::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

December 31, 2011

End 2011

salam semua :)

heee so nak update entry untuk kali terakhir dlm 2011. sbb sok busy nak g anta baju kt tailor, teman cik abg g marhaban n tido terus kat shah alam. ahad kena jadi pengapit utk belah laki. just be ready jee laa. haha so takan ade mase nak update n mengadap blog neh kan. hihihi :D


so nak kena conclude ke untuk this one year ? mcm aku rajin pulak kan. tapi smntara tgu muzh blk dari karoke en. (p enjoy ngn kawan dea) cmburu tu mmg ade tp aku da kenal kawan2 dea so buat wilexxx je laaa. hehe lagi2 abg aweng nak tamat kn zaman bujang dea kan. so aku bg chance dorg spend tegeder2. nnt dea pulak cmtu. hahah :p

ermmmmm rajin ke tak ea. buat2 rajin sikit laaa. so kite pusing n rewind balek. this year aku rush 3 sem. gilee kan ? then shud 2012 pun rush laa jgk baru best abes cpt. hahaha :p nak buat cane. kehkeh. so mcm2 aktiviti, dugaan, halangan, cabaran, suka duka semua. gado ngn bff pun ade jgk. gado ngn bf pun mesti laa wajib. bhahaha! :D aku dah merapu dah. haahhh malass nak pndang belakang dah. so kite tgk ke depan je ea. but carefull jgk atas bwh. hahaha :DD

n mostly akan ditanya. apa azam baru korg???? hihihi mcm aku dulu yelaaa, blajaa rerajin, blaa blaaa n blaaa. but this year sgt2 weird. heheh segan nak cite tapi tak syiokkk kalau tak diluahkan en. heheh so aku doa n berharap sgt2 aku ngn muzh dlm 2012 ni dpt ade ikatan yg sah. dpt bertunang. but kawen tu dlm perancangn jgk. everything dlm perancangn sebenanye. bnda neh ta bole buat main2 kan. so ktrg slow2. cuma start 2012 ktrg baru start nak bergerak. insyaAllah meet his parent first. setel belah sana (actually almost setel dah sbb dah restu sikit :p) hihihi so muzh amek masa dlm bulan Feb dea free baru dea meet my parent. aku nak bersuara kt parent aku pun aku tak kuat. hahaha tapi nnt laa. tgu masa yg sesuai kan. sape2 yg da bace entry neh senyap2 laa. neh just rncangan ktrg je. korg yg da bace neh hope doakan semoga eveything berjalan lancar k :) doa org lain lebih mujarab.



dlm masa yg same. focus jgk kat study aku. cinta2 jgk tapi tu kekuatan aku utk belajar sbnanye :) moga aku abes diploma dlm bulan Sept atau Oct. kalau tak repeat laa kan. heheh lepas setel dip, must smbung degreee. even insyaAllah aku kawen ke tunang ke, aku tetap akan amek degree. cuba nak smbung master tu aku tak gemar sgt. hahahaha aku mane suka belaja sgt. kalau buat2 keje2 tu boleee laa. hahaha aku nak pgg buku? huihhh idakkk leee. hahah papepunnn aku tetap cuba utk mencapai ape yg aku impikan. insyaAllah if aku ade ikatan yg sah dgn dea, aku akan dpt ape yg aku nak n hidup aku akan lebih diberkati. aminnnn....

second anniversary :DD

salam

hahhaaa ape yg 2 tahun ????!! korang mesti suprise n tertanya-tanya kannnn ? hahah tade laaa. arini tarikh 31 dec 2011 merupakan hari terakhir dlm tahun 2011 kan. juga merupakan tarikh (bukan tahun) dimana blog ini diwujudkan iaitu pada 31 dec 2009 aritu. eh dulu2. hahaha :D

dah 2 tahun aku setia ngn blog neh :) walaupun mcm biase. byk dugaan. tapi untuk 2011 ni. tak laaa seteruk mana mcm 2010 dulu. kan ? cuma byk berbunga2 laaa. hahaha so if interest ngn my blog. korg bole tgk2 previous post/entrie aku :) hehehehe

again happy anniversaryy to my blog:)))

yummmm ;DD



December 29, 2011

cerita pengapit dan kampung :)

