::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

April 28, 2011

happy 7th anniversary honey

Megat Muzhafar Megat Nizar

yea he's my lover ;)

dah 7th anniversary sayang. kejap je kan. makin bertambah sayang sgt2 kat dea taw. hope segala dugaan yg datang kite dapat harungi ngn tabah n tenang.

miss you sgt2. cabaran minggu neh mmg kuat kot.sabtu ahad aritu dea di singapore.mmg susa na cntct dea. n 2 malam aku ta lena tido. so isnin tu dea balek , mlm isnin tu though bole tdo lena but again. we had a fight yg buat dingin sikit. so mmg ta lena untuk hari ke 3. then hari rabu ade paper lagi. risau ta dpt fokus study. then selasa tu pulak.dea saket. 2 mlm sampai malam neh dea tak okay jgk.aku risau smpi paper tadi terganggu sikit. 


hope dea sehat n cepat sembuh. rindu na tgk dea happy. bape hari dah. huhu i belyiu sayanggg. so muchhhh.

April 26, 2011

suka bertukar duka

salam.

its about yesterday. hmm i dont know how to mentioned about yesterday.

siang tu dea smpi sini dlm 1 pm lebih cmtuh, then aku ade paper dlm 2 till 5 lebih. dea ckp after abes paper or mlm dea na meet aku sbb worrie. aku pun okay laa. happy . then after that paper aku tgu dea then mlm dea amek aku. pegi mkn2 then round2 kejap.

dlm mase na balek tu ade dingin kejap. mmg senyap smpi balek. aku kelua dari kereta. terus masuk bilik. im speechless. text dea semua. afterthat dea reply. aku mcm cool down sikit but suddenly aku baca balek semula text dea. dlm byk2 text tu. aku terkejut dga luahan n aku tersentap dea sgp cakap cmtu. n aku pun tarik nafas dlm2 n okayy. i realize it.

aku mmg sentap sgt sgt sgt. then aku diam. aku berfikir. n okayy. sume salah dari aku. mmg aku tak fikir dea. okay salah aku. aku nak dea ikut n turut kata aku je. okay aku terima.

but hmm malas aku nak tegak kan kata2 aku. lemah sgt bile dea ckp camtu.bia lah dea menang. aku....hm biala.

April 25, 2011

gelaran

salam.

bukan senang nak mengaja tanpa kelulusan. tu laa kisah aku dulu masa lepas SPM. hehe mengajar tadika je n jaga budak belah petang.

aku open topik neh balek bukan ape. aritu aku jmpe ank murid aku. n tetap pgl aku cikgu. sampai bilabila kalau terserempak dgn dorg. dorg akan pgl camtu.

mayb even aku da keje tinggi2 n selisih ngn dorg. pgl aku cikgu jgk. howw cuteeee ;)

jeritan batinku

Dengar
Oh! Jeritan batinku
Memekik-mekik
Memanggil-manggil
Namamu selalu
Sehari kurasa sebulan
Hatiku tiada tertahan
Ku pandang kiri
Ku pandang kanan
Di kau tiada...

Risau
Batinku menangis risau
Makin kau jauh
Makin hatiku bertambah kacau

Mengapa kita berpisah
Tak sanggup menahan asmara
Oh! Dengarlah
Jeritan batinku


bile dilayan n dihayati lagu neh. pehh mendalam kot. menusuk jiwa yg tenga kekosongan n kesunyian. bak kata org. "jauh dimata dekat dihati" . bagi aku mungkin tu dah ta bole dah nak pegang katakata tu. aku ta snggup na jauh ngn dea. bole nak jauh. dea pun skarang di seberang. yg lemah nye. na contact dea tuh ;( yaAllah, jujur mmg seksa batin neh rindu dea. nak call pun susa. text pun harini bole dikira. baru sehari. tp mcm betaun rasa. penantian itu perit . nak tgu dea pulang. dea ckp midnite neh dea pulang tp td dea text kate flight esok. fuhh menderita aku. aku cuba jgk kuatkan diri neh. cuba jgk lenakan diri neh even keseorangan. suka dalam duka. tawa dalam senyuman. tak siapa pun yg tahu.

