::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

June 8, 2011

cuti cuti ;)

salam semua ;D

arini da kat kolej. kelas pun kejap ade kejap tade. tu laaa kolej tu da padat ngn student tapi nak jgk amek intake reramai. btw ignore pasal tu. na cite pasal jumaat sabtu ahad n isnin lepas.wahh lame kan ;P heee

hari jumaat ptg tu balek ke dahlia. siap2 pack barang.sbb dlm kol 3am camtu na gerak g johor dah. dari sini ade 3 keta. family aku, maklang, makteh. sume da excited na g bercuti. mlm tu rehat kejap. dalam 2 lebih bgn siap2 na bertolak ;) before gerak siap pas wakie takie satu keta ade satu wakie takie.

dalam perjalanan tu biase laa mlm kan. so sambung tido dalam keta, hehe terjaga pagi camtu dah kat Kulai, Johor. haha jauh en ? mase tu turun basuh muka. then rehat2 dlm keta. tgk sekeliling. lalu Desaru, then sampai kat Teluk Ramunia. minum2 jap kat situ, tepi laut. hehe kejap je pastu gerak g jmpe family pakndak. then rehat2 sana sbb mase tu baru kol 11 lebih. check in dlm kol 1 so lambat lagi. lunch kat situ. dah kenyang n masing2 pun da selesa. gerak terus ke tempat yg ditujui. tempat tu kt Punggai, haha pelik kan ? chalet kat situ sgt comel. mula2 cam was2. selesa ke tak lat sini. tapi bile da masuk. letak barang sume. semua kemudahan ada n selesa so okay laa. senang duk situ.then lepas letak barang. sume baring sambung tido. yg kecik sume da terjun pool kat depan sana n ade laut jgk. ade yg siap2 g mancing n akan balek pepagi buta nanti. haha so dlm petang camtu da terjaga semua. tgk cam sunyi jee. yg mak2 n anak2 perempuan sume g kelua beli bahan utk bbq mlm kang. pastu sempat shoping kejap. hehe dlm na magrib camtu balek n sume ready utk bbq. tgk makanan dea sume fressh. seafood en. tgk udang ketam ikan sume. pehhhh gerammm. nak sediakan api utk bakar tu. kelakar je. hehe after da siap api sume. bakar2 then makan. fuhh delecettt !! sedappp ouhhh. nikmat makan seafood byk camtu. hehe mmg ta benti makan. tp risau jgk if kena elergik. bantai jgk makan. hahaha after da kenyang. sume tido. heee ;)


esoknya Ahad, bangun awal2 sbb kesejukan. bgn2 tgk sume nak terjun pool. haha ape lagi. join laa dorg. tapi mandi kejap je. afterthat ujan. makan2 sarapan sume. masing2 gerak g taman buaya n ostrich farm. mmg syiookk laa. mase tgk buaya tu bole tgk dea menyambar. klu tak kt zoo senyap je en. hehehe then berpeluang dpt pegg anak BUAYA taww ! ;DD heee lepas tu g ostrich farm. banyak pengalaman dpt :) balek dari semua tu. sedia pulak utk bbq mlm kedua. tp kali neh special sikit sbb ade karoke. kol 8.30 till 11.30. mmg gempak laa. makan2 (still seafood okayy !!! ) hahahah mmg kekenyangan. nak nyanyi pun ta larat ;P hihihi


isnin pagi tu kena check out before 11.30. sume bersiap na gerak tapi jalan2 dulu. lepak kat ruma baru makndak kat kota tinggi. then g kelua makan jap. (seafood lagi !! ) fuhhhh kenyang jgk. then balek sume bantai tido. tetibe ptg tu ade sumtin yg tak disangka berlaku. kereta abah cermin belakang dea retak so mcm kena ganti cpt2 klu tak akn pecah n abes satu keta ada kaca. lagi susa n lambat laa na balek. mlm dlm kol 8 tu baru siap kereta. then rehat mandi. amek tenaga. baru gerak g makan dulu then abah pecut balek ;)


hampir pagi jgk laa smpai ruma ;)

p/s : na tgk gamba g kat fb aku or fb family aku ;) neh link dea <3




No comments: