::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

March 2, 2011

Rahsia Waktu Kelahiran

Ia hanya berupa andaianya yang dibuat secara pengamatan oleh orang-orang tua kita, yang mungkin benar dan mungkin tidak, dan mungkin berlaku secara kebetulan sahaja. Dan yang pastinya ia bukan sama sekali Ramalan Nasib atau Bintang Dua Belas.

1.Waktu Subuh
Seseorang yang dilahirkan dalam waktu subuh dipercayai mempunyai cita-cita yang tinggi dan kemahuan yang besar untuk dicapainya,

Dia akan mencapai kejayaan dalam semua usaha atau pekerjaan yang dilakukannya. Tegasnya seorang usahawan yang berjaya. Sudah tentu ianya amat menguntungkannya.

Justeru itu dia seorang bakal jutawan yang mempunyai harta yang banyak.

2]Waktu Mata Hari Naik
Seseroang yang dilahirkan pada waktu mata hari dipercayai seorang yang rajin bekerja atau berusaha, tanpa mengenal penat lelah.

Dan dia memperolehi hasil setakat apa yang diusahakannya itu. Inilah barangkali yang dikatakan “kalau secupak tak jadi segantang”.

3]Waktu Dhuha
Seseorang yang dilahirkan pada waktu Dhuha dikatakan tidak mempunyai peluang razeki yang luas. Dia terpaksa berusaha keras, membanting otak dan tenaga untuk mencari razeki. Segala pendapatan yang diperolehi adalah hasil daripada berpenat lelah dan bersusah payah.

4]Waktu Zohor
Seseorang yang dilahirkan pada waktu Zohor dipercayai seorang yang dihormati dan dimulai oleh orang-orang yang mengenalinya, dan orang-orang yang di sekelilingnya, termasuklah keluarganya yang memberi kemuliaan yang tinggi kepadanya.

Dia seorang yang mempunyai kedudukan yang tinggi darjat dan martabatnya.

5]Waktu Asar
Seseorang yang dilahirkan pada waktu Asar dipercayai mempunyai kedudukan yang lebih baik daripada ahli-ahli keluarganya yang lain, malah dipercayai mempunyai kedudukan yang lebih mulia daripada mereka.

6]Waktu Maghrib
Seseorang yang dilahirkan pada waktu mata hari sedang terbenam dipercayai seorang yang bakal mempunyai harta yang banyak. Dia seorang yang jutawan.

Dia seorang yang pemurah, tangannya sentiasa terbuka luas untuk menghulurkan tanpa teragak-agak.

Di samping itu, dia seorang pemaaf, yang mudah memberi maaf kepada orang lain tanpa menyimpan dendam.

7]Waktu Isa
Seseorang yang dilahirkan pada waktu Isa dipercayai seorang yang mempunyai hati yang suci dan mulia.

Dia tidak kedekut, malah seorang yang dermawan yang tidak keberatan untuk menghulurkan sumbangan dan bantuan.

8]Waktu Akhir Malam
Seseorang yang dilahirkan di waktu akhir malam dipercayai seorang insan yang beriman dan bertakwa. Dia seorang yang wara’, seorang ahli ibadat.

Justeru itu doanya berkat dan dikabulkan oleh Allah S.W.T.

No comments: