::.salam sejahtera (n_n) salam perkenalan .::
'Firstly, 'this is my blog and officially MINE 'if you dislike this blog, her entries or the owner. 'please step out ;) thank you. *Click LIKE if you love her posts ;) *

kalau nak senyap. tekan yg petak tu ea. heee ;)

Followers

December 25, 2012

Kembara Bahasa 2012

salam :)

nak cerita macam2 tapi terlampau banyak sangat pulak. perjalanan sepanjang Diploma dah habis. so just take aktiviti yang betul2 best je. haha :p cuba me'rewind'kan semula minda ni ^^

aku tak suka taip panjang2, so just a short writting je laa eh. hehe.

21 nov till 24 nov 2012 haritu ada program Kembara Bahasa. tak tau lah macam mana terikut program tu. hehe tapi enjoy jugak laa selama beberapa haritu tu. so yg ikut program tu wakil satu kereta ialah aku, adik aku Abid, then En Muzhafar ;) fun jgk sebab kitorang wakil dari Perak. haha sesat ke Perak. patut wakil Selangor kan. hehehe

so 21hb tu pepagi gerak ke Perak, then ada beberapa program kat sana. menginap ni Kem Ulu Kernas. Boleh tahan juga tempat tu -.-'' seramm. ahaha . esoknya 22hb dah mula konvoi .gerak dlm kol 8 lebih macam tu. im veryy excited sebab first time konvoi dengan orang lain. hehe masa tu ada 10 kereta. campur polis n ambulance semua. siap ada polis traffic eskot kitorang. tampal sticker semua. haha seronok sangat!

then petang tu sampai ke Kuala Selangor, gabung dengan konvoi dari wakil Selangor. bertambah ramai kat situ. heheh n jumpa my cousins sebab dorg ikut konvoi wakil Selangor. kitorang je sesat ke Perak. haa takpe saje gatal nak travel jauh. hehe , malam tu macam biasa aktivit n rehat sebab esok ada lagi konvoi.

23hb november, pepagi Jumaat tu semua berkumpul sebelum bertolak ke Putrajaya. Destinasi utama. haha paling best jumaat tu sebab kereta dah bertambah so makin panjang laa. ada eskot Rider lagi tu. Superbike! haha ada polis trafik. boleh je langgar lampu merah. hihihihi best lah. so kitorang sampai kt Putrajaya lewat sikit sbb byk aktiviti masa tu. tengok ada zon selatan dah sampai, (tak ingat selatan sampai dulu or utara), haha then kitorang dari zon tengah, after that gabung semua.ada sedikit taklimat, ambil gambar then balik ke penginapan. tapi yang lawak nya kitorang lari balik rumah ah. dah dekat kan. haha malam tu pun kejar nak tengok Maharajalawak Mega :p kihkihhh ~

pagi 24hb tu bangun awal rush  g Putrajaya cepat2, ingat semua da sampai tapi takde orang. acara sabtu tu agak santai macam ada lawatan n ada majlis. malam pulak majlis penutupan, sekali dengan makan malam. ada persembahan dari Farhan AF4 n Anas Mentor. then sesi bergambar. lepas tu balik ^^

hehe banyak sebenarnya boleh dihuraikan tapi tak larat nak menaip. hahah so ada sikit gambar bawah ni :D










No comments: