::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

May 27, 2011

sony ericsson experia X8

salam. heee tu baby baru aku lagi :P hahah laen yg nak laen yg beli. but tga belajar memakai nya. okay n best jgk laaa. :) back to touch screen life ;DD cume nasib baek aku beli cover yg bole tutup depan  belakang tu so safety sikit :)

aku tolak fon nokia E71 tu so dapat dlm rm200. so dpt fon neh dlm rm540 sbb beli skali casing dea. so thanks sayanggg! thanks sgt2 taww :DD aku try jaga sebaek mungkin n bertahan lama. aminnnn :)

May 26, 2011

sony ericsson ?

which one ?

hazel

C901

May 25, 2011

resultt

salam.

okayy before tido. aku tgl kan se-entry nurkilan. :P



bout my result laaa. yg student UiTM duk kepoh sgt tu. haha so result aku agak menurun this sem. last sem 4 A but this sem buang 2 so ade 2A je. haha adehhh. yg laen sume cantekkk B je but BEL dpt C. almost repeat okay. but alhamdulillahhhhh sgt2. klu tak kena extend sem okayyy. n CTU iaitu agama. tetap A :) itu yg penting. heeee klu agama B. ayyoooo. apa maw jadi dgn ini punya anak. hihi

so org pertama yg taw ialah muzh laaa sbb aku sdg skype ngn dea tapi dea da bantai tido. so dgn mamai dea yg macam nak tanak layan aku. so lantak laaa. geram pulak. but syukur pointer aku still 3. dulu 3.2 so dea jatuh gedebuk tolak 2 jgk. aishhh ape maen tolak2 neh. next sem jgn tolak2 lagi taw. hehe.

parent aku belum taw lagi sbb dorg nyenyak tido n ta suke di ggu waktu tdo sbb sok na bgn g keje. so sat lagi before aku lelap. aku anta text jelaa kat dorg berdua. heee syukurr sgt2  ta repeat tawww. tataw na ckp cane sbb klu repeat.haihhhh tataw na cakap ape laa. btw ciannn jgk kat yadd. aku harap dea beruba n kuat. so dpt yg terbaek utk next sem okay ?

utk esok igt nak folow muzh lepak kat UPM.tgk laaa klu dea free eh. haha okayyy kat fb masih kecoh tntg result. n aku pun tak larat dah actually. perut n belakang sgt saket. so mahu rehat dan tido. gudnite all :)

p/s : pasal fon baru tuuu ea ? terpulang kat dorg laa nak bagi ke tak. aku tak mintak dah sbb aku taw result menurun :) okayyy. niteeeee

May 24, 2011

gemuruh

salam

haha post2 sebelum neh cakap aku relaxx je pasal result right ? tetiba td tgk kat fb sume kecoh pasal result. dan darah gemuruh terus datang. haha ayoomaaa -.-"

May 23, 2011

entitle lagi

salam

hari ini hari isnin.

23 May 2011

bersamaan dengan 23 Mei 2011

hahahah sengal ! lusa result laaa. excited pulak. pelik tade rasa takut. hehe pelik kan ? entah laaa sbb last sem taku gemuruh gile tahap dewa (fulamak) hahah last2 result e'elehh okay je. hahaha aminnn syukur. sbb da usaha. klu rendah pun. hasil usaha sendiri. heee tapi teruja laaa sangat ;DD

okay stop kejap pasal result. td bual2 n tgk tv ngn mak. dea bual2 ckp2 then tetiba kelua ayat " na cari laa keje sambilan. cari duit poket utk belajar " . n aku macam . OMG mum ?? are you serious. mcm mane nak study sambil keje. dea suruh aku berjual beli mcm online shoping yg org sllu buat tu. dea suh aku jd promoter. ohh myy. aku tade jiwa business laaa maaa. bile camtu. lagi sayu hati neh. klu cakap bnda neh kat abah msti abah bebel kat mak sbb mesti dea ta setuju. but mmg aku cam terdiam. aku pakai byk sgt duit ke. baek aku amek pinjaman je. tah laaa. tapi terdetik jgk na cari part time. tgk laa nanti mintak kat muzh keje. jgn dea bagi aku suh design sumtin sudah laa -.-" hahaha.

May 22, 2011

another bored day

salam

heloo readers. im bored here. parent tade. kelua g dinner. so aku kena jaga ruma. da kenyang. badan still tak sedap. nak mandi tapi malas. sat lagi laa. mesti segar. tak tgu si kecik neh tido. baru aku bole tgk tv. kena layan katun dea sampai tido. my mum kate pastikan kol 11 da tdo. sok dea exam kat skola.huhu

td petang, da beli sikit barang. so tgl yg paling penting lens aku je. sbb da hampir expired. takut na pakai dah klu camtu sbb beli migrain aku cam dulu. dea terus naek ke kepala. hehe so tgl lens je. td pun da list ape yg aku perlu utk belanja mase stat kolej nnt. nasib yuran ta byk. bole straight bayar. sayang laa kat UiTM :) then kena prepare duit sewa ruma pakcik tu kutip weekend neh. haiyakkk. duit buku lagi saya tataw bape na guna. ciann my parent. huuu neh la org tade pinjaman. takpe tgl 3 sem je. hope kuat.



rabu neh result kelua. sape tak seram. tapi dlm mase yg sama excited sbb nak tgk pointer. esok dah isnin. pastu selasa....then rabu . tapi nak takut ape sbb tu hasil usaha kite semua :D

ragam 2

seorang pemuda telah terserempak dengan seorang warga asing yang sedang nampaknya macam bodoh-bodoh sahaja. (AHAHA) lalu dea terkeluar satu idea. 

dea membawa lelaki itu ke kedai topup ( alahh kalau kredit abes, kena isi pakai tpup laa, nak pakai bill tak mampu lagi ) HAHA

memandangkan dea sgt memerlukan topup untuk telefon bimbitnya, dea telah menipu warga asing itu tadi. dea menyuruh lelaki itu membelikan nya topup sambil tu mengaja dea cara menggores.

(dialog ini telah di translate ke BM) (padahal mmg da ditaip dlm bm) hahaha

  • pemuda :  kamu pernah nampak kad ni?
  • lelaki :  hotlink dan maxis saya kenal tapi kad serupa ini saya tak pernah nampak.
  • pemuda :  okayy bangg.kad neh kad gores taw. abg ade byk duit tak ?
  • lelaki :  ada lah jgk. kalau tak macam mana saya mahu melancong ke sini
  • pemuda :  okayy cuba abg try gores sume kad yg ada neh. jumpe nak nombor yg saya tulis ni ( menulis nombor yg tah hape tah ) 
  • *lelaki tu menggores hampir 5 kad dan telah habis sampai RM50 ringgit ke atas kad topup sebenarnya*
  • lelaki :  alamak adik, tak kenaa lah ini nombor.
  • pemuda :  alahai iye ke bang. takpe lah laen kali cuba lagi yeaa. * dgn pantas mengambil kesemua kad itu dan pergi jauh* hahaha!


lelaki itu berkata "hai kad pun dea  amek jgk ke ? pelik laaa ini budak"

(orang kat kaunter yg jual topup pun hairan pelik n tak bersuara kerna bangla. malas cakap banyak kat customer) hahaha


- HAHA sengal -

ragam 1

satu hari, seorang bapa dan anak perempuannya sedang berbincang untuk melangsungkan perkahwinan anaknya itu. bapa nya ingin menaikkan mas kawin pihak lelaki tetapi anak nya melarang dan membantah sama sekali !

situasi pertama

  • bapa :  kenapa kamu tak izinkan bapa kamu untuk menambahkan lagi mas kawin itu. untuk kebaikan kamu juga kan ?
  • a.p :   iyee bapa. tapi jgn laa menyusahkan dea. dea dah banyak tolong saya sebelum ini. ringan kan lah beban dea. dulu sebelum mahukan ikatan ini, macam-macam dea telah belikan, hadiahkan, n tolong dalam pelbagai urusan. bialah mas kawin secukup ini sahaja. lepas kawin nanti boleh cari duit lagi. 
  • bapa : okay lah. kalau macam tu bapa setuju.
situasi kedua

  • bapa :  kenapa kamu tak izinkan bapa kamu untuk menambahkan lagi mas kawin itu. untuk kebaikan kamu juga kan ?
  • a.p :  betul tu bapa. tapi tak mengapa lah. biarlah mas kawin sebanyak ini sahaja. lepas kawin nanti ataupun masa dea beli barang untuk hantaran. bapa suruh laa dea bagi kereta BMW, set barang kemas HABIB, banglo besar, cukup bagi kunci je kat saya. senang jimat tak susah nak hias2 nanti kan bapa. senang orang yg angkat hantaran nanti. bwk kunci segala kunci je. ye kan bapa ?
  • abah :  astaga ?!

May 21, 2011

sweet saturday :)

salam semua :)

laju update utk harini sbb takut nantok sat g. hehe byk moment yg nak diceritakan neh. (byk ke ? ) haha

td aku kelua ngn muzh. rancangnye na g tgk wayang. tp laen pulak yg jadi. haha kena follow dea g marhabann ade persembahan kt majlis org kawen kt dewan ape tah. hahaha aku ngn pakai mcm tu. nasib ta pakai jeans. pakai kain labuh. so agak sopan sikit. n mak dea pun ade. nasib jgk laaa mak dea paham. heee :D

actually bfore g wedding org kat situ, ktrg da mkn kfc n mcd. HAA manyak kan ? hahah cite dea camni, si muzhafar neh kempunan na  makan zinger burger. tapiii dea cakap dea nak makan fries yg kat mcd tu jgk sbb dea ckp fries kat kfc ta sedap. so last2 aku g mcd beli satu set burger aku n fries dea. dea pun beli burger dea n chessy wedges. (chessy tak smpat abeskan, ade dlm keta dea mase balek td :( ) haiyakkk. hahaha so ktrg bungkus n makan sesama dlm keta. heee comel en en en ;P

then after kenduri tu jalan2 kat mall. cari jacket suit. aku na pakai mase sem depan nnt. sbb malas na pakai baju kurung sgt sbb aku bwk moto. heee lepas pusing satu mall tu. sampai aku pun na pengsan. jumpa yg sale 70%. pehhhh mmg gilee laa kan. hahah mmg dlm tu office suit dea lawa2. byg kan yg aku beli neh. dari RM149....terus turun jadi RM45. ape kes ? mmg rembat laa kan. hahaha so i pay rm30 n lebih nye muzh byr kan. heee thanks syggg !!! santek suit tu tapi putih kan ? kena jaga betul2 laaa ;DD thanks sangat2 !!

dea lebih kurang mcm neh tapi aku punye long sleeve n half je jacket tu. mcm kat gamba neh full sikit en. heee :) sangat selesa. tgk laa harga asal dea bape ;P ( korang g laa sunway pyramid. byk sale smpai ujung bulan neh ! ;D )

May 20, 2011

korang korang

salam

koranggg. gamba mase kat waterpark tu aku da upload kat fb. manyak muka aku ngn muzh je taw. klu ta suke toksah tgk . hahaha. n ade jgk pic yg aku edit. klu korg suke korg comment laa taaw. ade kat album 'with him' ;)

korang korang

salam

koranggg. gamba mase kat waterpark tu aku da upload kat fb. manyak muka aku ngn muzh je taw. klu ta suke toksah tgk . hahaha. n ade jgk pic yg aku edit. klu korg suke korg comment laa taaw. ade kat album 'with him' ;)


May 19, 2011

continued

salam

hahaha kelakar. post semalam tu tersangkut kejap. pastu gile aku post cenggitu je kan. HAHA aku mmg camtu ;P smlm after gayut tu, muzh suh aku tido. so aku publish n off laptop. prepare na tido da. suddenly HAZIQ call. haha terkejut aku. just tanye khabar n cite dea tga cuti sem n da sewa ruma kat vista. hehe bialaa ;)

....................

so continue sal fon kan semalam ? haha aku igt na beli fon baru ouhh. tapi buntu na beli fon ape. suh parent belanja ;P yelaa aku mane de duit pinjaman. nak ade duit gaji pun parent ta bagi keje. mayb sbb aku sulung prmpuan. abah ckp selagi abah bole tanggung abah tanggung. dea tanak aku susah bayar pinjaman nnt. dorg ckp yg amek pinjaman tu tak susa kan parent. nnt bile na byr balek pnjaman tu. klu byk sgt. kena mintak tlg parent or someone jgk kan. sekurang2 nya jadi penjamin. hehe aku still selamat lagi laa dari berhutang. so aku tataw nak fon ape. sbb fon yg aku pakai skrg neh pun muzh punye. dea bg aku after dea dpt IPHONE dea tuh. haha.

mayb lepas neh aku na fon yg betul2 bole tahan lama. mak pun pernah ckp bia beli fon mahal jnji tahan lama. n dea suh beli nokia. aku pun huh ? nak beli yg mana mak. igt nak yg touch skrin n dlm masa yg sama ade keypad. ermm takpe laa. aku just gtaw dorg. nnt bile terdesak baru aku nak. buat masa skrg fon yg aku guna neh just hang n keje dea on off on off kesabaran aku masih terkawal lagi. lgpun fon org kan. kena laa jaga betul2 :) lepas post neh aku letak gamba fon2 yg jadi pilihan hati aku. just pilihan okayy. buka nak beli pun ;)

haa dulu sem 1. dpt pointer bagus. dpt laptop. doa2 this result pun bagus. bole beli handpone next week ! aminnnnnn ..... hhihihihii ;P

entitle

salam.

selamat malam semua ;) aku tga boasan plus saket belakang. haiyakkk perut pun tak selesa.  tataw nape. btw utk esok aku duk ruma je. klu aku kat ruma sewa skrg. aku da lame follow muzh g hospital. sbb sok nenek dea nak operation dah pagi sok. semalam aku tgk. sayu je dea. but still sehat. tenang bile tgk nenek dea. org ade grandparent lagi. untung sgt ;) hope korg semua doakan utk operation esok moga berjalan lancar okay ;) aminnnnn Ya Allah..... n utk muzh. jgn laa emosi sgt. im here always with you. even derita mcm mana pun. tetap ade bile nak share pape ;) tamo down2. sy paham perasaan awak. i love you .

talk about else. pasal henpon. taw henpon tu hapeh ? hahahaha. mcm na ganti fon baru.

.........................muzh call jap............................

........................

May 16, 2011

shawl

salam

haaa hot storyyy.

now femes org pakai shawl right ? haha n aku sikit2 menceburi minat dlm memakai shawl neh cume aku neh speky so pakai lens baru selesa nak pakai shawl.

now tga mengumpul kan pelbagai jenis shawl yg ade. but dlm byk2 jenis tu. aku berminat yg neh. sbb dea agak messy.

tp klu na pakai taleh pakai kat tempat panas laa. sebab kain n lilitan dea tuh . pehhh ;P mak aku pun cakap aku lagi kemas pakai mcm tu so pasneh g kolej tuka style laaa ;) aku try jgk brani kan diri pakai speky dan shawl. tgk laaa ghupenye cane iyeee. HAHA ;P

serius ?

haha serius aku excited gile lepas dapat buang menatang alah tu. rupanya code tu yg menganggu. kn korg klu na masuk blog aku dea kelua tab ckp amende tah pasal ' width exceeded' tu. 

finally arini baru aku dpt buang kan ;DD heeeee sukesuke

:)

salam

aku saje je na post sumtin arini sebab bosan tataw na buat ape. nak bertexting pun. tgu cik abg tu reply. agak lambat jgk laa. sbb dea pun sgt2 sibuk. takpe esok kata nya na amek aku bwk g hospital jenguk nenek dea ;)

so tadi mase bosan2. aku intai2 blog orang. blog kawan aku yg ade latest update. so aku baca2. rajen nye dorg karang pepanjang tu en. aku neh haaa. klu ade benda yg disuruh taip baru aku rela taip pepanjang. HAHA ;P

aku igt nak tuka blog baru. follower tu aku tak kisah pun. takde pun takpe. just post2 yg lame. syg pulak nnt. ta jadi laa na tuka blog baru. pakai jelaaa yg neh. even ade cacat cela nya ;) da bape hari blog aku tade lagu en. nak jgk aku masuk kan lagu. tgu laa jap g aku search lagu yg sesuai letak dlm neh ;) yg senang bole distop dan dimainkan. sebabnye bukan ape. aku suke letak video lagu dlm neh. dah kng klu lagu blog taleh berenti. cane na dga lagu yg aku post kan tu. yedakk ? hahaha

esok hari wesak. ape lagi. semua cuti. muzh pun cuti. keluar ruma laa saya esok ;) bkn g mana pun kan. dea kate ade kenduri. ikut jelaaa. btw bile laaa dea na anta gamba kat wetworld tu kat aku. berzaman dah neh yangg.....

May 15, 2011

2nd survey ;)



Are you taken/single?

-currently taken :)


How old were you when you had your first kiss?
-o.o

What color is your underwear?
-heyy ?!

Do you like anyone right now?
-yeahhh. hahahah

Ever had your heartbroken?
-many times

Miss anyone right now?
-yerppp. too many

Who was the last person you sent a text to?
-my hubbie ;)

Last person to text you?
-megat muzhafar

Last person you saw?
-my family

What was the last thing you said to someone?
-about tutorial blog .haha

Who is top in your top friends?
-no one.

Why?
-because everyone is my friend

Who do you trust the most in your life?
-god, family n bf

Who do you love most?
-same like above

Ever been in love?
-many times ;)

Who has hurt you the most?
-i didnt remember. past is past ;)

Has a tragedy ever happened in your life?
-yeah. the worst ever

Are you happy?
-yeaah ;)

How many good friends do you have?
-cant count

Are there some songs you cant listen to because they remind you of someone?
-soo many. because everytime i met someone. they gave me song that can remember them. silly right ?

Have you ever cheated on a partner?
-yeahh ;P

Ever been cheated on?
-yeahh

Ever been told someone loved you?
-yeahhhh

Ever told someone you loved them and meant it?
-yeahh.

Not meant it?
-what ?

Ever had your heart broken?
-yeah i had

Are you happy with where you are relationship-wise now?
-soooo HAPPY ;)

What is your idea of true love?
-i cant describe it ;)

When they slip, do you think you can let go the small stuff?
-yeahh. can forgive but never forget

Do you believe in love at first sight?
-sumtims. but about my partner now. i met him at first sight n fall ;P

Why or why not?
-look at my story life. if you want. ask me ;)

Do you believe that it is best to have a friendship first then love?
-hermmm. i dont know.

Do you believe that love can be found in bars or is that too much of a risk?
-ouchhhh

Should people go to bars to find love?
-nope!

Or should they go to places where people who like what they like hang out?
-haha mayb

Should men and women be expecting the other to buy the other gifts?
-sumtims ;)

Who should wear the pants in the relationship or should it be a mutual give and take?
-both

water park ;D

salam


hey readers ! nak taw tak. siang td aku g water park taww. heee first time g tempat camtu. mmg da lame pendam na pegi. tp tade geng yg na ajak. tp yg lawak nye. mula2 planning aku ngn cousin muzh laaa.saje bosan2 then plann na g mane. then dea ajak g sunway. aku survey tgk mahal gile laa kan. n tanye muzh lak dea kate klu na pegi situ g ujung bulan. haiihh baek tayah. aku nak dlm waktu tedekat.

so bincang2 tetibe sebut wetworld kat shah alam tu. murah en tp aku tataw pun tempat dea cane. so confirm sabtu neh. muzh pun kate okay sbb murah n dea da pena pegi. so cari org. dlm ramai2 tu. last2 mlm semalam yg dpt pegi hanya 4 orang. hahaha dari 7 org pastu tambah 8. pastu kurang balek 7 pastu 4 terus. hahah 4 pun empat laaa. niat hati nak pegi jgk en. hehehe

(rajin pulak aku menaip pepanjang neh ye) hahaha

so pagi td siap2. nasib da cukup rehat. kumpul tenaga. then tgu muzh. dea sampai. terus amek neya.gerak terus. tetiba dlm perjalanan. tuka idea pulak. sbb 4 orang je jadi pegi. tuka tempat ke desa water park. hahaha katenye kat situ lebih okay berbanding wet world tu. (aku pun iyee kan aje sbb ta pena pegi) hahahaha. then yg kawan neya pun terus gerak sana. da smpai sana. wowww (dalam hati mcm excited plus seram sejuk,sbb mcm thriller je tempat dea) hahaha

pastu tuka2 baju. makan2 kejap isi perut. muzh amek pelampung. then ape lagi. serang laaa air ituuu. HAHA best laaa. mandi kat shockwave, mcm ombak kuat kat pantai. aku pun sampai mabuk2 da. si neya tu tanak pulak naek atas pelampung. muzh pulak mengalahkan budak kecik. haha comel :P afterthat mandi2 kat situ.serbu kat thundershoot. yekot name dea. ta hengat pulak. hahaha. gilaa ouh. game paling ganas. mcm roller coster jgk but kite ats pelampung dan di tolak dgn air yg sangat deras. fuhh ngancem babe ;P keje muzh gelakkkk je tgk aku jerit yeaa sayang yeaa. grrrr. then da pening kat situ. naek yg luncur atas pelampung tu pulak. lagi mabuk aku. hahaha then rehat2. tgu 3.30. sbb na maen lagi ombak2 kuat tu sbb kawan neya lambat smpai n tak rase lagi. so enjoy sampai pening. hahaha

bape minit pastu give up da. aku naek. ajak neya tuka baju. mane tak nye. dari kol 12 till 4. pehhh kenyang minum air klorin. hehehe. dah siap2 sume. g makan kat midvalley (tempat nak gran je kan, 'muzh' nye idea laaa) HAHA ;P dah abes makan2. sume gerak balek. tertido dlm kereta except the driver. ciannn sayang ;)
dea pun bekejar kejar na balek sebab ade emergency.

(masuk topik laen jap)
harap nenek syg sehat yeaaa. i'll always be by your side :)

p/s : gambar ade. tataw muzh na upload ke tak. dea tga busy. klu da upload nnt terjah fb dea laa ea. hehe nnt aku bgtaw .

May 12, 2011

result ?

salam

can i count on that day ? HAHA harini dah 12 May. sekejap je kan nak hampir pertengahan bulan. rasa macam haritu baru je masuk bulan May. pape pun result exam makin hampir. rase macam na buat target before dpt result tu. hihi

so exam pada 25 May nanti. 13 HARI LAGI ;DD

target untuk result this semester ? :


  • typing - insyaAllah A- or A ( na dpt A+ tuh. en ariff je bole capai, haha )
  • business - A- or A jgk. ( sbb ini first paper n sgt seronok mase jawap paper neh sbb pulun study, first paper en. HAHA ) pape pun sbb carry mark okay. so doa jelaa.
  • CTU - okayyy paper agama neh. klu tak dpt A mmg malu laa kan ;) hehe. 
  • HSK 111 - mmg A dlm tgn, sbb event dpt sambutan sgt memuaskan wlpn byk dugaan ;)
  • BBM - okay neh subjek BM. carrymark aku okay tp musykil kat paper exam. mayb B. klu A tu bernasib baekk laa sbb karangan aku huru hara kot. hahha ;P
  • Office - paper teras neh. last sem admin 1 dpt B, this sem hope dpt B ke atas laa. sbb dlm final exam paper neh paling susah. soo harap2 bukan C. paper teras neh.haishhh.
  • BEL - ouhh myy. now paper english neh paling aku takut sbb carrymark rendah. harap final exam dpt membantu. jgn C pleaseee. klu dpt C or C+ kena redhaa je laa. jgn C- okayy ! aminnnnn~


okayyy.tgk da target utk setiap paper kan. seram jgkkk. sem lepas pointer tak berapa sgt sbb ade math. satu2 nye C dlm slip result tu. for this sem tade math tp BEL yg dirisau kan. tp yg terpaling risau bile paper kite risau selamat tp paper yg kite rasa selamat tu pulak hancusss. ohh myyy x_x

berserah je laaaa....

shoping sakan .

salam

selamat pagi semua nya ;) anda da bangun ? hehe ;)

semalam punya cerita. sehari bosan kat ruma. then mak balek, mase tu layan AF ulangan kat astro. tetiba mak ajak g jalanjalan kat nilai square. n aku ckp ' oh myy panas neh ' . but dari tangguh2. baek pegi jgk.

so ikut laaa mak saya pergi membeli kain di sana. sampai je sana. hampir seluruh kedai dah pusing. penat tu agaklaaa.tak bwk air. selalu klu kelua jalan ngn muzh. dea selalu igtkan or selitkan jgk air. neh tak. pehh hampir kering n pengsan jgk. tapi kering tak kering. shoping sakan jgk laaa. hahaha. aku beli 2 jenis selendang. 6 jenis kain. HAHA banyak kan ? tade laa banyak ;) 3 untuk pakai naek sem nnt. sem 2 haritu tade pun baju baru. untuk sem 3 neh nak merasa baju baru yeddaakkk ;P hee then lagi 3 tu untuk raya nanti. so baju raya aku warna warni hahahha then bercorak geometri. haha agak comel okayy. now tataw na hantar kat sapa.

pastu ade lagi 4 baju, baju raya mak n ade untuk pakai waktu mengaja nanti. mak kata raya taun neh nak tema kuning. HAHA fulamakkk. sbb baju mak ade kuning. baju aku pun ade satu tu colour terang dea adalah kuning. hehe macam na ajak muzh pakai kuning jgk laa ;P takpe dun worie sayanggg. tanak kuning takpe. warna brown, merahhh, putihhh pun moleeekkk ;P heeee.

dlm syok2 shopiingg. balek tu rebah jgkk. saket kepala n pening2. sape yg jadi mangsa ? haha sape lagi kan yangg ;)

p/s : kejadian malam semalam ? toksah di ingat laaa :) whatever it is. I LOVE YOU internally.....

May 11, 2011

post untuk diri sendiri

salam semua

sekarang tajuk kita pada hari ini ialah c i n t a. haha anda taw apa itu cinta ? mustahil tataw en. hehe

its about myself. ramai org kat lua sana. yg tgk fb aku. blog aku. or even jmpe aku kat luar ke. cakap yg aku pasangan paling bahagia. yea jujur. mmg bahagia. sebab nya. jarang dapat lelaki macam si dea. susah taw. or mayb sbb umur nya mmg da patut pun mature n bersikap begitu dah mmg dah cukup syarat na jadi suami org. just...... ( mula dah )

life aku ngn dea. sgt berbeza. yea mula2 dulu masa kenal dea. ta jangka pun akan kekal smpai tahap macam neh. sampai serius thalaaa. aku mcm tak percaya. aku taw dea terlampau sayang kan aku sgt. but dea sgt busy sumtims. n aku pulak masa neh jgk laa cuti sem. tade buat ape. so mcm blur. n nak org teman je. dan2 tu pulak aku ade dea sorg je. kng na texting ngn laki laen. masalah laen pulak timbul. ye dakk. na cari kawan laki pun susa. kawan perempuan mmg da ade. masing2 sibuk dgn hal masing2.

bila siang ngn study n kerja dea. n aku duk ruma tade buatpe. buat keje kat ruma pun tgn aku still nak melekat kat fon bertexting. bile petang n malam. dea penat. kdg2 sempat bebual panjang. klu tak pun dea ajak on skype. n yea he sleep first. mmg dea nak aku ade dgn dea. bg dea yeaa. mmg semua neh tak sala. just aku nak luah kat sini. nak share kat sini. mayb aku baru 19. n life busy aku belum stat mcm dea. n bile dea buat mcm tu. terus tido mcm tu. ikut kan setiap malam aku muram. sumtims aku cari bnda laen nak happy kan aku supaya pagi nnt bgn aku tak jatuh kan mood dea. aku sayang sgt2 kat dea but aku rasa mcm tak se sempurna yg dea nak. hmm ikutkan nak je suruh dea garang n  bertegas ngn aku. contoh cam klu dea nak tido , dea ajak aku suh tdo skali. n berkeras sikit. but aku taw. dea penat ta larat n takan buat camtu. hmm

mase aku tga taip neh pun. dea tga tdo. kat skype. tgk dea tdo. boleh mengalir airmata. ikut kan nak je hati kejut dea. n teman aku berbual. gurau2 n isi masa aku.dea sllu ckp yg dea minta maaf sbb ta pena bg ape yg aku nak. sampai aku rasa. klu mcm neh laa hubungan aku ngn dea. nak je kawen cpt. bkn gelojoh or what. just nak ngelak dari mcm2 benda. makin serabut aku rasa. bole gila pun ada. tah ape ubat yg aku dapat dari dea.

aku mcm selalu mendesak dea. aku bukan ape. sumtims aku tataw ape aku buat ape aku cakap n ape aku tulis. bile aku sesorg. baru aku berfikir. makin kuat dugaan .

n mase aku online fb taadi. ade sorg cousin dea. dea nak aku jadi pengapit dea mase dea kawen nnt. n aku macam nak menjerit okay. macam tak percaya laa. then aku tanye nape na suruh aku jadi pengapit dea n aku cakap aku tade relation pape ngn dea. pastu dea ckp ' kite kan sepupu ' . oh my god mase tu bergenang kot. terharu plus aku tataw na cakap ape da. dah ade yg mendoakan. aku rasa macam yaAllah jodoh kan laa aku dengan si dea. aku da ta larat na tunggu. smpi tahap aku da takut dengan dea.ape aku buat aku cube. then cube elak dari dea. but cant. hati tetap kuat sayang dea. tak boleh na jauh dengan dea. now pun dea selalu saket. aku nak sgt ade depan mata dea. jaga dea.  


serius sayu hati aku bile tatap muka dea. bile hubungan kite akan dihalalkan sayangg ;( 



May 9, 2011

Karma - Faizal Tahir (OFFICIAL VIDEO)


you guys da tgk VC kat atas neh ? hehe hebat kan ? 

mula2 dulu mcm2 cite mase dea na buat vc neh. ade yg kate dea belakon, pembunuh n macam2 lagi. lastly dea adalah polis dlm vc neh. hahaha comel. igt kan video neh cite pasal ape tah. last2 pasal tu. bole tahan laa ;DD comel tp taleh kalahkan video awak yg sampai syurga tu laa. tu terbaek ! heeee but yg tu dlm air. neh maen darah2. hebaq laaaa mu. yeahhh love you always. ;DD

agak killer video neh. heee 


yg link kat atas tu. sgt terserlah kecomelan dea. OMG i love HIM. 

lepas neh lagu ringtone muzh na tuka balek lagu karma. sbb lagu celine deon tu kalau call ta bape dga sgt. klu dga je FT nyanyi. baru laju na bgn . hehehe ;P lalalalal~

sleeping prince :)

awww you guys know what. kitorang always skype. at night when muzh want to sleep. sumtims he want me sing a song. dodoi kan dea tido. cute kan ? hehe ;) love this song. suke nyanyi lagu neh untuk dea. khas untuk dea sorg je. lagu neh lagu lame. special for you every night when u are sleeping sweetie.

Dengar suaraku
Untuk temani tidurmu
Kan ku lantunkan nada-nada yang indah

Rasakan dunia
Ada didalam hatimu
Semoga esok kau terjaga
Dalam bahagia

Bila hari ini
Tak seperti yang kau bayangkan
Yang kau inginkan

coba pejamkanlah
Kedua matamu
Lupakan apa yang terjadi

Kan ku ajak kau melayang menjauh
Mendekati mimpi
Menatap asa yang ada tanpa henti

Rasakan dunia
Ada didalam hatimu
Semoga esok kau terjaga
Dalam bahagia

coba pejamkanlah
Kedua matamu
Lupakan apa yang terjadi

Kan kuajak kau melayang menjauh
Mendekati mimpi
Menatap asa yang ada tanpa henti

Dengar suaraku
Untuk temani tidurmu
Kan kulantunkan nada-nada yang indah

Rasakan dunia
Ada didalam hatimu
Semoga esok kau terjaga
Dalam bahagia

he sleep like a baby. terserlah kecomelan dan kemanjaan dea ;)

May 8, 2011

mulut vs hati

jiwa merintih sayu

hati bergenang menahan pilu

mulut bicara lain , hati berkata sebaliknyaa.......................

selamat hari ibu ;D

salam.

selamat hari ibu kepada mak saya, Norhayati Abdul Rahman ;DD

you're the greatest mum ever. actually aku de buat sumtin utk dea but  masalah technical berlaku n aku neh mcm rajen pulak na buat balek semula. haha aku buat video taww. comel sgt2. tp bile da save. na bukak esok hari. ta dpt bukak. even da convert pun. ta boleh jgk. sayu hati neh. so just ucapan jelaaa.sorry mum ;DD

this i bought a several poem for you :) 


Without You
Mom, without you, there would be no me.
Your love, your attention, your guidance,
have made me who I am.
Without you, I would be lost,
wandering aimlessly,
without direction or purpose.
You showed me the way
to serve, to accomplish, to persevere.
Without you, there would be an empty space
I could never fill, no matter how I tried.
Instead, because of you,
I have joy, contentment, satisfaction and peace.
Thank you, mom.
I have always loved you
and I always will.

My Miracle Mother


Mom, I look at you
and see a walking miracle.
Your unfailing love without limit,
your ability to soothe my every hurt,
the way you are on duty, unselfishly,
every hour, every day,
makes me so grateful
that I am yours, and you are mine.
With open arms and open heart,
with enduring patience and inner strength,
you gave so much for me,
sometimes at your expense.
You are my teacher,
my comforter, my encourager,
appreciating all, forgiving all.
Sometimes I took you for granted, Mom,
but I don’t now, and I never will again.
I know that everything I am today
relates to you and your loving care.
I gaze in wonder
as I watch you being you—
my miracle, my mother.


hari ibu neh hari utk menghargai ibu2 sedunia tp bg saya hari2 ialah hari utk ibu ;) sayangg mak taw!


p/s : hari ibu jatuh pada tiap taun, ahad minggu kedua mei. manakalaa hari bapa jatuh pada tiap tahun, minggu ketiga June:) ini fakta. terima kasih :DD

May 6, 2011

berjaya akhirnya

salam

aku saje mengepost pasal neh sebab kelakar taw. haritu aku na g amek moto ngn ayah aku. then dengan semangat nye aku amek kunci tp da smpi da kat sana. kunci ruma lupa na bwk. na call bdk ruma, fon lak ta bwk. hahah so ta jadi amek. patah balek. len kali amek.

then rabu lepas kot. g pula ngn ma. na amek moto jgk. sampai sana. paga ta kunci so buat penat bwk kunci ruma tp en......last2 sala bwk kunci moto. hahaha ! menangis rase.

then td na g amek. check siap2 betul ke tak kunci. n dengan selamat nye bawak moto balek ruma :DD hahahah

May 5, 2011

tempat mencurah idea yg baru ;D

salam

hihi kalau korg kreatif. g laaa kat web neh http://looklet.com/

tempat utk bakal2 pereka fesyen nnt. aku sesaje je na try sbb tga bosan gile. so maen taram je laaa. hihi pape pun bole mengisi masa aku. thanks n credit tu sharina sharuddin. my cousin yg telah memberi idea ini ;) heee

neh profile saya. tgk n intai2 n like sekali ea ;D

May 4, 2011

hidup senang vs hidup mewah

salam

saje na post tentang neh. td mase tgu siap diner. sambil prepare ikan bilis. bual2 ngn abah. dga cite dari abah. pasal kitorang 5 beradik neh. abah pesan selagi mampu jangan laa amek pinjaman. katanye susa amek pinjaman. rugi je nnt. mmg skrg npk bahagia. so sape yg bole tanggung. sekat laa dulu mana yg patut. sebab ramai yg da abes belajar, ramai yg muflis sbb kebanyakan nya ta dpt bayar hutang pinjaman tu. ada pulak yg sambung master or PHD. harap besa pada nama. dpt gaji besar tp last2 bayar hutang. duit sume abes ke situ. tu sebab klu kaya pun rasa cm ta bahagia. itu dari ape yg aku dga laaaa. so ber susa susa dulu. nak senang lepas tu nanti. hihi ;)

pape pun. biar laa hidup kite relaxx. tenang n senang. tak diburu oleh sesiapa n tak mengeja pape ;)

May 3, 2011

otw to fat ? oh no ! ;(

salam.

huuu, everyone arounds me said that im look fat already. sudaa berisi. sangat risau okayy ;( dah cuti neh. though na jogg or anything yg bole berpeluh. but tade geng laa na kelua. cane neh ;(

May 2, 2011

cuti semester

salam.


yeahh bermula laa cuti semester untuk sem 2 neh. haha abes paper sabtu aritu excited terus kemas2 then g jalan2. seronok sgt even penat but mmg have fun.

ahad tu jalan2 area melaka. pegi zoo melaka n taman rama2. ahad tu mmg hari dgn haiwan je laaa. haha yg oaling comel muzh laa. haha comel sgt2. dea kate lame ta g zoo.tgk dea excited.dalaa badan tga ta sehat. tapi na jgk bejalan yea syg yea. haihhh now dea tga terlantar kat PJ tu. sedap tido ea penat smlm. hehe ciannn.

macam2 belikan untuk family. aku pun tak cukup rehat, badan pun saket tp belum ade nafsu lagi na tdo. jap lagi kot. nnt time aku na lelap mata. ade je fon bunyi. time aku bgn , dea mesti jaga. hahha lawak je. lepas neh cuti dah. yg pasal SUKOB tu aku da fikir masak2 da aku tana masuk. malas aku na ber sukan. bukan tana join, teringin sgt but bola tampar babe. sumpah ta larat. tapi tataw laa nnt klu tetibe kena pgl. lgpn nnt buat kat UiTM Lendu. best tp mesti jmpa mcm2 org. malas laa. better duk ruma tido. bilik neh pun tataw na kemas bile. dgn bantal yg belambak. nasib aku suh muzh bwk balek bantal aku. klu tak bertimbun tdo ngn bantal. HAHA baju pun belum masuk dlm lemari lagi. hehehe nnt2 je laa eaa. bahagia dpt cuti. jauh dari masalah.

facebook pun aku baru dpt on tadi. sayang da bg aku pswrd. hihi ;DD sayang sok jgn lupa upload gambar yeaa ! ;)