::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

October 31, 2011

3 days kat Utara n experiences to HatYai :)

salam semua

heee arini nak mengupdate tentang olidayyss yg ta bape olidays jgk sebenanye.hahaha vacation neh satu bas DBP pegi. tujuan dea sbb na ke sekolah ade program tp hari ahad. so camni tentatif dea.hahahaha

so first hari jumaat pagi2 tu dah bertolak ke DBP. sbb abah keje jgk  pagi tu smpi dlm kul 11 lebih. tgu ayong da sampai mkn2 n masuk barang dalam bas. na dkt kol 12 camtu baca doa n taklimat sikit dlm bas then bertolak ;) dlm kol 2 dah smpai kat Tapah. byk kali jgk benti kt R & R ;) hehe lepas tu terus ke penang. sbb na dinner kat sana. plan patut mkan nasi kandar. tapi dah tutup n sesat. hahaha tak jumpa. last2 mkn kat mamak. ade briyani la. just sana penang huru hara. so aku just mkn roti je. kekenyangan dlm bas asyik mngunyah je. hehehe lepas tu naik bas terus gerak ke hotel. simple je hotel dea but selesa sgt ^^ hehee sampai dlm kol 9 lebih nak dkt kol 10 cmtu laaa. ;) blk mandi n rest kumpul tenaga utk esok pagi.

pagi2 sabtu da kena bgn sbb katanya van smpi dlm kol 9. so bgn geerak g sarapan. abes je mkn2 tgk2 van lewat smpi. na dkt kol 10 baru smpi kot or 10 lebih camtu. ayyooo so bertolak lewat. ade gamba 2 buah van kt fb. hehe seperate into 2 group sbnnaye. ade yg tade passport just jalan2 kat kedah tu. yg ade ikut n naek van. pastu bertolak....dlm van tu mewah gilaaa ouhh. haha kalah van malaysia. hehe :P smpi je kt smpadan then cop2 passsport, sah sume. then masuk terus THAILAND. hehe first timee ouhh ;) heee excited jgk tp tetap sayang negara sendiri tawww! then terus tuju ke dstinasi pertama kt pasar HatYai ;) pasar basah dorg. jalan2 situ sbb mase terhad bole smpi kol 3 je so situ jelaa bole beli brg macam2 so mmg excited. ( oh lupa na cerita aku first time g tuka duit en, mmg teruja. hahaha ) guna duit thai first time. mula2 mmg takut2 na pakai tp lame2 sempoi jaaa sopiing :P hihihih lepas tu destinasi ke dua jalan2 jugak for half an hour. last destination ke pasar terapung. best rupanyaaa ;D tp masa kejap then HUJAN pulakkk. pehhh mmg geram laaa. dpt jln2 n mkn sikit je. tak puas kt situ. rase mcm na pegi lagi nnt. hahhaa ;) nnt da kawen pegi ngn abg sayang laa ^^ then before na gerak blk. na masuk dlm van. ktrg ta prasaan yg van mase tu park kt sebelah tmpat jenazah di simpan. mase tu ktrg sume da masuk. van lagi satu blm cukup org lagi. tetibe pndg sebelah ade org kelua kn mayat.

dorg cite mayat kan....mayat yg kaya akan simpan selama 90 hari, mayat yg tak berapa kaya akan di simpan selama 7 hari n for yg miskin terus je bakar.

fuhhh seram sejuk dahlaa mase tu senjaa2. yg laen sempoii je tgk. abah pun selamba je tgk. mula2 igtkan just org saket tp MAYAT. haha (tadi ppun abah ngadu ckp dah 2 mlm dea mimpi bkn2 myb sbb tgk bnda tu kot) haihhhh. hehe smbung cerita....

otw balek dari HATYAI masing2 kepenatan n rimas sbb kena hujan. before masuk ke jabatan imgration, singgah satu lagi tempat sbb driver na beli beras. ape lagi sume turun cari tandas. n ade yg beli barang sikit. hhaaha then abah aku beli mercun. gilaaaa berani dea. mane tak nye. byg kan klu mercun yg kt sini rm35 kan... kat sana rm6 je. hahah selambee ahhh utk raya aji nnt kat kampung gila2 sikit :P hihihi then lepas tu gerak balek sbb da lewat. npk pulak gajah kt jalan raya. fuhhh hebat laaaa. hehe ;) kt KL ade ka ? sah2 mati gajah kena tembak nnt. hahha then masuk malaysia dlm na dkt kol 10 lebih ;) selama 12 jam lebih tu aku ta bole cntact sesape kt fon sbb tak roaming. sayang aku smpi demam2 sbb rindu kat aku. hahaha comel je. sayangga sangat2 kt dea ;) jiwang kejap. ahahha pastu smpi je trus g ruma kawan abah n diner kat sana. then tuka anta brg naek bas. terus menuju ke hotel n semua pengsan keletihan n esok bgn sbb kol 8 na gerak dah check out.

last day kat utara, hari ahad. bgn pagi kemas2 sarapan then gerak terus naek bas g skolah. ade program. masuk je skola tu pehhh mcm skola menengah padahal skola rendah je ouhh. hahah then ade laa dak office abah buat program sikit ;) dalam 2 jam till 11 da abes. pastu kemas2 terus jalan balek tp singgah kejap lunch mkn ikan bakar. peehhh sedapp, lepas mkn terus gerak tade singgah mana2 just kt R&R je.dlm kol 9 camtu smpi terus KL n smpi kt DBP ;) angkt brg sume kumpulkn. byk jgk barang. hahaha igt sikit je :P salam2 sume kepenatan terus balek. :) tulaaaa perjalan selama 3 hari.

best day best trip :) nanti pegi tempat yg lagi best. heee hopefullyy..

gamba kat hatyaii ade kt fb tapi overall gamba ta dpt na masuk. hehe sorryy ;)

No comments: