin' paint and I love it
The more I suffer, I suffocate
Right before I'm about to drown, she resuscitates
Me, she f**kin' hates me, and I love it, Wait!
Where you going? I'm leaving you.
No you ain't. Come back. We're running right back

Here we go again, it's so insane
Cuz when it's going good, it's going great
I'm Superman with the wind in his back
She's Louis Lane and when its bad, it's awful
I feel so ashamed, I snap "Who's that dude?"
I don't even know his name
I laid hands on him, I never stood so low again
I guess I don't know my own strength

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear my cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

[Verse 2 - Eminem]
You ever love somebody so much,
you could barely breathe when you with 'em?
You meet, and neither one of you even know it hit 'em
Got that warm fuzzy feeling, yeah them chills you still get 'em
Now you gettin' f**kin' sick of lookin' at 'em
You swore you'd never hit 'em, never do nothing to hurt 'em
Now you're in each other's face spewing venom in your words when you spit 'em
You push, pull each other's hair, scratch, claw, bit 'em
Throw 'em down, pin 'em, so lost in the moments when you're with 'em

Mr .(?). is the culprit ..(?)..
Shawty say, you'd best to go your separate ways
Guess that they don't know ya cuz today,
That was yesterday, yesterday is over and it's a different day
Sound like broken records playing over
But you promised her, next time you'd show restraint
You don't get another chance
Life is no tender pain(?) but you lied again
Now you get to watch her leave out the window
Guess that's why they call it "window pane"

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear my cry
Well that's alright because I love the way you lie
musicjuzz.blogspot.com
I love the way you lie
I love the way you lie

[Verse 3 - Eminem]
Now I know we said things, did things that we didn't mean
And we fall back into the same patterns, same team
But your temper's just as bad as mine is
You're the same as me
When it comes to love you're just as blinded

Baby please come back, it wasn't you. Baby it was me.
Maybe our relationship isn't as crazy as it seems
Maybe that's what happens when a tornado meets a volcano
All I know is I love you too much, to walk away now
Come inside, pick up your bags off the sidewalk
Don't you hear sincerity in my voice when I talk?
I told you this is my fault, look me in the eyeball
Next time I'm pissed, I'll aim my fist at the drywall
Next time? There won't be no next time
I apologize, even though I know it's lies
I'm tired of the games, I just want her back. I know I'm a liar
If she ever tries to f**kin' leave again,
Ima tie her to the bed and set this house on fire
Just gonna

[Chorus - Rihanna]
Just gonna stand there and watch me burn
Well that's alright because I like the way it hurts
Just gonna stand there and hear my cry
Well that's alright because I love the way you lie
I love the way you lie
I love the way you lie

buuuzzz ;P

salam.


heyhey :D
hehehe.smlm best ouhhh, travel satu bas pegi temerloh pahang.ade sorg lect kawen. yg lawak nye 10 jam amek mase perjalanan ulang alik. kat uma sir just 2 jam jeh. hehehe. but best jgk lah.

ta pena ouhh duk lame2 dlm bas cmtuh. lagi2 aku jns yg ta duk diam. huuiihh kena jaga tatatertib laa. sbblect ade skali n senior. HAHA -.-" :))

mase g sane tuh lalu genting highland. wuuuuuuuu teringin sgt na pegi. last pegi mase kecik kot. form1. best je duk atas tuh. angin sejuk.mase otw balek sgt2 bosan sbb da puas tido bgn tido bgn . dgn jam kat jln raya teruk. but ade texting ngn org . so ilg bosan laa. hehehe;p smpi kolej agak2 dlm 8 lebih cmtu. dgn penat nye smpi ostel n terus buat assgmnt. biase daahh. huuu. pastu ta larat nek atas. terus tido kat bwh tu dpn tv. HAHA -.-'

arini pulakkk igt nak rest. tapi siap sume grk g jeramm. tetibe je plann. HAHA. terus je grk. sumbat dlm keta 6 org kot. hehehehe. takpe sume kecik2. g konvoi 2 keta. ngn boyss pn 6 org. bestt ouhh kat jeram toi tuh. ta pena g. perjalanan agak thriller laaaa. fuhhh.n smpi sna mandi 3 jam. lameee gile. tp aku ta mandi bebetul. just men rendam2 kaki. tapi last2 basah sume. huuuu -.-" but funn gile ;)

nakk tgk picc semua neh kat fb eh :) heeee.