::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

December 11, 2010

genting highland

salam.


khamis lepas, aku family + cousin,shenna . gerak g genting highland. dari ruma gerak dlm kol 10 cmtu , then terus pegi kL , singgah kat gombak jalan2 tgk ruma sewa lama. heee rindu moment kat situ.lepas da jalan2 kat situ. brkfst kejap then sambung perjalanan.


dlm 2 hours cmtu da sampai kat ats, stop kat Genting Skyway. park keta kat situ then naek cable car. hee ;) adek aku yg kecik , nasrun. dea tuh first tym naek menda tuh. dea jenis yg tak duk diam. HAHA excited kot kt dlm tuh.dlm beberapa minit, sampai kat puncak then terus cari pintu ke theme park genting highland tuh. heee :D




bile dah smpai kat kaunter pintu masuk. bayaran utk ktrg sume Rm 3++ lebih. so kalau nak pegi sendiri tuh. bajet sekurang2 nye rm1oo sorg klu nak g. HAHA nak selamat la. hee bile da byr sume tuh. masuk je. separate terus ngn parent. aku , abid , mirul n shenna. terus g ride extreme punye game. HAHA byg kan dari pukul 1 lebih till mlm dalam 9 lebih cmtu. ktrg non stop berjalan . mmg gile2 punye release. shenna pun yg baru abes spm paper. fuhh lepas gile2 jgk. ahhha. sampai ade yg nak muntah. pening2 n mabuk. mase ktrg kat situ. suhu agak2 dlm 10'c cmtuh. sbb raining. fuhh mmg ktrg redah je. haha BEST lah !!



n mlm before nak balek tu. aku n shenna beli sumtin. haha topi kepala. muahahah. comel awww

                                       
somel jeh taw taw. hehehe ;P 

mase otw balek tuh. mmg sume pandang pelik laaa, ktrg jadi bahan je. kena gelak senyum sume. ade sorg budak neh. bile dea napk kepala aku, dea sebut 'e'eh' . then bile tgk shenna, dea terus ckp ' woahhh' . HAHA comel jeh budak tuh. then ade bujang2 yg lalu lalang perli2 . ade yg ckp mcm g paris. n ade usha2 pgl ktrg neh kucing. HAHA adeade jeh ouhhh. but mmg aritu have fun gilegile ahhh.

turun dari situ dlm kol 11. singgah mkn kejap. mlm tu mmg terasa dah saket bdn sume. smpai ruma dlm kol 1 lebih. online kejap then rest pengsan terus. hehe ;)

p/s : na tgk gamba sume tgk laa kat fb taw ^^



6 comments:

Gho$t said...

xtau lak aku kat genting boleh cecah suhu 10°ͨ

rekod ni kat malaysia...hahahahaha

diyana said...

asal lak kaw ta caye ?

Gho$t said...

sebab ni:-

Genting Highlands menikmati suhu yang sederhana sejuk, dengan suhunya tidak melebihi daripada 25°C dan sering menjunam ke bawah hingga 14°C secara tahunan.

source : wikipedia

diyana said...

dkt kL mase tu dah 2o lebih. naek atas lagi laa.

Gho$t said...

ade kajian yang telah dibuat...
purata suhu di genting highlands paling minimum 14°C... xpenah mencapai 10°C lagi..hahaha, lagipon genting highlands tu xde la tingi mana pon...gunung kinabalu yela, leh sampai 10°C dan kebawah....

Anonymous said...

Ghost * tu kan annggapan je, bukannye tengok thermometer,