::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

June 26, 2010

heyyy bloggie ;)


salam ,
  
hahaha. heyy lame tak update blogg kan. tah laa. baru ade mase kot nak mngadap laptop n baru ade mase nak menaip lame2. hehe ;)

so kite story one per one. haha. first skali next week da nkn stat DIPLOMA ! omg. are u believe that. wahhh mesti busy .excited jgk . takpe la. maw focus blaja. taget bagus2 punyaa. hehehe.lagi2 da stayy hostel so berdikari. tapi blaja best laa sbb da ade tmpt khas bljaa. aku sndri buat tmpat blaja. jauh dari gguan :) da duk ostel , dgn mcm2 karenah kwn aku dpt. gila2 pun ade.hehehe.bestt jeh. moto aku msti bwk ke ostel tu. sng klu ade pape hal nnt ;)

tapi dlm bljaa2 nak jgk kekasih hati kan. ckp pasal hal jiwa dn raga neh. mls nak disentuh. perit jgk kot. ta sgp lagi nak luah kat sini. tah laa.skg neh kuat kan diri je.kat kolej tu pun aku da tade prasaan nak kat sesape. bdk2 sume tah laa. yg boyss kate aku neh jual mahal sgt. HAHA. aku jual mahal pun sbb hati aku tak ready lagi. hati aku tga........hmm. tade ape la. tapi aku suke g kolej sbb ade lecture tersayang ! sume igt aku declare ngn lect tu. haha gile en. aku nye taste neh suke yg tua2 kot. tappi asyik tekena n melepas jeh.huhuhu -.- lame jgk kan aku single. dulu mase skola tade chance nak single lgsg. HAHA.masuk je 18. sorg pun aku ta bole.

dorg ckp aku telalu memilih n terlalu berhati2. then da ramai nak aku tapi aku degil nak dgn pilihan aku. huhu. nape la aku neh kan. bia la. malas nak fikir.

so stat next week mayb busy. isnin mayb turun kL ngn membe beli brg. selasa JPJ test , rabu till jumaat orientasi ;)

p/s : i hope that you know i miss you moon.


June 19, 2010

Apa yg perempuan fikirkan yg lelaki perlu tahu ?

1) Setiap kali dia call tapi panggilannya terputus, dia mungkin tidak akan menghubungi kamu kembali.tetapi percayalah,sebenarnya dia masih berada disisi telefon Dan mngharapkan kamu menghubunginya semula sbg bukti kamu belum puas mendengar suaranya..

2) Sekiranya dia memberitahu kamu dia amat rindukan kamu, itu bermakna dia amat mengharapkan kamu berada disisinya kala itu.

3) Dia mungkin akan berkata 'tidak' setiap kali kamu mempelawa utk membelikan hadiah untuknya.tapi jauh disudut hati,dia amat berharap hadiah itu menjadi miliknya..

4) Setiap kali dia merajuk,sebenarnya dia hanya mengharapkan kamu bersungguh-sungguh memujuknya..

5) Perempuan biasanya ingin selalu diberi perhatian.
 
6) Jangan sesekali melebihkan kawan kamu ,
 
7) Dia akan cepat berkecil hati sekiranya kamu asyik mempersoalkan fizikalnya.jangan sesekali membuat dia berasa begitu rendah diri apabila berada disisi kamu!


8. Dia mungkin mempunyai ramai lelaki lain dalam hidupnya.dan dia mungkin akan selalu membandingkan kamu dgn mereka.tetapi percayalah,cintanya tak pernah berubah terhadap kamu.dia hanya mahu kamu mengubah sikap buruk kamu kerana sayangkan kamu. namun begitu,itu bukanlah alasan untuk kamu mengambil mudah pada hubungan kamu dgn dia.

9) Sikap ambil beratnya kadang2 merimaskan kamu.percayalah, sekiranya seorang perempuan itu tidak mengambil berat ttg dirimu, dia sebenarnya langsung tidak mempunyai perasaan terhadap kamu!


10) Perempuan lebih suka memikirkan masa depan.oleh itu,kamu harus paham sekiranya dia begitu memilih dan cerewet dalam segala segi.

11) Sekiranya seorang menitiskan air mata kerana kamu,itu bermakna kamu telah benar2 mengguris hatinya!