salam

soryyy lambat update blog untuk hari ahad lepas sbb arini baru ade kt sepang, 3 days kat kampung n phm2 laa internet kt kampung tu mcm mana kan. hahaha :) so aku cite dari awal, kira hari ahad before jumaat tu aku da lari ke shah alam sbb ila na tunang before asar. so tgu2 kt sana, siap2 sume then bertolak ke sana, ila nikah kat sana. hahah first time aku duduk dkt gila iaitu belakang pengantin tawww. jaga dea. haha poyooo je :p then mase nikah tu amir 3 kali lafaz. hahaha then bile da selesai akad sume, pegi mkn kat cafe lua masjid sana. lepas tu rushh balek shah alam balek. mlm tu just setelkn ape yg tak setel lagi. sambil2 tu pakai kn inai kt pengantin laa kan. bile da setel jari pengantin. ke jari aku laa pulak :p hahaha

hari sabtu pulak, pagi2 sambung buat keje jgkk. tp dlm petang tu kelua kjap cari barang2 then check in hotel utk esok, utk pengantin bersiap. bile da setel semua, blk semula shah alam n sambung keje. lewat petang tu mcm ade meeting sikit utk susun atur acara ahad nnt. hahaha nasib aku just pengapit :p lalala ~ then lari p teman muzh g serdang sbb anta barang boss dea pastu dea rush blk sbb na join skali ngn csn2 dea pasang papan tanda. aku kt ruma sana ngn ila n yg lain. gosok baju pengapit n baju yg ade tu. haha :) kira mlm tu aku last tido ngn ila. kihkih :') lepas neh tak bole lepak ngn dea mcm tu daa. dea da mcm kakak n kawan rapat aku n insyaAllah akn jadi cousin aku ^^


so ahad tu berlangsung nye majlis. aku bgn pepagi dlm kol 10 baru gerak g hotel. ahli ruma yg lain pagi2 lagi da gerak sbb na kemas dewan. aku ila n the geng terus bersiap kat hotel. name je hotel tp dea bg bilik kecik gilaaa. hahaha igt sderhana. tp mmg kecik laa kn -.-'' takpe laaa jnji bole bersiap. berhimpit laa dlm tu 2 pengantin n 2 pengapit perempuan. hahahha lepas siap2 tu dlm kol 1pm ktrg gerak. pengapit naik satu keta, pengantin naik satu keta. smpi dlm 1.20pm kot, tp tak dibenarkan turun lagi sebab awal sgt. haha lawak laa tp dlm 5 min lps tu turun dah. so aku berarak bersama mereka. mula2 aku gugup tp last2 aku relax je sbb aku just focus tgk ilaaa. manis dea mase tu. n kak ekin jgk. kamuuu ayuu jgk :) hihi lepas sanding, turun makan dgn pengntin, mknn dea biase2 je tp yg kelaka. aku n pengapit lelaki ila mkn plg lmbt skali . bhahaha! lawak n malu gilaaa ah. tp lantak laaa kn. jnji aku kyg ^^ lepas setel semua. pengapit tak diperlukan. aku dikejar oleh cameraman. myb baju aku kot. haha cewahhh perasan je. yg sweet nye, bakal mertua aku (poyo jap) hehe dea yg berkejar cari aku sbb na bergamba ngn dea. sweet sgt2. mmg na sgt bergamba ngn dea tp ta sgka dea yg cari aku. hehehe :) n dlm mase yg same dea kenal kn aku dgn org2 yg terdekat, mcm family2 dea.hehe ade makna tu :p then maksu pulak pgl aku fairy. hahaha myb baju kembang n putih gituuu en. hahha smbil2 tu smpat jgk ktrg bercerita pasal ehemmm...hnya org yg taw je akan paham :) lepas abes je mjlis tu. sume berkemas pack n balek :) mlm ade sesi bukak adiah.

the whole family. hahah sweeetooo :DD


esok nya hari isnin, pagi2 igt na bertolak cpt sbb na singgah dahlia n suruh muzh anta g bahau sbb family semua da kt bahau, tp mkngah sume ajak siap2 n bfast kat lua. so semua siap2 n mkn pagi kt lua. heee lepas mkn tu blk dhlia terus. siap2 n bwk MUZH blk kmpung. hahahhaah ;DD yg best nye aku da hafal jalan balek kampung. hebat laaa kan. haha muzh duduk situ smpi mlm je. bual2 mkn2 then blk sb sok dea keje. dea  ckp dea first time so elok dea duduk sehari je. hehe:) sweet gilaaa lah isnin aritu aww :DD

-----------------------



btw nak cite psl smlm aku blk kmpung. means nak blk dahlia laa kan. aku rempit ngn adik aku. naik moto jaguh tu. mmg laju ta hengat laa kn bile naik ngn adik aku. hahaha saket pinggang n punggung den -.-'' tapi best experience jgk laaa :) heeeee.

December 19, 2011

hi hi :)

salam semua :)


hi hi ^^ lame tak update blog kan ? last aku update masa awal bulan dec aritu. hahah tak rajin laa nak update. kena amek mood betul2 sbb kena menaip kan. hahah actullly byk lagi keje kena buat. proposal n newsletter tu tak setel lagi. this week kena submit. haha nanti laaa :)

so lepas update ni aku kena :

  • gosok baju
  • kemas barang/buku utk esok
  • bagi teara n baby makan
  • TIDO :)
heee tu jadual aku tiap mlm selain dari menatap assigmnt. so sebenarnya aku byk benda nak share kat sini tapi bile start je menaip, sume hilang. haha pape pun weekend ni aku akan jadi pengapit wooooo! hahaha aku suspen sbb majlis tu grand sbb ade dea pengantin (eh mmg laa dua pengantin kan sbb laki n perempuan) hahha means 4 pengantin laaa. 2 pasangan. hahaha mane tak seram. n tak pena apit org pun. haha lalalala~ bantai je laa ye nanti :) heee comel dea nak kawin daa. bileee laa turn aku nnt yee :p lalalala~

ade lagi 4 hari lagi kelas. rase mcm lambat nyeeee masa berjalan ! nak cuti nehhh! my family semua kt penang sbb ikut abah g outstation kat sana. jelesss tawww! hahaha saba jelaaaa. na buat cane en. hehhe :) n one more thing....aku excited sgt2 na masuk 2012 :) haiihhhhhh.....

December 3, 2011

Nur Shazleen tu siapa ?

salam

haha saje buat title gempak en ^^ actually aku saja update tentang kisah aku dulu :) nak tau ke ? neh cite dulu2. if sala information sorry sbb mak yg cite n if sala dga tu tataw laa. but overall mmg mcm ni ceritanya :)


sape tu NUR SHAZLEEN ? haha siapa ek ? tade laaa. tu nama yg patut aku dpt sbb parent aku letak nama tu before dpt NUR DIYANA ni.

tapi kenapa tukar ke NUR DIYANA ?

nak taw sebab? sbb nye arwah atuk aku yg tak suka nama nur shazleen tu. dea ckp nama tu tak sesuai dgn aku n npk ganas. (myb aku comel sgt kot masa baby n terserlah keayuan disitu) eerrr perasan jap :p hihi
tade laaa. so arwah atuk aku choose name nur diyana tu yg memberi maksud cahaya agama. yg best nye mak aku da siap jahit nama aku yg shazleen tu kat towel mandi mase aku baby dulu. haha sweet kan? ^^ tapi nak buat mcm mana. sayanggg my atuk laaa ^^

so saya Nur Diyana :) heeeeee~


*gambar2 diatas tiada kaitan yea :) n bukan saya. hahah

December 1, 2011

This is True Love. maybe ?

salam

aku nak story yg semalam aku tgk movie. haha Marathon movie ;DD 2 movie berturut2. first tgk twilight and then sambung tgk cite PussinBoots :)



shud kelua smlm sbb aku nak talk something ngn dea. but dea ajak tgk wayang dulu, so happy2 dulu. then after da settle tgk movie, dea ajak jalan2 kt uptown Mines tu. tp aku ckp nak lepak memana n nak berbual sikit. so dea park kt satu tmpat. and we start the conversation........

mlm tu rasa perit sgt. semua yg aku smpan aku luah n cerita. bia betul tak betul jnji aku luahkan kat dea. yelaaa kalau lame2 simpan bole gila. n sampai satu masa tu both of us diam tak berkata papa. airmata je yg menemani. aku just nak yg terbaik utk dea. tapi dea kata dea ade aku sorg n aku nyawa dea. aku smpi tataw na ckp ape utk phm kan dea. smpi laa dea anta aku kt ruma. then dah kat ruma pastu text. aku ckp sumtin kt dea smpi dea kata dea langgar divider jalan then WTB calar n kemek. aku speechless ;/ aku tataw ape yg aku ckp. tapi tadi aku cuba utk kuat dgn dea. aku cinta mati dea, aku beruntung sgt sebab dea sgt2 menghargai dan mencintai aku. dgn umurnya tu, aku fhm dea serius. so tadi aku betul kn semua. cuma aku kesian kn dea. dea ckp dea tak tido sbb still terkejut psal smlm. aku serba salah. niat aku nak yg terbaik utk dea tapi dea tanak. aku terpaksa ikut ckp dea...jujur aku cinta dea n tak boleh hidup tanpa dea....:'(

YaAllah, kuatkan lah jodoh kami. dekatkan lah jodoh kami. satu kan kami YaAllah....:'(