::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

April 17, 2011

apa itu kawan ?

"Sudah penat nk jage hati org lain tp org lain x penah nk jage hati kte. Aku x kacau hidup ko. Jgn nk menyebok ngn hidup aku. JANGAN NK MENJAJA CTE X BTOL PASAL AKU DEKAT ORG LAIN. Sebelom nk kutuk org, jgn nk percaye sebelah pihak je. Tgk diri sendiri dlu perfect ke x. Selalu diperbodohkan ble kte wt baik ngn org lain. I'm sick of it!! "


ayat neh aku jumpe dari facebook someone. bukan ape. bile bace bnda neh. terfikir sejenak setelah diceramah oleh yg tersayang.


if kite da betulbetul tolong org, niat kite sebenarnye ikhlas.ikhlas tu sebenarnye tak perlu diucap, disebut, atau diperkatakan. sekali kite mengura ura kan benda tu. bukan ikhlas nama nye.klu ikhlas kenapa perlu balasan ? kenapa perlu upah ? bukan ikhlas tu ikhlas ke ? ini lah manusia sekarang. yea sumtimes ta sedar ape yg mereka meluah kan. mereka igt mereka benar. kesalahan mereka ditutup dengan kata kata mereka.


berbalek kepada cerita di atas. yea aku terasa. tp bukan terasa ape. mereka yg membaca nya difacebook tataw ape sebenarnya yg berlaku dan kamu utk yg menjaja cerita sebenarnya kepada awam. sedang kan org laen tataw ape yg tradi. kami bukan tanak slow talk dgn kamu tp dah byk kali. dan semua jawapan kamu adalah positif.jika benar kami salah maafkan kami. tapi ape guna nya kami. bahan ditipu. bukan na cari masalah. just na betulkan keadaan. kamu menipu kami.perbodohkan benda yg kami mmg senang dpt tahu. n please okayy itu bnda kecil right ? n kami tade pun na ura kan benda sebenarnya kat awam. bkn kami dga disebelah pihak malah dua pihak tapi jawapn nya. disorok. diselindung bile bertanye. tetapi bila dibelakang. laen pula ceritanya.kita semua dah besar. 


untuk semua, termasuk penulis post neh. tak usah lahh nak besar besar kan benda yg kecik. jika nak matang. anggap je tu bagai kan angin lalu pergi. sikap dengki, terasa hati, saket hati, mmg kite ta dpt elak. but macam mana na maju. macam mana na hidup. kalau asyik memikirkan benda tu. n klu amek sembil tak lewa jgk. memperbodohkan org pun. fikir laaa jgk yeaa. tiap insan ade perasaan. mmg ta semua lengkap. kite sebagai insan boleh saling melengkapi. facebook bukan tempat luahan hati sampai sebegitu. jujur aku pernah kena mase dengan zaen dulu. aku jaja n kutuk dea. n that time aku sedar. n aku belajar dari situ. n pernah kena tegur oleh lecturer. mayb kamu tak kena lagi. kamu sering bernasib baek. nak dibandingkan dengan aku. life kamu sungguh bertuah. semua kamu nak kamu dapat. 


hidup ini bagaikan roda. n if kamu bercerita tentang KARMA. actually benda tu kamu yg dah terkena balek. bukan kami. maafkan kami. walaupun perkataan maaf tu seringkali kami bicarakan pada kamu, walaupun kamu memaafkan. tetapi sebenarnya realiti belum lagi. 





p/s : kawan baik yg paling mulia. yg paling boleh dipercayai adalah keluarga serta suami atau pun isteri. itulah kawan yg sebenar benar nya kita boleh percayai seratus peratus.

2 comments:

Ruzana Ariff said...

suka post ni anna...
bg akak la kan..klau org tu da tipu byk kali..& for the 1st 2nd & 3rd akan dpt maafkan..tp klau mcm diperBODOHkan..mmg get loss punye jahanam..!!hahhaaha..kejam kan...

tp nsht akak pd anna..klau anna rase boleh baik ngan kwn anna tu..baik laa..yg pntg anna tau hati anna mcm mane...all the best dear..muah3 <3

diyana said...

thanks akak. ana ta mintak pape simpati. ini blog ana. ini tempat luahan ana. ana ta kutuk sesapa. dalam blog ana neh ana tetap tujukan kat diri ana jgk. ana ta pernah benci sesiapa.jujur