12) Seorang perempuan mungkin susah menitiskan air mata dihadapan kamu,ini kerana dia tidak mahu kamu tahu betapa hatinya terluka dengan perbuatan kamu..

13) Perempuan paling benci pada janji yg tak ditepati!kalau tidak pasti, tak perlulah memberi pengharapan kepada mereka.

14) Pada hari2 tertentu,dia mungkin akan selalu teringatkan kamu. tambahan lagi di saat2 dia melihat pasangan lain keluar bersama ketika kamu tiada disisinya!

15) Jangan sesekali membiarkan dia dlm masa yg lama.dia mungkin akan berasa tidak diperlukan lagi dalam hidupmu

June 15, 2010

lelaki & mulut

salam.

okayy first. jgn sala phm k title kat atas tuh. open your mind okayy ;)

aku tga hoottt sgt neh.aku benggang sgt2. tah laaa. hmmm . mmg laa lelaki dan perempuan need each other. tapi aku grm. aku tataw la kaw bace ke tak blog aku. aku bkn nak pts kan relaation kaw as abg agkat aku. tapi selama 4 taun aku ngn kaw. aku sgt2 tekejut kaw mcm neh. sory aaku ckp caneh. hal dea aku ta openn kat sini okayy. just please setia la pada yg satu. jangan tamak okayy. fikir laa luas sikit. smpi sgp nak isteri dua. pndai sgt ke jaga tgk nak urus neh pun ta pndai. nak jgk tu.

pastu dah ta dpt handle. ckp aku mcm2. aku langsi ? wahhh thank byk2. tgk laa skg. aku lembut sgt org pijak aku org maen kan aku. bile skg mulut aku agak berbisa kaw ckp aku kurg ajar.. salah ke ? bia la. hak aku. aku nak protect diri aku.kaw treat aku mcm budak2. sorry laaa. im 18 okayy. parent aku pun tak treat aku mcm tuh.

even mulut aku berbisa. org yg pandai mngenali aku n niat ikhlas nak knl aku also yg taw aku mcm mana. dorg taw aku lembut mcm mana. sekeras2 aku. aku taw batas nya. manusia mana yg sempurna. cume org tu yg buat aku jadi hulk. huhu gerammm aku. haiihh sabar je.

kalau kaw baca neh. dga lagu neh berlari by tomok .

n now aku mmg agp kaw kawan jeh. susa na agp kaw mcm abg aku as dulu . now tade abg2 lagi. tgjwp abg adalah melindungi adik dan membimbing. bukan MACAM NI. huu thanks.

June 12, 2010

salam ,

selamat pagi !

waahhh arini aku update blogg pada pagi yg nyaman dan sejuk.hehe. apa sebab bgn awal ? sebab mlm td pngsan awal. HAHA -.- penatt maa smlm. na taw cite ke ? hahaha.

smlm siang tade kelas . so just pegi sana anta assgment. na taw sape yg tego aku pepagi tuh. my lovely sir. HAHA. aku sgt2 admire dea. ssyhhh dediam taw. hahaha. agak excited la dea tego aku. heee. pastu g mkn ngn kwn2. then balek terus. ptg tu bosan. planning la ngn kawan kua g tgk wayang. lagi bahagia ouhh kua ngn gurls. ;) tade tensi tensi dah. hepi jeh. bole gila gila. heheh. g naek keta.

ktrg tgk cite LBS ( lagenda budak setan ) bole tahan la , sedih tu ade la jgk. nasib ta kantoi sbb ngs. hahaha. ending dea yg wat saket ati sbb ade smbungn pulakk. grrr !

actly b4 masuk wyg tuh , ade lect text kate ade aktiti ptg neh under sir yg aku admire tu. aku mntak la num sir tu n DAPAT ! haha. pastu aku text ngn sir kate ta dpt dtg. dea pn kate ok. pastu telajak pulak. maen text ngn dea.bebual. hahaha :) agak excited dan hepi. eheee ;DD

then mase na balek tu. igt dpt balek dgn lancar. upenye sala jln maaa. sesat. smpi ke dengkil. na masuk ke KLIA. pehh jauh jgk laa. lalu tol pulakk. hahaha. gilo.sejam lebih mkn masa. dlm kol 7 lebih cmtu. baru smpi. mmg lawak ouhh. dlm keta tu ktrg ta benti gelak. hehehe . mmg klaka laa. smpi je uma. tu yg terus pngsan tdo. kepenatan kot. sbb sesat. HAHAHA ;P

heyy :)

salam ,

tga boreddd neh. alone kat ruma. tade gguan lah. igt na kemas ruma sblm parent balek. parent dari china ;D heee. dari hari jumaat aritu. 5 malam aku tdo sorg kat ruma. mlm neh last. or mayb tak tido. folow g pick up parent kot. aritu tak folow mase anta. so nnti nak ikut ;DD

miss them. also adek2 aku kt kmpg tuh. tak ape kabar. hehehe . runtuh kot kmpung. or selamat ? hehe. ujung mgu neh balek kmpg lah sbb ade knduri.

pekabar kisah kolej ku? HAHA. cm biasa makin ramai kawan baru.aku pn da dua bulan lebih kat situ :)  makin byk ketas keje n prsentation. agak berat jgk kepala neh.or neh maybe mgu terkhir mgu yg sibuk for SP student. coz afterthis exam then dah masuk for diploma.

June 4, 2010

feel not well

salam ,

hey im so bored here. alone pn ade. haiihh. n also feel not very well. nak kate tak mkn da mkn td. tp still rase lemah bdn. tataw lah nape. bia je laa.

mlm kng my parent gerak ke china. wuuuu best nye klu dpt ikut en. so adek2 sume anta kmpung sbb da stat school holidays. ahhh sungguh jeles. aku duk ostel  kwn2. tumpang situ je for a few days.

dah la next week byk benda kena buat. blm maasuk dip lagi neh. dah serabut dah. haihhh kena biase kan neh. -.- klu tak masuk wad lah alamat nye.

tadi check upu rayuan. ta dpt jgk. heheh so kekal lah aku kt KTT tuh. ngadap lah aku ngn muka bdk2 om nnti. hehehe. takpe la. aku pn da biasa kat situ.

mlm td punya hal . huuuu bia lah. aku tana kecoh kt sini. tapi entah lah. nape ek.

so now if i see the moon. i will hard to smile but just stare at it.

p/s : tomorow birthday my sweet bro . eheee ;)

June 3, 2010

i wont changed myy baby. :(


thats it. my one n only . myy baby. now tak berfungsi sgt dah. dah rosak sreen. pada khamis lepas.ta igt bape aribulan.

so rmi ckp na tlg gantikan. smpi mak n cousin offer suh tuka beli sony yg cybershot tuh.first mmg aku rase cm wahh best nye. sbb camera dea cantek kn. bile terfikir balek. tanak lahh . nak yg neh jgkkk. aku na anta kedai jgk. g baiki. tapi klu harga dea same dgn beli baru. just replace with the new one lah. rm3oo lebih jeh. tak mahal mana pun.

tetap sayang my CSLg2mini :)

June 2, 2010

older .

salam.

hey im just awake. but still in midnite .blm pagi. just ta dpt lelap.get up n take the laptop at desk , open my blogg n start wrote sumtin.

ahhh ape dlm kepala neh. tetibe telintas sumtin. ' afraid to hav relation with someone older ' hmm. hate when this feelin came up. uhhh :( can someone love me honestly. aku penat dah mengharap . ohh god send someone to me that i can be loved. 

 kng nanti ade lagi word ' terhegeh hegeh ' . uhh hate it .

p/s: yeah kite berkawan,saling nasihat menasihati .( i will kept that )

June 1, 2010

let me love you ,

Mmmm ….. Mmmmm…. Yeah….Mmmmm….Yeah, Yeah, Yeah
Mmmm…Yeah….Mmmm….. Yeah, Yeah
[Verse 1:]

Baby I just don’t get it
Do you enjoy being hurt?
I know you smelled the perfume, the make-up on his shirt
You don’t believe his stories
You know that they’re all lies
Bad as you are, you stick around and I just don’t know why

If I was ya man (baby you)
Never worry bout (what I do)
I’d be coming home (back to you)
Every night, doin’ you right
You’re the type of woman (deserves good thangs)
Fistful of diamonds (hand full of rings)
Baby you’re a star (I just want to show you, you are)



[Chorus:]
 
