::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

March 30, 2012

new dress :D

salam


cantik kan dress tuuu ;DD you know what! i've already own it. hehee jgn jeless.now bile nak shopp baju kt lua, rase tak slera sbb online lagi better insyaAllah :) tapi tak selalu laa. beli dress tu pun bersebab. hihi first time tu. comel sgt2. ade lagi satu baju berkenan, murah pulak tu, tgl satu je tp slow2 la. nnt dulu. HAHA :) 

chaww 

keychainn

salam

takde tajuk lain kan. haha keychaiinn keyychainnn! pelik ke? haha kalau pelik masuk blog neh :)

http://allaboutdhzone.blogspot.com/

tu blog tentang foam keychain. sedang berniaga kecil-kecilan. tade laaa laris mana tapi alhamdulillah...hehehe

so haritu start cuti sem. tade buat ape, duk ruma je. smlm hangout ngn housemate. will meet them sem depan. haha will miss them :) so dorg sume sibuk2 cari keje. n aku lak, mak offer keje kat pejabat peguam. tapi td baru dpt jawapan klu aku bole spend dlm 6 bulan cmtu keje sana lg okay sbb nak ganti tmpt orang. tapi kn takpe laa :) susa lak cmtu sbb nnt da masuk sem 5. so just relaxx2, handle foam keychain neh, bilik pun nak kemas2 lagi. hehe :) tapi kalau ade org baik hati nak suruh aku menaip sumtin, dokumen surat or whatever. so bole je ;) hahaha suke bab tu.

petang kng nak serbu sekolah, esok pun nak serbu sekolah lagi. maklumlaa business woman. HAHA ;p


okay chaww :)

March 26, 2012

finished sem 4 !

salam



harini tamat laaa saya sebagai pelajar di semester 4. hahah abes da paper so akan relax selama 2 bulan. terasa sgt kosong ouhhh. hahah :) planning utk cuti neh aku tataw lagi.  semestinya aku nak rest sbb if keje pun, ta best. kng tup2 da masuk sem 5, ta dpt rehat. hahaha lagipun aku ade kerja sampingan. jual keychain jaa. hahaha neh pun belambak ade kat aku n aku tataw na promote cane dah. haha adehhh tataw na continue or tamat kn perniagaan kecil kecilan ini. hehe later i will think about it.

so arini main game puas2, facebook pun aku dpt pgg balek ^^ abeslaaa. haha now set mcm mana nak buat promotion secara online n kat lua. haha i'll try. InsyaAllah....:)

March 25, 2012

adam VS faizal tahir ?

salam




dalam tga mood lepak2 neh, aku tetibe terdetik nak play or mainkan kan balik semua lagu adam. yg ade dlm kaset aku dulu tu. so aku search kat youtube n dga. syahdu2 je lagu2 dlm album first dea tu. pastu bile aku tgk balek. now aku gile kan FT, dulu aku gile kan adam......*sebenarnye kan korg* aku gile kan adam af2 tu lagi dasyat dari aku gila kan FT skrg taw. kalau korg tak caya. bnyk bukti ade kt ruma, dlm bilik aku, ade lagi aku simpan. hahaha dulu start dari darjah 6 laaa. minat n jatuh hati sbb tgk AF tu kan. so aku ikut perkembangan dea. smpai dea final n abes AF semua. ikut style dea. minat warna merah. ikut buat bandangan. hahahaha (bebudak lagi mase tu ) :P hahaha mase darjah 6 n form 1 laa. aura Adam tu kuat lagi. smpi tiap majalah or paper or anything aku kerat gambar dea n letak dalam album. album tu ade lagi kat ruma kot. hahaha pastu dulu aku anti FARAH af sbb dea rapat ngn adam.hahaha tah pape kn aku dulu. then mase tu dlm bilik, org lain sebuk letak gmba bf or family kat frame. aku letak gmba dea kat frame aku n malam2 aku peluk cium before tido. bile teringat balek kan. *oh godddd* gila betul aku. hahahhaha -.-'' smpai laaa satu mase, aku g jum heboh kot dkt bukit jalil. dkt situ adam ade. pehhh mmg sgp beratur suh family tgu jap sbb na amek gmba n salam n amek autgrap. hahah bile dpt salam, amek gamba, meloncat2 aku -.-' ayyoooo hahaha. balek ruma lepas tu cuci gamba n letak dlm bilik. haha adehh lawak ah. lama kelamaan semua tu kurang2 sbb mayb start ade bopren kot.....hahaha