dea mungkin tak rasa sbb kat sana myb dea sibuk. aku cube utk sibuk kan diri tapi ta bole jgk. esok ape paper. nasib baek paper BEL. klu paper office or BBM.aku tataw ape na jawab. aku blank sgt arini. hope esok aku dpt jwab n karang essei aku dgn baek n hope ade laa  idea sikit kelua.

p/s: flight dea esok kol 9 am. paper aku sok kol 2:15 pm n kena ade sana dlm 1:30 pm cmtu.hati aku berkata.klu la dea paham perasaan aku. klu dea dpt baca gerak hati aku. ade masa antara 10 till 1. dea bole dtg jmpe aku n sejuk kan aku. tp aku taw tu mustahil. aku try jgk kuat kan diri aku, utk dea. ya Allah. huhu aminnn~ doakan laaa.

April 24, 2011

think future ;)

salam

haha you guys know that car right ? tu laa kereta yg saya gilakan dahulu, sgt2 gilakan. nak beli laa. hero saya lah. my baby laa. haha but after dah merasa bawak kereta tu, n naek kereta tu. rase mcm punah harapan. tp saya sendiri yg punah kan. tak selesa. kereta tu klu nak bwk n beli. utk diri sendiri bole laa.

aku klu na beli nnt takut aku sorg je selesa. kot2 ade org yg na tumpang ke. susalak dea nnt en. dalaa sempit but dari luar mmg sporty. so bole pandang dari jauh laa. takan miliki nya :)

now saya beralih arah ke satu kereta yg mempunyai masa depan untuk saya dan juga bakal keluarga saya nnt. hehe mayb sesuai kot untuk aku nnt. M pun kata kereta tu sesuai untuk aku. ape yg dea cakap tu buat aku lagi semangat utk memiliki kereta. thanks sayang. u're my everything ;) korg mesti na taw kereta ape en. hee aku da gila kan honda.nahh honda yg neh ;P

honda jazz babehh ;DD


p/s : tapi kan sayang. WTB awak tu yg terhebaat okayy ! :) just sebab dea manual. HAHA ;P lalalala

rindu GILA !

huuuu my sayang dekat singapore sekarang ;( sedihh ouhh susa na contact. bole mmg bole tp makan kos laa. skype pun ta syok sgt sbb tersekat2 but alhmdulillah. klu tade tataw laa. mayb lagi kuat rindu neh. i belyiuuu so muchh honeyyy !! balek cepat tawww.


earing !

salam.

lepas abes paper ctu tdi. terus gerak g lunch kat tempat biase. then masing2 rancang igt na mandi sungai but cancel sbb skrg kan musim hujan. takut nnt pape jadi ke. susa lak. then sume rancang terus g tgk movie. HAHA dengan baju kurung nya. layan cite THE ROOMATE. hahaha ;P

agak best jgk laa cite dea sbb kisah tntg roomate yg pysco sikit ade penyakit.nasib tak seram. just ngeri tu adelah. tp mmg under 18 taleh tgk cite neh. HAHA ;P then afterthat pegi shopping sikit.

then terdetik na beli earing. HAHA saya da pakai earing balek taw! sejak beberapa taun yg lepas tak pakai. now pakai balek ;) heee dulu ta pakai tudung mmg selesa laa pakai earing. now pakai so mcm leceh but sesaje na pakai en. heee ;) santek tawww

paper ;)

salam. ;)

heee khamis lepas paper business ;D dah harungi dengan bangga dan jaya nya. Alhamdulillah. hope dpt A dlm subjek tu. buat paper pagi tdi iaitu CTU 151. agak sukar jgk tapi bahagian subjektif alhamdulillah senang. just bahagian objektif tu mesti complicated.bengang jgk laa.

takpe laa. now 2 paper da lepas. tgl 3 paper lagi. BEL isnin neh, office rabu neh n BBM sabtu nnt. then rest kejap pastu dlm hari isnin da balek dahlia ;)

heee nak abes sem da ea. lagi one week je. emmuahh!! ;DD

April 20, 2011

final exam

salam

ta sangka esok da exam en ? stat paper first aku. petang lak tu. but for today ade yg da stat paper. gudluck for all. lambat lak wish gudluck. heee berdebar debar. belum amek exam lagi. da taw da result kelua bila. HAHA lawak je laa aku neh. so am i ready for tomorow. for paper business aku sgt ready sebb terlebih belajar. takut paper CTU sebab ta ta yakin na baca buku. aku kan mmg macam neh. klu study awal2 takan masuk ouhh. but i will struggle for it. again GUD LUCK all ;)

p/s : chill ana ! just 5 paper okayy. yg taleh nye sebab dea 3 jam -.-" HAHA kalau bole kelua mcm SPM takpe laa. tapi neh ta bole. haihhh  thats why i hate exam. hihihi

neyaa sayangg !

HAPPY BIRTHDAY SAYANGG !!!

heee kaw dah masuk 19 dah ;) same mcm aie. hihi aku ngn iza lambat lagi. hehe 

may god bless you, hope have a wonderful dayy n senyum2 selalu.

++ HOPE OUR RELATION WILL FOREVER FRIENDS, 

i love you :) n MISS you. mmuahhh muahhh ! ;DD

April 19, 2011

sushi king !

salam.

tgk gamba neh rasa lapa n na makan lagi en ;P HAHA

heee nak taww. siang td aku di UPM folow cik abg g tempat dea kat sana. kat sana aku study business. dah abes da revise just tgl buat soalan past year. tgl sikit lagi. hope esok bole abeskan. mlm neh though na rehat. klu kuat lagi, mayb bukak buku jgk kot. hihi ;P

then mase balek dari UPM. kami berdua mmg sedang kelaparan. n masing2 teringin na makan makanan yg pelik2. so ape lagi. terus pecut ke MINES lepas anta kawan dea.

bile da smpi. kami mengorder laa makanan. fuhh nikkmat ! macam rasa lama tak makan sushi. bahagia je rasa. best makan dgn dea. sempat buat lawak laa. berselera mkn dgn dea. sbb da biase ngn dea. so shy2 tu da tade daa. selambe jee. hihi soryy syg klu sumtims saye terkasar ;P btw thanks yeaa! i love you muchh ;DD

puasa daripada facebuk.

salam

tepat jam 8:05 tadi. fb saya telah di sekat sebentar. hahaha kelakar je but thanks sygg ;) mayb im focus on blog n skype. 

April 17, 2011

buku

salam,

untuk hari ini. sangat bosan. petang sebelum magrib. dengan melayan lagu feeling di blog neh. sedang mencari mood study. mungkin malam nanti pulun lagi. nak buka cerita tentang  peristiwa petang tadi sebenarnya ;)

kelakar, terkejut, seronok, konfius pun ade jgk. petang td. aku masuk bilik parent aku. selalu nye tade ape yg berlaku. just shocked. npk satu buku. rase laen macam. n hati pun teringin laa nak bukak. ade ape dlm dea.tajuk  buku tu ' ADAT NEGERI SEMBILAN ' . n aku cuba jgk open buku tu. tgk penanda buku ade. aku terus bkk ke penanda tu.aku terkejut penanda tu ade kat tajuk 'istiadat bertunang'. huhu aku share benda neh ngn M. hanya aku ngn dea taw perasaan kami macam mana. n jalan cerita sebenar nya.

tugas kami sekarang adalah, fokus n fulfill ape yg parent kami mahukan. kami rasa yg jodoh kami makin kuat. restu kan laa kami yaAllah. satu kan kami. dugaan ni mengajar kami untuk kuat. kuat untuk masa depan. aminnnn~

apa itu kawan ?

"Sudah penat nk jage hati org lain tp org lain x penah nk jage hati kte. Aku x kacau hidup ko. Jgn nk menyebok ngn hidup aku. JANGAN NK MENJAJA CTE X BTOL PASAL AKU DEKAT ORG LAIN. Sebelom nk kutuk org, jgn nk percaye sebelah pihak je. Tgk diri sendiri dlu perfect ke x. Selalu diperbodohkan ble kte wt baik ngn org lain. I'm sick of it!! "


ayat neh aku jumpe dari facebook someone. bukan ape. bile bace bnda neh. terfikir sejenak setelah diceramah oleh yg tersayang.


if kite da betulbetul tolong org, niat kite sebenarnye ikhlas.ikhlas tu sebenarnye tak perlu diucap, disebut, atau diperkatakan. sekali kite mengura ura kan benda tu. bukan ikhlas nama nye.klu ikhlas kenapa perlu balasan ? kenapa perlu upah ? bukan ikhlas tu ikhlas ke ? ini lah manusia sekarang. yea sumtimes ta sedar ape yg mereka meluah kan. mereka igt mereka benar. kesalahan mereka ditutup dengan kata kata mereka.


berbalek kepada cerita di atas. yea aku terasa. tp bukan terasa ape. mereka yg membaca nya difacebook tataw ape sebenarnya yg berlaku dan kamu utk yg menjaja cerita sebenarnya kepada awam. sedang kan org laen tataw ape yg tradi. kami bukan tanak slow talk dgn kamu tp dah byk kali. dan semua jawapan kamu adalah positif.jika benar kami salah maafkan kami. tapi ape guna nya kami. bahan ditipu. bukan na cari masalah. just na betulkan keadaan. kamu menipu kami.perbodohkan benda yg kami mmg senang dpt tahu. n please okayy itu bnda kecil right ? n kami tade pun na ura kan benda sebenarnya kat awam. bkn kami dga disebelah pihak malah dua pihak tapi jawapn nya. disorok. diselindung bile bertanye. tetapi bila dibelakang. laen pula ceritanya.kita semua dah besar. 


untuk semua, termasuk penulis post neh. tak usah lahh nak besar besar kan benda yg kecik. jika nak matang. anggap je tu bagai kan angin lalu pergi. sikap dengki, terasa hati, saket hati, mmg kite ta dpt elak. but macam mana na maju. macam mana na hidup. kalau asyik memikirkan benda tu. n klu amek sembil tak lewa jgk. memperbodohkan org pun. fikir laaa jgk yeaa. tiap insan ade perasaan. mmg ta semua lengkap. kite sebagai insan boleh saling melengkapi. facebook bukan tempat luahan hati sampai sebegitu. jujur aku pernah kena mase dengan zaen dulu. aku jaja n kutuk dea. n that time aku sedar. n aku belajar dari situ. n pernah kena tegur oleh lecturer. mayb kamu tak kena lagi. kamu sering bernasib baek. nak dibandingkan dengan aku. life kamu sungguh bertuah. semua kamu nak kamu dapat. 


hidup ini bagaikan roda. n if kamu bercerita tentang KARMA. actually benda tu kamu yg dah terkena balek. bukan kami. maafkan kami. walaupun perkataan maaf tu seringkali kami bicarakan pada kamu, walaupun kamu memaafkan. tetapi sebenarnya realiti belum lagi. 





p/s : kawan baik yg paling mulia. yg paling boleh dipercayai adalah keluarga serta suami atau pun isteri. itulah kawan yg sebenar benar nya kita boleh percayai seratus peratus.

life

sumtims i feel very down. give up in my life. this life is so difficult. rase mcm ta sanggup da kaki neh na melangkah jauh. na harungi bermacam2 dugaan.yea i know. Allah tak akan duga kita selagi Allah taw tahap kemampuan kita, Allah taw kita neh mcam mane. even dulu da kena azab paling besar. n rase mcm ta bole survive.mase tu org dtg tolong. masa kite tga terkapai2. aku taleh bayang kan future life aku neh macam mane. di dunia akhir zaman neh. aku harap aku dapat kembali ke jalan yg benar. dpt jodoh yg baek dan mulia di sisi Allah.moga Megat Muzhafar jodoh aku.kerna dea kekuatan aku.segalanya tentang dea.tade ape yg aku kejar skarang. melainkan sambung degree n kerja.only that ! hanya doa agar dpt bersama dea kekal abadi diizin Allah dan kehidupan yg serba sederhana serta bahagia. n aku harap semua perjalanan hidup aku tak terumbang ambing.

i hope i can survive this.


satu kan lah aku dengan si dea ya Allah, dengan ikatan yg sah.dibawah keberkatan mu :( 

please understand.

salam.

for the one who i love. please understand my situation, my feeling. bukan sengaja aku buat semua neh. ade sebab. n i know da 2 minggu lebih right ? sejak kes tu. korg sume igt aku terasa hati. merajuk. yeaa jujur ada sikit but you are my FAMILY ;( takan ade dendam dlm diri neh. just please understand. im not a kid. n i noe im the only gurl in this family. bukan niat tana bangga kan parent hanya SEBAB itu. tolong laa. life sekarang laen. and u know u daughter neh macam mane.how she is. u know right.i know u guys miss me a lot. esok aku balek laa.till rabu nnt aku duk situ. n jgn marah if aku terperap dlm bilik.my exam is almost near. igt senang ke na dpt mood study.bukan na penting kan boyfie dari keluarga. just na cari ketenangan sejak that thing happened.u guys dont know how i feel. sbb korg ta taw aku ta pandai na tegak kan sesuatu.aku lemah. tp hati aku kuat utk meyakin kan. just dari kata kata aku ta mahir sgt. n u guys thing that im not mature again.its okay

just wait n see. i'll always love my family. even if im with him.

p/s : ada sebab aku buat semua neh

April 13, 2011

schedule for my final exam

my exam will start at

21 april - paper OMT 115 ( intro to business)


23 april - paper CTU 151 (paper agama)


25 april - BEL 260 ( english )


27 april - OMT 182 ( office admin 2 )


30 april - BBM 110 ( bahasa melayu kesetiausahaan )

then abes ! hahah tp 11 Mei tu ade SUKOB. aku tataw nama aku still tersenarai or tak. cm malas na ber sukan tp teringn na pergi sana. entah laa tgk cane. ;)

finally ;)

heheh bout movie RIO in 3D. finally dpt tk jgk.hee best jgk cerita dea. suke sgt tgk kisah haiwan. sweet jgk laaa cerita dea plus ada comedy sikit. sesapa yg belum tgk tu. try laa tgk. klu korg berjiwa penyayang laaa. hehe

carrymark ? ouhh DAMN

salam

heyyy ;) ariini baru free n ade mood na update blog. sebab saya keseorangan di master room cik abg neh.tgu dea abes kelas. busy sgt dea tuh.HAHA today kelakar sgt. haihhh sabar jelaa.

so kite asyik dga n bace post bout love je kan? ape kate ubah topik laen pulak. hihi ;P 

today is about carry mark. ouhh saya bukan jealous yeaa but bengang ttahap dewa kot. dkt 2 insan neh. mane tak nya. orang laen elok2 beruasaha untuk dpt markah yg terbaik. dgn usaha sendiri. buat itu ini. anta bfore dateline. dga kata. but yg dpt lebih nye yg tak buat sume tu. anta pun lambat.nak dijadikan cerita.kalau mulut manis. semua dapatla ? hehe i dont think so. dgn dea tu bole laaa na dpt. len kali fikir org laen jgk. satu hari nnt kaw yg kena balek baru kaw rase.okay ? just nasihat je. tak marah pun. cume untuk diri sendri laa. kite dpt lebih  pun mayb nnt rase tak puas sbb bkn dari kite sndiri right ?

April 2, 2011

Rio in 3D

salam

ahaha u guys know right ? this movie will shown soon ! for sure akan pergi book tiket n watch that movie on 7  April. with who ? i dont know. the important is ' NAK TENGOK THAT MOVIE ! ' hahaha comel kot. aiishhh gerammm ! hihi ;DD

jum penuh kan pawagam this 7 APRIL ;DD