You should let me love you
Let me be the one to give you everything you want and need
Baby good love and protection
Make me your selection
Show you the way love’s supposed to be
Baby you should let me love you, love you, love you
 
[Verse 2:]
 
Listen
Your true beauty’s description looks so good that it hurts
You’re a dime plus ninety-nine and it’s a shame
Don’t even know what you’re worth
Everywhere you go they stop and stare
Cause you’re bad and it shows
From your head to your toes, Out of control, baby you know

 
If I was ya man (baby you)
Never worry bout (what I do)
I’d be coming home (back to you)
Every night doin’ you right
You’re the type of woman (deserves good thangs)
Fistful of diamonds (hand full of rings)
Baby you’re a star (I just want to show you, you are)

[Chorus:]

You should let me love you
Let me be the one to give you everything you want and need
Ooh Baby good love and protection
Make me your selection
Show you the way love’s supposed to be
Baby you should let me….

[Bridge:]
 
You deserve better girl (you know you deserve better)
We should be together girl (baby)
With me and you it’s whatever girl, hey!
So can we make this thing ours?

[Chorus:]

 
You should let me love you
Let me be the one to give you everything you want and need
Baby good love and protection
Make me your selection
Show you the way love’s supposed to be
Baby you should let me love you, love you, love you

haihh malang nya .

dah laaa phone rosakkk.

selipa pulakk putus.

spek hitam kesayangan pulakk patah.

dah tuhhh handbag tekoyakk.

adehhhh -.-

3 hari 2 malam di muar.

salam
nak story pasal ke MUAR jumaat lepas . 3 hari kat sana, till ahad. gerak dari ruma lepas zohor.tapi smpi nye dlm pukul 6 camtuh. HAHA. 6 jam ke muar. tade laaa. otw g sane. singgah2 tmpat laen. sbnanye bole smpi lagi awal. tapi saje jejalan. haha

then da smpi sana terus g uma pndak.meet dorg jap. tlg pape yg patut. pastu g ruma sewa . takde laa jauh sgt. tapi besttt ouhh ! HAHA. ruma sewa kat dlm kem polis.siap air cond. katil selesa. perhhhh. hehehe.tapi aku tido bwh je laa atas tilam. bg yg lebih dewasa tido atas katil :)

esok nya bgn awal. bergegas siap awal sbb na g folow abg ijoy nikah. mase pagi tuhaku bedal 2 bungkus nasi lemak aww. then gerak. aku tanye la nikah kat mane. then dorg ckp kat ruma. aku tefikir ' ruma sape ? ruma tok imam ke ' pastu fikir pnjg lagi. ouhhhh ruma pngntin prmpn' HAHA. agak mengong jgk aku mase tuh. hahaha. then majlis tuh berlangsung dgn lancar. kak ecah pun lawa sgn bagai kan puteri arab. teringin pulakk aku . ahaks ! ;P pastu lepas abes , dorg de wat mkn2. ahh aku da kekenyangan tp bntai jgk mkn sikit. hahaha. ptg tuh pulak knduri sanding kat uma prmpn. aku pgg hntaran.saket jgk laa tgk org johor neh. pelik2 je. tana lah kawen ngn org johor. mnyeram kan lah adat dea. hahahaha. gurau saje. kang ta pasal2 jdoh org johor -.-

malam tuh just rehat2 lepak2. sbb kepenatan. n na isi tenaga utk esok. ta dpt rht sepenuh nya lah sbb de keje jgk. so esok nya bgn awal tapi lelap balek . hahah. so bile tejaga balek kelam kabut jgk siap -.- hahaha.  tema kat sini biru. smlm kat uma prmpn tema hijau. so arini aku dgn kebaja biru pekat .dtg mem bantu pndak aku n telah ditugas kn mnjadi pengapit pkndak, kena ikut je kemana pkndak pegi sbb aku pgg bungkusan utk tetamu. hahaha,. agak saket dan penat dan semput dan letih dan ape lagi. huhuh. dala dgn high heels. last2 tuka pnjm selipa cousin. hahaha.

ahad tuh terakhir kat muar. so mlm acara bukak2 adiah. abes tuh sume. gerakbalek ke sepang. agak ringkas lah . n kalau nak tgk gambar semua. ada dekat fb neh ' anak-anak cucu cicit md mor ' .itu fb khas kami tapi rase public kot. bole tgk :)