''lupaa nak tambah, aku beli jgk album first Adam dlm bentuk kaset, then mase birthday dea, aku wish n buat kad n letak dlm bilik. buat poster sndiri tampal dlm bilik'' hahahaha :D

dlm form 5 camtu, aku start minat faizal tahir sbb mak aku pun minat. so aku terFALL inlove jgk. hahha ikut dea slow2. comel jgk dea.hahaha start dari itu jelaa. aku just minat secara luaran je. takde gilee mcm gile kan adam. mmg niat nak buat album gamba FT tp tak serajin sbb mungkin yeaa ade ''BF'' cemburu je ngn aku. hahaha so yg mampu  tu je. follow lagu dea. first album dea pun ''someone'' hadiahkan kat aku mase bday aku :D ahahaha sweet kan. dea taw aku minat. now ade album kedua tp tak mampu na beli mayb busy kot n duit bajet lari na beli camtu n da sikit matang. HAHA tp tetap ikuti perkembangan dea. lagu2 dea dga kat youtube. life dea. haihhh dah laaa ensem pastu pandai pastu pandai jaga keluarga. myb aku jatuh hati sbb tu kot. n jadi kan dea salah satu idol aku sbb nye antara yg mcm tu laaa :) hahaha aku ade jumpa dea pun dpn2. tu pun mase konsert inspirasi. jauh pun jadilaaa. hahahaha


itulaaa ceerita nye. hehehe :p

sehari sebelum last payperr :P

salam

hi semua ;) for those yg amek OM esok ade paper OB kan. hahha last paper pulak tuuu. tak sabar nak abes kn sem 4 neh. tapi nanti cuti lamaa. ouhhh busannnn okay! hahaha lawak ah* err :p

so for yesterday, aku jalan2 ngn housemate aku smpai dlm kol 8 tu semua da pengsan da n aku sorg taleh lelap. so aku tgk tv, layann game, n ade cite best lak cerekarama ''usin bunga'' hahahaha. tuptup kol 1 lebih jgk aku tido....zzzz:p

so for today, nothing to doo. igt na revise subj OB tu tapi sekali je bkk topik stress tu. terus sleepyy..hahaha ape lagi. baca short note yg aku da buat pastu tutup then on blog. hahaha tgk laaa malam kng ;p btw malam kng ade mentor pulakkk. dah 2 kali terlepas okayy. nak tgk FT akuuuuu....hahahaha :p

March 23, 2012

mimpi patah/cabut gigi

salam

mimpi patah or cabut or seangkatan dgnnye bermaksud ade orang akan meninggal. huhu scary kan dga. aku buat research sbb mimpi tu menghantui aku. but just mimpi kan. toksah nak percaya sgt. tu sume kebetulan tp best jgk search maksud2 mimpi neh :)


kalau gigi atas cabut or patah means org lebih tua akan pergi meninggalkn kite. if belah bwh, org lebih muda dari kite akn meninggal kn kite. huhu just utk pengetahuan n penambahan ilmu yeaa. jgn percaya sgt. mimpi neh mainan tido kdg2. if mimpi lepas subuh selalu nye syaitan yg kacau tu. hahaha tp if before subuh tu tataw laa :) hehe

k chaw :)

birthday ouhh birthday

salam

birthday sape lagi harini haa?

hahaha aishhh my sayang punya bdayy laa :) comel tgk dea happy je. dpt spek baru cam Ejal (faizal tahir) (sesuke ati dea je suke pgl idol aku tu ejal.) hahaha

aku pun de buatkan video utk dea. maklumlaa minat dlm buat2 video neh. tp baaruu jinak2. hehhehe sweet dea kate ^^


HAPPY BIRTHDAY SAYANG

SELAMAT HARI LAHIR

yg ke 27 taunnn. tak mcm 27 pun. dun wolieeee :p hihihi

salam

aku terjumpa topik neh kat blog someone :) and mcm nak share :) 

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi, itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. Memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH malu untuk menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

shared bulanpurnama89


March 22, 2012

on balek. HAHA :P

why i should hide my BLOG with a few person who envious with me? huh silapp laa kan :)

salam semua :) 

serius neh baru blog yg berhabukk! hahah tahun 2012 neh tak terlayan blog neh. haha teaannn my cyg cyg neh. so aku nak merapatkan semula silaturrahim yg lama terabai neh. hahaha 

skrg neh pun aku tga dlm minggu final exam. alaahhh satu paper lagi je. OB :) study? hahah beku kepala nak membaca neh. arotu paper ECO best laa sbb bole jgk laa mengira2. tapi ni tulisan n hafal je. ayyooo nasib baik topik yg menarik. organizational behaviour laa kate kan. hehe so any news nnt aku update yea...sok bday my sayang :) hari sabtu ade gather ngn housemate kt ............ehehe nnt laa aku update. pastu ahad last koek, study n revise utk paper last OB isnin nanti. pastu start cuti 2 bulan. mmg tak keje laaa kan. jual keychain aku tu je. n nanti bulan 5 abgnol pulak kawen :) heee 

okayy chaww :)